22 Ноември, 2018 08:57 2 176 3

Изкуствен интелект пише сценарий за Lexus

  • lexus-
  • сценарий-
  • изкуствен интелект
Изкуствен интелект пише сценарий за Lexus - 1

Lexus разработи рекламен клип, чийто сценарий е изцяло написан от изкуствен интелект (AI). Заснемането е дело на Кевин Макдоналд, а колаборацията между изкуствен интелект и известен такуми майстор има за цел да се тестват границите за това как хората и машините могат да работят заедно.

Изкуствен интелект пише сценарий за Lexus

Резултатът е впечатляваща кратка драма: едноминутен филм, разказващ историята на такуми майстор на Lexus, който завършва щателната си работа по автомобила и освобождава новия Lexus ES в света, единствено за да бъде отведен и заплашен с унищожение.

Изкуствен интелект пише сценарий за Lexus

В критичния момент системата за автоматично аварийно спиране се намесва, за да спаси ситуацията, демонстрирайки ефективността на интуитивните технологии, внедрени в автомобила. Творческата агенция The&Partnership London на Lexus работи съвместно с техническия партньор Visual Voice за създаването на сценарист с изкуствен интелект като използва IBM Watson.

Изкуствен интелект пише сценарий за Lexus

Продуктът на IBM анализира редица външни аудио, текстови и визуални данни и да изведе заключения за това какво прави едно съдържание, достойно за награда, и благодарение на което изкуственият интелект може да допринесе в създаването на нишката на сценария, която може да бъде емоционално интелигентна и развлекателна за аудиторията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Morgoth

    1 0 Отговор
    Само не разбрах защо на европейския пазар трябва да сменят GS с ES. Не съм дълбал какви са разликите между двата модела, но основното е, че GS е със задно, докато ES с предно. Ако обаче ES дойде с по-слаби двигатели продажбите му ще са още по-ниски. Европейския потребител не купува висок клас автомобил с 200 коня.
  • 3 Професионален мамнемент на опасно място

    0 0 Отговор
    Купувайте си йод хапчета за децата. За възрастни не е опасно.