Last news in Fakti

22 Ноември, 2018 10:48 3 264 12

Ford слага край на неприятните миризми в автомобила

  • ford-
  • китай-
  • миризми-
  • автомобили
Ford слага край на неприятните миризми в автомобила - 1
Снимка: Shutterstock

Отдавна се знае, че докато американци и много от европейците не се дразнят и дори харесват миризмите в автомобилите, то китайците просто не ги понасят. И поради факта, че Китай е най-големия автомобилен пазар към момента, компаниите са принудени да се съобразяват с вкусовете и предпочитанията на местното население.

Проучване на J.D. Power дори посочва миризмите в дадена кола, като най-основна причина за отказ от покупката на автомобил в Китай. Именно поради тази причина от Ford отдавна обмислят как да премахнат неприятните за китайците миризми от автомобилите си.

Според информация на Daily Mail, Ford вече са подали заявка в патентното ведомство на САЩ за нова технология, която ще премахва миризмите в автомобилите на концерна. Същината на новия способ не се съобщава, но той ще се прилага заедно с един доста елементарен метод.

Последният предвижда оставяне на колата на слънце с отворени стъкла и работещи двигател, парно и вентилация. Така автомобилът ще се нагрява и проветрява едновременно, което ще ускори ефекта от новата технология. Към момента не е ясно дали новата технология ще се използва за всички автомобили Ford или ще бъде регионално ограничена.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 KOHCA

    3 2 Отговор
    като си отвара джама да се проветри за час и сменя филтър купе вътре мирише но ново а ако сложа ауди гущер направо излитам
  • 2 Димов

    3 4 Отговор
    Тесла отдавна са го решили тоя проблем. От завода илизат парфюмирани.

    Коментиран от #5

  • 3 челен опит от Е36

    2 1 Отговор
    Тук бековете слагат ароматизатори на огледалото докато не падне и така не мирише на коч !
  • 4 цистит

    3 1 Отговор
    слагат те нали го видяхме мондеото като го тестваха защото и при него така казваха, че имало специален филтър - пуснаха една миризлива димка под него и вонеше яко
  • 5 Plameni

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "Димов":

    Миналата година разглеждах Tesla в шоурума им в Лондон ,но не усетих някаква приятна миризма на парфюм.
  • 6 Бек

    2 1 Отговор
    Вероятно става дума само за нови автомобили, които имат специфична миризма на пластмаса. Америкаците я обичат и дори продават ароматизатори с такъв мирис, че да си го окичиш в опърдяната бангия.
  • 7 Метгонтан

    3 1 Отговор
    Китайците не понасяли миризми .... мчи аз за първи път помирисах гадна миризма като влязох в китайски магазин , и китайски ресторант . Тва китайците се славят с чистотата и хубавата си миризма , цял свят ги знае....
  • 8 ааа

    5 1 Отговор
    зимата като пръдна вътре не само става топло и сваля разхода от климатика ами и ти става приятно леко
  • 9 Китаец

    1 0 Отговор
    Китайците са най-добрите миризливата нация след индийците
  • 10 ЕКСПЕРТА

    1 0 Отговор
    АЗЕ ПК ИСКАМ ДА МИ МИРИШЕ НА НОВО
  • 11 леопард на егрек

    1 0 Отговор
    да намали васулио и нема да пьрди тая катоя гледам кикосие затапила носо сигорно е яла от китаискио васуль
  • 12 жълта смрад

    4 0 Отговор
    А бе точно китайците произвеждат най-смрадливите продукти в света. Два примера от личен опит. Яке купено от Метро миришеше на нещо като нафта и въпреки многобройни пранета вкл. и белина миризмата не изчезна. При разкъсване на подплатата се указа, че е лепена с някакво лепило директно към външната част на якето - хиляди малки "перлички" невъзможни за почистване и логично отида на боклука без да е носено и една минута. Втори пример - куфар за инструменти, вони на химикали жестоко. Мих го с какви ли не препарати - не става, стоя на терасата на слънце отворен повече от година. Помислих си че е изветрял, на като го вкарах в стаята отново смрад. Сега е в мазето и съхранява гипс, теракол и подобни.