28 Ноември, 2018 11:20 2 506 2

ZF тества външен еърбег

  • zf-
  • еърбег-
  • въздушна възглавница

Немският производител на автомобилни компоненти ZF представи нова разработка на симпозиума Airbag 2018 в Манхайм. Технологията представлява външен страничен еърбег, който се отваря при удар и служи като допълнителна енергопоглъщаща зона.

Изпитанията показват, че външната въздушна възглавница не само защитава каросерията, а и намалява тежестта на травмите на пътниците с 40%. Разработката е част от концепцията Vision Zero, която има за цел да сведе до нулата риска от катастрофи и отделянето на вредни емисии.

Инженерите на ZF работят активно и по технологии за автономни автомобили. След тях са интегрирани в седалките еърбегове, които да са еднакво ефективни независимо от посоката, в която се е обърнал пътникът. Идеята е да бъде гарантирана безопасност дори водачът да е оставил управлението изцяло на електрониката и да се е завъртял към пътниците отзад.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сектант

    7 4 Отговор
    на дачия докер не и трябват защото по българските пътища след 3, 4 дупки ще се активират. дачия докер е колата
  • 2 RAV4

    4 2 Отговор
    Каквото и да правят пак ще се потрошат тия кашони.