29 Ноември, 2018 09:40 3 265 6

Audi и Airbus показаха първото летящо такси

  • audi-
  • airbus-
  • italdesign-
  • летящо такси
Audi и Airbus показаха първото летящо такси - 1

На мероприятието Drone Week в Амстердам, компаниите Audi, Airbus и Italdesign представиха своя съвместен проект за летящо такси Pop.Up Next. Иновацията се състои от автономен електромобил, дрон и пасажерски модул.

Демонстрационният прототип е изработен в умален вариант - в мащаб 1:4, но от Audi твърдят, че още през следващото десетилетие тези превозни средства ще бъдат пуснати в експлоатация и от тях ще може да се възползва всеки.

Audi и Airbus показаха първото летящо такси

Летящите таксита ще се използват за предвижване в големите градове и ще се явяват далеч по-ефективна алтернатива на сегашните таксита. Предимството им е в умното планиране на маршрут, който включва движение, както по улиците на града, така и по въздух.

Капсулата на летящото такси е предназначена за двама души, като в зависимост от нуждите се прикрепя или към електромобил, или към дрон. Модулите могат самостоятелно да се отправят към зарядните станции, когато електричеството намалее.

Audi и Airbus показаха първото летящо такси


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Само Дъстър

    9 8 Отговор
    Тия от ВАГ пак нещо увъртат това нещо едва ли "ЩЕ" бъде пуснато следващото десетилетие, а и да го пуснат тогава Тесла ще е станала номер 1 на пазара и тези измишльотини на ВАГ ще бъдат твърде скъпи и грозни тоест за боклука.

    Коментиран от #2, #6

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Именно

    2 0 Отговор
    Ако не е орнитоптер не се брои!
  • 4 сектант

    4 0 Отговор
    те правят концепта докато другите вече са пуснали модела - абе ваг... друго си е нещо здраво стъпило на земята като някоя нова дачийка да видиш дали не лети
  • 5 vasik atanasova

    0 0 Отговор
    казах ви че това е колата на бъдещето
  • 6 Димов

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Само Дъстър":

    Въобще, веднъж Тесла стане ли No1 на пазара, всяка следваща технология няма шанс да изгрее. Тесла винаги ще е краят на технологичното ни развитие.