2 616 6

Audi и Airbus показаха първото летящо такси

Audi и Airbus показаха първото летящо такси

На мероприятието Drone Week в Амстердам, компаниите Audi, Airbus и Italdesign представиха своя съвместен проект за летящо такси Pop.Up Next. Иновацията се състои от автономен електромобил, дрон и пасажерски модул.

Демонстрационният прототип е изработен в умален вариант - в мащаб 1:4, но от Audi твърдят, че още през следващото десетилетие тези превозни средства ще бъдат пуснати в експлоатация и от тях ще може да се възползва всеки.

Audi и Airbus показаха първото летящо такси

Летящите таксита ще се използват за предвижване в големите градове и ще се явяват далеч по-ефективна алтернатива на сегашните таксита. Предимството им е в умното планиране на маршрут, който включва движение, както по улиците на града, така и по въздух.

Капсулата на летящото такси е предназначена за двама души, като в зависимост от нуждите се прикрепя или към електромобил, или към дрон. Модулите могат самостоятелно да се отправят към зарядните станции, когато електричеството намалее.

Audi и Airbus показаха първото летящо такси


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Само Дъстър
  Отговор
  1 09:51  29.11.18
  Тия от ВАГ пак нещо увъртат това нещо едва ли "ЩЕ" бъде пуснато следващото десетилетие, а и да го пуснат тогава Тесла ще е станала номер 1 на пазара и тези измишльотини на ВАГ ще бъдат твърде скъпи и грозни тоест за боклука.

  Коментиран от #2, #6

 • 2 09:55  29.11.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Именно
  Отговор
  3 11:24  29.11.18
  Ако не е орнитоптер не се брои!
 • сектант
  Отговор
  4 16:53  29.11.18
  те правят концепта докато другите вече са пуснали модела - абе ваг... друго си е нещо здраво стъпило на земята като някоя нова дачийка да видиш дали не лети
 • vasik atanasova
  Отговор
  5 00:52  01.12.18
  казах ви че това е колата на бъдещето
 • Димов
  Отговор
  6 10:14  04.12.18

  До коментар #1 от "Само Дъстър":

  Въобще, веднъж Тесла стане ли No1 на пазара, всяка следваща технология няма шанс да изгрее. Тесла винаги ще е краят на технологичното ни развитие.

Напиши коментар:


Публикувай