1 650 3

Ще има ли iPhone с 5G?

Apple ще изчака поне до 2020 преди да пусне iPhone с 5G

Ще има ли iPhone с 5G?

Apple планира да отложи поне до 2020 г., преди да предложи iPhone, който може да се свърже със следващото поколение високоскоростни телефонни услуги, идващи през следващата година, според хора, запознати с плановете им. Забавянето може да улесни конкурентите им като Samsung Electronics да спечелят повече привърженици, които използват 5G мрежи.

Както и при 3G и 4G, двете предишни поколения мобилни технологии, Apple ще изчака едва една година след първоначалното пускане на новите мрежи, преди основният им продукт да получи достъп до тях, споделят хора, запознати с плановете на компанията. Предишните изчисления на Apple показват, че новите мрежи и първите версии на конкурентните смартфони ще дойдат с проблеми като места с липса на покритие, което може да накара потребителите да не бързат да преминат към 5G.

Според последната информация 5G превключвателят е ъпгрейднат с много по-висока скорост, което прави решението на Apple да изчака по-рисковано. Решението да се изчака може би е свързано с враждата на компанията с Qualcomm, лидера в чипове с поддръжка на 5G. Вместо това Apple работи с Intel, които няма да разполагат навреме с 5G чипове през 2019 година.

Ще има ли iPhone с 5G?

В миналото не е било проблем за компанията от Калифорния, да чака една година след конкуренцията си, за да пусне телефони, съвместими с най-новите безжични мрежи. Оригиналният iPhone през 2007 г. беше толкова далеч от конкурентите, че по-бавната му връзка, известна като 2G EDGE, не повлия на резултатите му. Дори и iPhone 4S с невероятните си характеристики като рамката от неръждаема стомана и обещанието за Siri са достатъчни, за да пренебрегнат липсата на истински 4G LTE скорости.

Но в 2019 г. залозите се промениха: скокът от 4G на 5G е достатъчно значителен, за да се превърне в основна точка за продажба на нови устройства. Samsung планира да има 5G смартфон в гамата Galaxy през следващата година. И в Китай - най-големият пазар за смартфони - големите производители Oppo и Huawei Technologies Co. също посочиха, че планират да предложат 5G телефони.

"Apple винаги е закъснявал с клетъчната технология", казва Марк Хунг, анализатор в Gartner Inc. "Те не са били засегнати в миналото, но 5G ще бъде много по-лесно за пускане на пазара. Но ако чакат след 2020 г., мисля, че ще бъдат засегнати значително." Apple също е подложен на голям натиск да запази своята клиентска база за iPhone. Компанията е загубила една пета от пазарния си дял през последните два месеца според докладите за прогнозите на доставчиците, като пускането на новите модели, въведени през септември, не се продават, както се очакваше.

Ще има ли iPhone с 5G?

Докато глобалният пазар на смартфони се е понижил в продължение на четири последователни тримесечия, според анализатор IDC, iPhone представлява почти 60% от приходите на Apple и е в основата на продажбите на потребителски услуги като музика, видео и облачно съхранение. Безжичните оператори като Verizon Communications Inc. и AT & T Inc вероятно ще дадат приоритет на маркетинга на 5G телефони, за да накарат потребителите да преминат към новата мрежа възможно най-скоро. Новите мрежи ще се възползват от по-голяма гама радиочестоти и ще могат да предават данни с много по-висока скорост.

Разбира се, за някои съществуващи клиенти на Apple, липсата на 5G свързаност през следващата година няма да бъде възпираща. Част от потребителите надстройват сегашните си iPhone телефони до новите модели, независимо от промените в устройството. Като се има предвид, че обновяването на хардуерните цикли се забавя като цяло, стартирането през 2020 г. за 5G може да създаде супер цикъл на ъпгрейди от iPhone потребители, които все още ще използват iPhone X или XS от две години.

От 2011 г. насам Apple дебютира всички нови iPhone модели през септември или октомври. Компанията обаче пусна обновления в средата на цикъла като Verizon iPhone 4 през февруари 2011 г., насочени към конкретни мрежи. Компанията също така стартира по-малък модел, iPhone SE, през март 2016 година.

Ще има ли iPhone с 5G?


Още по темата

 • Apple сваля цените на iPhone

  Apple сваля цените на iPhone

  Изнесените резултати за броя на хората, използващи продукти на Apple имат за цел привличане на нови инвестиции. Така корпорацията се опитва да ...
  31.01.2019
  16 694
  42

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Tervel bitcoin
  Отговор
  1 11:13  05.12.18
  Ще има но ще струва 5000 лева с план
 • Drittes Reich
  Отговор
  2 11:28  05.12.18
  "Иновациите" в айфона са достигнати преди години от среден клас андроиди.
 • no name no face no number
  Отговор
  3 11:35  05.12.18
  ще има спагети с фафли

Напиши коментар:


Публикувай