2 368 5

Въглероден стриптийз от Koenigsegg

Шведският производител на бутикови суперколи Koenigsegg представи първия автомобил с каросерия от "голи" въглеродни нишки. Материалът, наречен KNC (Koenigsegg Naked Carbon), представлява чист карбон, от който на ръка е премахнат слоят епоксидна смола, останал след изпичането на композита в пещ.

Този метод на обработка позволява да се отнемат до 20 кг от теглото на автомобила - в случая Regera, поръчана от клиент от Швейцария. Обработката включва шлифоване и нанасяне на лаково покритие от прозрачен лак, плътен цвят или и двете.

Детайлите в интериора също се полират на ръка, като процедурата е изключително трудоемка. Дори най-дребната грешка може да доведе до нарушаване на структурата на рисунъка.

От Koenigsegg отбелязват, че KNC е по-устойчив на надрасквания, тъй като лаковото покритие е значително по-меко от голия карбон. Освен това детайлите отразяват светлината по друг начин, която не "играе" по цялата повърхност на детайла, а блести по всяка нишка на въглеродните влакна.

Методът е усъвършенстван в продължение на няколко години. Използван е за джанти, антикрила, сплитери и волани, но досега не е прилаган за изработката на цяла каросерия.


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Бай иван
  Отговор
  1 15:22  06.12.18
  Истинско изкуство!
 • Перър
  Отговор
  2 15:23  06.12.18
  Ще одаря една шкурка на трабанта да се вижда текстурата на мокавата.
 • Разбирача
  Отговор
  3 18:04  06.12.18
  Бугатито ряпа да яде през тоз автомобил.

  Коментиран от #5

 • Кьонингсег
  Отговор
  4 21:10  06.12.18
  Изваян, от безмилостния, северен, кристален вятър,на който и орките , трудно издържат, преди да се вледенят...
 • РЗС
  Отговор
  5 16:52  08.12.18

  До коментар #3 от "Разбирача":

  ми цената му е като на бугатито, само дето бугати има доста по-дълга история и е доста по уважавана марка в средите на богатите. Няма спор, че колата е невероятна и по-бърза от бугати. А ако питаш тия скъсаняци тука дето коментират и на тая кола са й много 5 милиона лева

Напиши коментар:


Публикувай