Last news in Fakti

12 Декември, 2018 11:12 5 736 16

Goodyear обезщетява уволнени работници с по 10 гуми

  • goodyear-
  • автомобилни гуми-
  • обезщетение

Американският производител на автомобилни гуми Goodyear затвори завода си във Венецуела заради тежките икономически условия и така стана последната голяма корпорация, която прекратява дейността си в най-богатата на доказани петролни залежи страна в света в условията на безпрецедентна криза и хиперинфлация.

Според Bloomberg закриването на фабриката е било пълна изненада за работниците. Те научили, че остават без препитание от писмо, залепено на затворените врати на завода. То ги уведомявало, че "Goodyear Venezuela е принудена да прекрати дейността си".

Представители на профсъюзите съобщават, че компанията ще изплати задължителните по закон обезщетения на съкратените работници. Всеки от тях ще получи и по 10 автомобилни гуми, които се смятат за истинско съкровище в условията на хроничен недостиг на стоки от първа необходимост.

Преди да затвори врати, венецуелската фабрика на Goodyear е произвеждала по около 1 000 гуми дневно. В завода са се трудели над 1 200 души.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Генералът

    20 8 Отговор
    Ах че щедри шефове. Можеше да минат само с теловетв за гумите.

    Коментиран от #4, #6

  • 2 гост

    19 11 Отговор
    Стига сте писали тия глупости за "най-богата на залежи" !!!! Това са неща отпреди 10-15 години , оттогава нещата са променени тотално !!! Венецуела не само не разработва нови находища , а губи дори някои от старите заради безднадеждна липса на пари и амортизирано оборудване !!! Доказани запаси се водят тези които подлежат на РЕНТАБИЛЕН добив , а не нещо някъде си !! И трябва да се актуализират постоянно , а във Венецуела няма такива изследвания от години !!! ДОКАЗАНО най-големи залежи от три години има САЩ и продължава да ги увеличава постоянно , а такива бананови републики много скоро могат да загубят целия си добив от простотия и некадърност !!!
  • 3 факти

    12 17 Отговор
    сега руснаците нали кацнаха там да вземат да правят гуми те и да сринат икономиката на САЩ! в социализъма на мадурко и с помоща на рублевия гном е бъдещето!!!! Бялгария ер дали лети до там?
  • 4 гост

    14 2 Отговор

    До коментар #1 от "Генералът":

    Публикувано във факти.бг: Представители на профсъюзите съобщават, че компанията ще изплати задължителните по закон обезщетения на съкратените работници. Всеки от тях ще получи и по 10 автомобилни гуми, които се смятат за истинско съкровище в условията на хроничен недостиг на стоки от първа необходимост. Не знам какъв си , ама генерал може да си само на неграмотни драскачи !!!
  • 5 Мишо Бирата

    17 0 Отговор
    Не ми се мисли с какво биха обещетили уволнените си работници фабриките за "мъжки изкуствени атрибути" !!!
  • 6 гост

    19 1 Отговор

    До коментар #1 от "Генералът":

    И какво трябва да прави Гуудиър , да чака всеки ден "национализация" и да не може да си внесе дори елементарни части за машините в завода , заради малоумния шофьор на автобус , дето решил да се прави на "политик" , ама по-зле и от бай Тошо ?? Ми да си правят сами гуми като са много отворени , президента да ги "научи" , хахахахахах !!!!
  • 7 Хаха

    17 4 Отговор
    Над 1200 човека произвеждат 1000 гуми на ден,що за ефективност?

    Коментиран от #13, #15

  • 8 Ушанков

    8 5 Отговор
    Този строй води до това! Поредното доказателство!
  • 9 гошо тарабата

    14 3 Отговор
    Ехх колко е хубав социализма, всички са еднакво гладни, еднакво бедни и еднакво безработни. Утопия, утопия...

    Коментиран от #11

  • 10 Misho

    7 1 Отговор
    Пак добре че не е някой завод за вибратори , че тогава става сложно
  • 11 Ташко Мъдев

    7 5 Отговор

    До коментар #9 от "гошо тарабата":

    И кой беше гладен и беден при нашия соц ? Кажи соросоидно джендърче ? Кажи да се посмеем , кой не скача е червен👊👊👊

    Коментиран от #14

  • 12 Jack Bauer

    6 0 Отговор
    Това ми напомня на времената в които "големите консервни фабрики" у нас плащаха с лютеница и доматен сок на доставчиците(земеделските производители) на домати.
  • 13 onq s konq

    7 0 Отговор

    До коментар #7 от "Хаха":

    Че какво им не е ефективно, 21 дена х 1000 гуми х 100$ = 2100000$ на месец, за заплати 1200 човека х 300$ = 360000$. Остават им над милион и половина долара месечно за материали, издръжка на сградите и печалба.
  • 14 гост

    8 3 Отговор

    До коментар #11 от "Ташко Мъдев":

    Ами ти ако се броиш "богат" със 150-200 лева заплата при положение , че един телевизор и то руски кютук беше 1000 и то със записване и чакане , да не говорим за другите работи , хахахаха !!!! Можеш веднага да отиваш при мадурко или кимчо , нали това ти е мечтата !!!
  • 15 Иван

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Хаха":

    Не познаваш Латинска Америка! Там умишлено не внедряват нови технологии, да кажем в чистотата, защото от 300 работника, ще трябва да освободи "по взаимно съгласие" 270. Тези 270 ще трябва да си търсят друга работа, а латиноамериканците не блестят с много предприемчивост и чак толкова много работни места не се откриват. Така еди кой си незначителен район остава с 300 метачи. Много висока престъпност като цяло. Друг прийом на местните бизнесмени и народецът като цяло - ако нещо не стане до обяд, то "маняна", демек "утре". Искаш услуга - плащаш си! Чакай, че взех да припознавам в това и България... Дали учените не грешат в теориите си за произхода на древните българи?! Сигурно има някаква врътка с древните южноамериканци - и те такива подкупни, мързеливи, а някои даже и крадливи...
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.