Last news in Fakti

17 Декември, 2018 11:42 2 298 1

Безпилотно ATV от Honda (ВИДЕО)

  • honda-
  • autonomous work vehicle
Безпилотно ATV от Honda (ВИДЕО) - 1

Японците от Honda проведоха първите полеви изпитания на автономно всъдеходно превозно средство, наречено Autonomous Work Vehicle. Безпилотното возило беше тествано в реални условия в три различни ситуации. Помощ при бране на плодове във форума, помощ при пожари и като обслужващ персонал на поле със слънчеви панели.

Прототипът е снабден с GPS приемник и с набор от сензори и датчици за ориентация в пространството. Устройството може да се програмира за работа в три режима - да следва движещи се обекти, да се предвижва от точка А до точка Б и да се движи по предварително зададен му маршрут. Вижте повече.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Японеца

    5 0 Отговор
    Японците работят яко в тези насоки без да дигат шумотевица като ваг-те.И с хибридите и с водорода и с ел. колите.