Last news in Fakti

2 Януари, 2019 16:51 3 585 6

Зачестяват нападенията над автономни коли

  • waymo-
  • chrysler-
  • pacifica-
  • автономен автомобил-
  • безпилотен автомобил

Компанията Waymo, която изпробва безпилотни автомобили в Аризона, се оплаква, че жители на щата все по-често атакуват тестови коли. През последните две години са регистрирани поне 21 нападения, които варират от срязани гуми до замеряне с камъни, съобщава The New York Times.

Освен физически атаки автономните миниванове Chrysler Pacifica са саботирани чрез внезапно спиране и засичане. Мъж, когото полицията описва като "силно интоксикиран", застанал пред една от безпилотните коли и отказал да помръдне, защото не ги искал в махалата си. Планът му изненадващо сработил, тъй като от Waymo решили да променят изпитателния маршрут.

Не липсват и нападения над операторите, които задължително се возят в безпилотните автомобили, за да се намесят в случай на нужда. 69-годишният Ленард Хейзълтън, който вече лежи в затвора заради постъпката си, извадил револвер .22 калибър и заплашил с него подсигуряващия шофьор.

Waymo започна полеви тестове на силно модифицирани Chrysler Pacifica през 2016 г. Минивановете са снабдени с голям брой сензори и се управляват от изкуствен интелект. От компанията се опасяват, че нападенията могат да осуетят напредъка на програмата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ААА НЕ МОЖЕ ДА БЪДИ

    18 4 Отговор
    В ТАА ДЪРЖАВА ИМА САМО ТРЕЗВИ НЕНАДРУСАНИ ВИСОКОИНТЕЛЕКТУЛНИ ЛИЧНОСТИ ДВИЖЕЩИ СВЕТА КЪМ ЕДНО ПО СВЕТЛО БЪДЕЩЕ...
  • 2 Зорлем

    4 0 Отговор
    От една страна всички знаем за онези, дето са чупели станове, но от друга всички знаем кой е Мунчо и защо е обесен...
  • 3 Дядото

    15 4 Отговор
    Истината е, че с тези технологии,,големите ''искат да зачеркнат една от най популярните професии в света, професия - шофьор. И с право хората негодуват.
  • 4 ИЯО

    8 0 Отговор
    У нас ромите мятат камъни по влака пълен с хора ,а какво остана за самоходно шаси. Съвсем ще му се изкефят гадините....
  • 5 Японеца

    3 1 Отговор
    "умни" американци, слава на америка, слава на касабов.Само хубави неща се пишат за америка, грантове иначе няма да има.Само автономните автомобили на америка ще оправят БГ!Няма да има катастрофи вече, няма кой да си купи кола след 20г.Само тея грантаджии от столипиново и факултета ще сричат на касабов статиите.
  • 6 куку руку ку

    7 0 Отговор
    Въпрос на време е изкуственият интелект да започне да отговаря на провокациите. А после да започне и да провокира...