Last news in Fakti

3 Януари, 2019 15:33 2 543 0

Кола под наем - с лицево разпознаване или с пръстов отпечатък

  • рент а кар-
  • кола под наем-
  • лицево разпознаване
Кола под наем - с лицево разпознаване или с пръстов отпечатък - 1

Една от най-големите "рент а кар" компании Hertz обяви, че пуска в експлоатация нова технология за отдаване на автомобили под наем. Става дума за т.нар. биометрична проверка. За целта клиентът трябва да е регистриран в компанията, което се прави еднократно, а след това е нужно да покаже лицето си на желания от него автомобил.

Кола под наем - с лицево разпознаване или с пръстов отпечатък

На изхода на паркинга е интегрирана камера, която прави лицево разпознаване и отключва. Има и вариант разпознаването да стане чрез пръстов отпечатък. Новата технология ще заработи първоначално като експериментална такава, но от компанията се надяват много бързо тя да стане основна при взимането на автомобили под наем. Вижте повече.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА