Last news in Fakti

8 Януари, 2019 14:17 9 578 17

Най-бързите влакове на магнитна левитация

  • maglev-
  • влакове-
  • магнитна левитгация
Най-бързите влакове на магнитна левитация - 1
Maglev в Япония

Най-бързите влакове, движещи се по метода на магнитна левитация се наричат Maglev, а пионери и лидери по отношение на скорост са японците. Първото място засега се държи точно от влаковете от серията Shinkansen, наречени "куршум", пише blog.trs. Те използват метода на магнитната левитация, а скоростта, достигната от тях като максимална при магнитна левитация е 581 км/ч.

Най-бързите влакове на магнитна левитация
Maglev в Китай

В Китай първата търговско управлявана високоскоростна жп линия е също на принципа на магнитната левитация. Тя свързва летището в Шанхай и покрайнините на града, където пътниците могат да се включат вече в метрото. Влаковете от този тип развиват максимална скорост от 431 км / ч. Разстоянието от 30 км се взема за около 7-8 минути. При проби влакът е развил до 501 км/ч. през 2003 г. Този проект е дело на германски концерн с прототип моделът Transrapid SMT.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    29 2 Отговор
    следващата ще е в отсечката Волуяк-Иваняне

    Коментиран от #2

  • 2 JEEP

    19 0 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Тц...много е къса. Там ще е с телепортиране
  • 3 Е пак ли

    9 4 Отговор
    Технологията "Маглев" е взаимствана от някакъв Френски влак , но по ирония на съдбата точно Френският влак не е доразработен и остава само "Мъгляв" спомен .

    Коментиран от #12

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 На баба ти фърчилото

    13 0 Отговор
    Самуил-Силистра 112 км. за 2,30 ч. Ако тук имаше такъв влак тия 112 км. щяха за се минават за около 30 мин. Скоро и в БГ!!!!!!!!!! След 200 до 300 години може би !?!

    Коментиран от #6

  • 6 Бачо Киро

    13 1 Отговор

    До коментар #5 от "На баба ти фърчилото":

    Е чакай малко де, за 30 години не можем да достроим магистралите на Бай Тошо, може би следващата 30-летка да ги завършим. После ще почваме да събираме магнити за тея влакове. 200-300 години обаче са малко, ние за толкова десетилетия още не можем да направим нещата като преди 1989, нищо, че онея били тъпи селяци, а сегашните са невероятно интелигентни инженери. Но пък за 2000 години България (ако изобщо окряка държавата до тогава) може и да има такъв влак между София и Варна примерно.

    Коментиран от #8

  • 7 БДЖ

    13 0 Отговор
    Тези китайци трябва да се качат в нашите влакове. Супер уютно топличко вратата на вагона отворен ако ти доскучае може да си играе човек на.снежни топки и така няма да усетиш кога си пристигнал.
  • 8 куку руку ку

    8 0 Отговор

    До коментар #6 от "Бачо Киро":

    То докато съберем магнитите... и те ще се размагнитят.
  • 9 магнито

    12 0 Отговор
    и братчедите ще си берат магнити
  • 10 Жокер

    5 0 Отговор
    В България ще има такива влакове, ама когато другите започнат да се телепортират...
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 ГосТ

    0 6 Отговор

    До коментар #3 от "Е пак ли":

    531км Париж - Страсбург. Пътувал съм много и с шинкансени и тжв'та. Освен че са първи, като цяло тжв'тата са по бързи. Наблягам на 'като цяло'. Това е положението,тжв'та е най доброто. А Тея китайци освен ментета,друго не могат

    Коментиран от #14, #16

  • 13 ГосТ

    0 1 Отговор
    Имам предвид 531км/ч
  • 14 гост

    4 0 Отговор

    До коментар #12 от "ГосТ":

    Над 2/3 от световната мрежа скоростни влакове е в Китай (още веднъж прочети- НАД 2/3 ОТ СВЕТОВНАТА МРЕЖА), и се развива с бързи темпове. А ти, полека да не се наплюеш като плюеш :)

    Коментиран от #15

  • 15 Е пак ли

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "гост":

    Момчета не се карайте ! Това за основоположника на Маглев го гледах по Дискавъри , май по предаването инженерни постижения беше , та там показаха тази изоставена Френска технология , и двата тестови локомотива показаха които са все още във добро състояние . Но за съжаление не са я довършили.
  • 16 Вярващ

    3 0 Отговор

    До коментар #12 от "ГосТ":

    Публикувано във факти.бг: Пътувал съм много и с шинкансени и тжв'та................мдаааа, пътувал си много ама с БДЖ, ха ха ха
  • 17 премълчаното

    3 0 Отговор
    дори в анадола влаковете вече се движат с 250 км/ч, а ние само спорим дали французите, китайците или японците са по-добри, докато през това време бдж'то ни ръждясва под тежкото бреме на корупционни схеми и жестокостта на алчни схемаджии... хората работят, постигат резултати, а ние коментираме, плюем, навиваме и се навиваме.. и знаем всичко, а най-добре знаем да обясняваме как няма да стане..