Last news in Fakti

15 Януари, 2019 17:24 8 929 8

Хладилник за семейна комуникация (ВИДЕО)

  • хладилник-
  • samsung
Хладилник за семейна комуникация (ВИДЕО) - 1

Външният вид на новите корейски хладилници Samsung Family Hub, които бяха представени на CES 2019, се отличават с един запомнящ се детайл. Това е новият сензорен дисплей Family Board, който позволява на хладилника да се превърне в център на "умната" къща и да предоставя на всички членове от семейството допълнителни възможности за общуване един с друг.

Идеята хладилникът да е център на комуникацията е хрумнала на корейците от традициите да се оставят бележки на хладилниците. Освен бележки, там се лепят календари, рецепти, любими снимки. От Samsung предлагат всичко това да се замени с цифровото табло Family Board.

Хладилник за семейна комуникация (ВИДЕО)

Новите хладилници Family Hub разполагат и с гласов асистент, който при поискване може да ви съобщава прогнозата за времето или актуалните новини от деня. Изкуственият интелект е способен да разпознава гласовете на членовете от семейството и да им предоставя интересуваща ги информация по важни за тях теми.

Новият изкуствен интелект на корейските хладилници се нарича Bixby и този другар може да намери общ език с всеки. Може да ви поръча такси, билети за самолет или влак или пък да ви каже каква трябва да е температурата на дадено ястие. Функцията View Inside пък ви позволява да видите какво има в хладилника, без да се налага да го отваряте. Само трябва да погледнете екрана.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 незнайко

    1 0 Отговор
    Много хубаво забавление за децата и олекване джоба на родителите !!!
  • 4 Знайко

    2 0 Отговор
    Този хладилник се продава от 4 години има го и в България :)
  • 5 Зорлем

    3 1 Отговор
    Само това ми липсва - хладилникът да започне да ми дава акъл и да квичи за актуализации, достъп до разни лични и не-лични данни и прочее простотии. Както се казва, "Всяка жаба да си знае гьола". Работата на хладилника е да ми изстудява питиетата, а моята е да ги консумирам. Това е!

    Коментиран от #6

  • 6 Знайко

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "Зорлем":

    Да но това е бъдещето, много скоро всички хладилници ще имат нещо подобно. Първи телефон с тъчскрийн си го купих 2002г. тогава всички ме питаха "закакво ти е, телефонът е за да се говори с него" колко от вас си плозват телефона само за говрене днес?

    Коментиран от #7

  • 7 Зорлем

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Знайко":

    Ех, как обичате да врачувате какво ще е бъдещето. И за информация, аз например нямам телфон с "тъч скрийн" и неистово се забавлявам с дертовете, които имат всички с такива телефони. Най-голямата ирония е като се наложи аз да помагам след поредното "омазване" на някоя такава много умна джаджа. Пък въпросното омазване е сигурно като утрешния изгрев!

    Коментиран от #8

  • 8 Знайко

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Зорлем":

    А колко човека около теб имат такъв телефон и колко няма, процентно. И пак да си говорим какво е бъдещето :)