Last news in Fakti

21 Януари, 2019 17:35 1 857 7

Еърбегове пазят при вторичен удар

  • hyundai-
  • kia-
  • еърбег-
  • въздушна възглавница

Hyundai Motor Group представи първата в света система от въздушни възглавници, която предпазва пътниците в автомобила дори при няколко последователни катастрофи. Новите еърбегове скоро ще монтират на всички модели на Hyundai и Kia, съобщава thenewsmarket.com.

Статистиката на американската Национална служба за безопасност на пътното движение (NHTSA) сочи, че 30% от 56 000 пътнотранспортни произшествия, регистрирани в периода 2000-2012 г., са били последвани от вторичен удар. Стълкновенията обикновено са в дърво, електрически стълб или друго превозно средство.

Новата система на Hyundai определя положението на пътниците в салона веднага след първата катастрофа, когато еърбеговете вече са се задействали, но не могат да предпазят пасажерите. Специални датчици идентифицират най-уязвимите зони и активират други въздушни възглавници.

При създаването на системата инженерите на Hyundai Motor Group са анализирали най-разнообразни сценарии за множествени катастрофи. Въз основа на данните са установени местата в купето, където е най-вероятно да се намират пътниците след първоначалния удар, и там са монтирани допълнителни еърбегове.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Meganoob BG

    2 8 Отговор
    Те Хюндай и Киа да не би да си правят новите модели и от титан? Щото няколко последователни катастрофи ще раздробят колата заедно с шофьора ако ще и найлон с балончета да сложат.

    Коментиран от #3

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Само Дъстър

    1 3 Отговор

    До коментар #1 от "Meganoob BG":

    Мисля че само Форд правят няколко титаниеви модела , защото съм виждал да споменват че форда е титаниум
  • 4 AUDI

    1 2 Отговор
    Таката ли ще са еърбезите? Че Хюндай и Киа като здравина + Таката направо с лопатата в колата и сам се копаш
  • 5 GOLF R

    0 2 Отговор
    дано то алфа да ги купят и най накрая да вземат да качат от една на две звезди евро енкап теста да им се не види и киликандзерските коли извратени

    Коментиран от #6

  • 6 Само Дъстър

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "GOLF R":

    Последните алфи имат 5 от 5 звезди , вземи прочети преди да пишеш .
  • 7 Боряна

    0 0 Отговор
    Добре, бе... вместо да се чанчи с тия "еърбегове", да беше простичко написал "въздушни възглавници"