24 Януари, 2019 15:01 3 076 8

Таксито на Boeing полетя (ВИДЕО)

  • boeing-
  • такси
Таксито на Boeing полетя (ВИДЕО) - 1

Авиостроителната корпорация Boeing, подобно на много други стартъпи, участва доста активно в разработването на новия вид транспорт - летящи таксита. От Boeing вече имат готов прототип, който беше изпитан в реални условия на 22 януари. Това се случи на летище в щата Вирджиния (САЩ).

Самоуправляемият пътнически дрон се задвижва изцяло от електричество, а заявената дължина на полет с едно зареждане е 80 километра. Дължината на новото летящо такси е малко над 9 метра, а размахът на крилете - 8.5 метра. Първият полет на аеротаксито не беше особено зрелищен, но според разработчиците всичко върви по план.

Сега следва преминаването от вертикален към хоризонтален режим на летене, а така също и обезпечаването на дрона с маршрути за предвижване във въздушното пространство. Сред преките конкуренти на Boeing в тази област са имена, като Uber, Airbus и Audi, Volocopter, Ehang, Aston Martin и Rolls-Royce, които също разработват подобни безпилотни електрически летящи таксита.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да живей ДВГ

    1 8 Отговор
    Няма начин да има електрически полети. Това е територия само за ДВГ! Разберете го веднъж завинаги.
  • 2 куку руку ку

    6 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Първият полет на аеротаксито не беше особено зрелищен, но според разработчиците всичко върви по план."... То и първият полет на самолета на братята Райт е бил 30 и няколко метра, а сега виж докъде е стигнало самолето строенето...

    Коментиран от #4

  • 3 Манаф

    4 1 Отговор
    Къв е тоя дрон
  • 4 Зорлем

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "куку руку ку":

    Дирижаблите пък са били "бъдещето на въздухоплаването", но сега никакви ги няма, така че не е ясно тези "дронове-таксита" какъв клон на авиоеволюцията ще се окажат.

    Коментиран от #6

  • 5 1944

    1 1 Отговор
    руснаците показаха летящо такси още миналата година. летя цели 3 метра преди да се разбие пред официалните лица и журналистите. като дрона на руските пощи.
  • 6 Антиелектрика

    1 2 Отговор

    До коментар #4 от "Зорлем":

    Не видя ли клипа? Ама това е направо чудо невиждано - миксера с перки се вдигна от земята на цели 5 метра за няколко секунди. Е, това разбира се не попречи на многониковия трол да бие тъпана иронизирайки ДВГ, но то там си е патология. То всички дрончета са с батерии, а истинските бойни дронове са с ДВГ, обаче как да се пропусне възможността за заработване на стотинки от НПО-то?
  • 7 НПО

    1 2 Отговор
    Ние и на Боинг им плащаме стотинки да ни правят реклама. Те понеже нищо не разбират от авиацията в сравнение с тебе, се занимават с глупости, подведени от стотинките. Кви сме умни и ние, а!
  • 8 Антиелектрика

    2 2 Отговор
    Добре, че Боинг разчитат на ел. дронове, иначе горките ще фалират с бойните си дронове и изтребители с реактивни ДВГ.