Last news in Fakti

25 Януари, 2019 16:42 10 784 14

Jaguar Land Rover спира производство заради Брекзит

  • jaguar-
  • land rover-
  • брекзит

Британският производител Jaguar Land Rover, който принадлежи на индийския концерн Tata, обяви, че е принуден да преустанови работата на четирите си завода заради Брекзит. Производството ще бъде спряно от 8 до 12 април, след като Великобритания напусне Европейския съюз, за да се минимизират възможните загуби, свързани с очакваните прекъсвания в доставките на части, съобщава РИА Новости.

Jaguar Land Rover вече съкрати производствените обеми заради спадащото търсене на продукцията ѝ в Китай. През миналата година компанията намали и продължителността на работната седмица във фабриките си.

През декември генералният директор на JLR Ралф Спет предупреди британския министър-председател Тереза Мей, че Брекзит може да постави под заплаха десетки хиляди работни места и ще струва на компанията £1.2 млрд. (€1.38 млрд.). Миналата седмица Rolls-Royce също обяви, че може да се наложи да преустанови работа заради очакваните логистични усложнения след излизането на страната от ЕС.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Vinetutkata

    43 6 Отговор
    Щом колониите, биха шута на колонизаторите, самонахендрянето на високопарните англета е тотално!

    Коментиран от #2

  • 2 Гост

    13 32 Отговор

    До коментар #1 от "Vinetutkata":

    Глупости, нищо им няма, нищо няма и да им направите. Целият им проблем, е че ще им изискват визи, за да пътуват. Те са Британската империя, част от ПАКС Американа. Могат да правят, каквото си искат. А вие можете да си приказвате, колкото искате.

    Коментиран от #6

  • 3 Fiat Stilo JTD

    13 3 Отговор
    Ехх.. много са яки ама що са толко проблемни не знам
  • 4 AUDI

    13 9 Отговор
    Закривай острова директно....
  • 5 бай мангал

    22 5 Отговор
    Да попитач само.....кой ще им мие колите бере ягоди круши ябълки ? Кой ще им слугува за дребни стотинки???
  • 6 лабораторията

    22 3 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    да ти кажа от ес страните се внася близо 80% от целия внос на страната, говоря за абсолютно всичко дето се купува с пари. Като излязат ще го усетят директно, цените ще скочат веднага, най-малкото в храните. Също така, англетата ходеха по цяла европа по почивки и само малка част са тези дето ходеха извън ес на почивка. Ако не платят на ес сметката, такива визи ще им набият,че ще си платят цялата сума само за 3-4години дето я дължат. Едно е да летиш 5000км със самолет, друго е 500-1500км с редовни полети. Тия никаква идея си нямат колко са го загазили. Нека видим!

    Коментиран от #7

  • 7 ГосТ

    11 1 Отговор

    До коментар #6 от "лабораторията":

    Ще ходат у миами и аспен на почивка хахаха. Пфууу супер, тъкмо ще станат малко по културно на континента без тая измет. И нека се има предвид, че редовият англичан поиска да напусне ЕС и редовият англичан гледа отвисоко и намръщен. Не само политиците им ;) Да ги продават ТАТА на некой и да фалират тея
  • 8 Plovdiv

    13 1 Отговор
    Aко човек разгледа аргументите, с които хората в Англия решиха да подкрепят Брекзит, то по същата аргументация ние трябва да се изнесем по най-бързия начин от ЕС... Не мразя Англия, но ненавиждам арогантността и двуличието там, както и самочувствието им до небесата, неподплатено с абсолютно нищо. Само че е много вероятно след няколко години и други държави да решат, че им е писнало от брюкселските джендъри.
  • 9 mumia

    5 2 Отговор
    Ами сега?
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Монаха от Атон

    5 0 Отговор
    Абе и те ще огладнеят,конкуренцията ще им изправи, ушите на тенекии.
    Да карат с Брекзит , модер Тереза, рано или късно ще свали килотите.
  • 12 Чалгарий

    6 1 Отговор
    Има и друга, по важна причина да ги спрат. Трошливи са и никой не ги купува.
  • 13 Хайл

    3 1 Отговор
    Не ги мислете,те винаги ще се оправят а и не забравяйте че имат още колонии-канада,австралия...
  • 14 Патриот

    1 0 Отговор
    В коя държава негрите са донесли прогрес? Не само, че не носят прогрес, но 40% от тях са спинозни, с ниска интелигентност и са в пъти по вероятно да извършват насилствени престъпления от колкото белия човек. Желая им всичко хубаво, но да са в Африка.