30 Януари, 2019 11:49 35 779 20

Най-комфортните TIR-ове в света (ВИДЕО)

  • tir-
  • камиони
Най-комфортните TIR-ове в света (ВИДЕО) - 1

Тежкотоварните камиони са конструирани с една-единствена цел - да превозват възможно най-много товар на дълги разстояния, като това да става за възможно най-кратко време. Шофьорите на тези камиони обаче разполагат с различни кабини, някои от които доста по-комфортни от другите. Сега ви показваме едно интересно видео на TechZone, което не е ново, но пък е изключително интересно за почитателите на големите камиони. Вижте го.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 15 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ЯОАжЮЯАож

    50 4 Отговор
    Разликата е от там, че едните са правени за американския пазар, тия с по-дългите кабини, защото шофьорите живеят в тях с месеци. Тъй като там никога нямаш курс празен, така се прави курса, че оставяш ремаркето в крайна точка в щат Х, от там ти закачат друго, което да разкацих в щат Y, от том ти прикачат трето което в друг щат и кръстосваш щатите по един месец докато се прибереш.

    Коментиран от #3, #11, #14, #15

  • 3 Шофьор

    36 4 Отговор

    До коментар #2 от "ЯОАжЮЯАож":

    Аз и в Европа съм кръстосвал по 3месеца.
  • 4 някой си

    31 5 Отговор
    Не съм гледал клипа, но тук в Щатите без съмнение най-комфортен е Volvo !
  • 5 каруцар

    34 7 Отговор
    И в щатите няма тахограф караш колкото искаш.Там е комунизма8
  • 6 Гост

    28 1 Отговор
    KW-то и Volvo-тo са яката работа! Кефят на макс! Направени са всякакви удобства и ергономии, верно спор няма, ама в края на краищата по един -два месеца си живееш сам като чергарин и спиш у тенекето из пущинаците където те завари паузата! Не е като да си се прибереш вкъщи и да си починеш истински! Но какво да се прави - такова е естеството на работата. Все пак са създадени доста удобства, не е като у Шкода Мадара! :)
  • 7 Бачо дацо

    32 0 Отговор
    Може да няма тахограф но попълват бордови дневник и не карат на магнити, и с чужди карти
  • 8 Японеца

    12 6 Отговор
    В американските има спалня и баня! За wc не съм сигурен!

    Коментиран от #10

  • 9 Режия

    5 8 Отговор
    Най-комфортният влекач с къса кабина е "Магнумът" и това отдавна не подлежи на съмнение.

    Коментиран от #16

  • 10 Синдикат на Ало Измамниците

    11 1 Отговор

    До коментар #8 от "Японеца":

    Ако онова 💩 💩 💩 дето се има за голям авто и оръжеен "журналист", не ми беше изтрилио първия коментар (в който нямаше нищо нецензурно и обидно) щеше да видиш един много як kenworth включително с баня и тоалетна. Ама нали е 💩 💩 💩 и го изтри само заради един линк.
  • 11 The Driver

    13 2 Отговор

    До коментар #2 от "ЯОАжЮЯАож":

    Батенце, моля ти се не се изказвай неподготвен !!! Нека да ти кажа как стоят нещата с карането в САЩ....Първо в щатите всеки шофьор може да си избере как и колко да работи и съответно да стои на пътя, поради тази причина си избира и фирмата, за която ще работи. Локалния шофьор си перка през деня 5 дена в седмицата и всяка вечер си е вкъщи. Има си шофьори, които си избират само в определен район да си карат 4-5 дена и обратно вкъщи. Други правят един курс и обратно 2,3,4,5 дена и вкъщи. Има и такива, които минимум по 3-4 седмици се изисква да си на път и после може да поискаш да те приберат, може да си седиш и 6 месеца, после си почиваш колкото си искаш и когато решиш се обаждаш да те изкарат на път. Това относно времетраенето. Сега да ти обясня за ремаркетата....има курсове, които си караш само с едно ремарке има и такива, които разкачаш и закачаш, и разбира се имаш си и празни курсове, които си ти се плащаш като за пълни ако ти плащат на миля. На мен най-дългия ми празен курс е бил 470 мили (750-760 км), а иначе редовно си имах по 200-250 мили празни... Мога да ти кажа и за заплащането....мързеливците и глупаците (които не можеха да си пишат пътните листа) както и неиздръжливите по мое време 2006-2010 взимаха не повече от 1200 долара на седмица, а супер драйвърите, които можеха да карат по много, да са с по няколко лог буци (пътни листа), да смятат добре, когато ги инспектират винаги да са изрядни, знаеха кога да настъпват газта до ламарината почти нямаш

    Коментиран от #20

  • 12 учуден

    6 4 Отговор
    Абсолютно фалшиво видео с измислени камионетки! Аз не видях върха на руската и световна прогресивна инженерна мисъл:камаз:мечта на всеки уважаващ себе си тираджия!
  • 13 525

    8 2 Отговор
    ВОЛВО ис да бест
  • 14 никси

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "ЯОАжЮЯАож":

    бате ,не сьм сьгласен с твоя коментар ,на всякьде си има нормативни норми за работа ,аз не сьм се прибирал у дома по цели 6 месеца и пак сьм спяал у камиона ,по твоита логика аз кьде да си почивам ,отзаде в хладилното ремарке ли , що се отнася с големите кабини ,да комфорт са ,защото сьм карал daf 105xxl кабина ,както и renault magnum те сьщо са с големи кабини и комфортни ,не че и другите не са ,но тук имаш доста просторно място ,карал сьм и skania r 480 и iveko straliss ,няма кьде да си сложиш сака особенно тия с ниските кабини ,volvo vnl760 е патент от американския камион mak, това незначи че само трябва да се кара в америка ,а тука в европа не ,нещо не сьм сьгласен с теб ,карат ги и тука в европа,но явно ти не си ги срещал, или не си ги вобще виждал.
  • 15 амерканец

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "ЯОАжЮЯАож":

    някои хора са ми много смешни като започнат да фантазират ,без да знаят истинната,само са кледали някькви клипове или филми и започва с фантазиите си ,момче пьрво вземи се малко ограмоти и тогава говори както трябва ,защото е смешно да се говори по тоя начин без да си сигурен в това .
  • 16 Повръщащия

    5 2 Отговор

    До коментар #9 от "Режия":

    Пука се по шевовете от комфорт шъ знайш.
    я пробвай да се качиш у кабината на некой магнум носейки една или повече торби?
    Тва малумие дето стълбата е зад гумата и требе да висиш на дръшките като гимнастик докато влезнеш у кабината.

    У магнум се влиза отваряш вратата, мяташ багажа с засилка у кабината. Подир тва се катериш кат маймуна и ако не се подлъзнеш да се изплющиш на хасвалтя от метър иосемдесе си вътре.
    Е верно широка му кабината ама кво от тва, като останлото на тоя гюм е толкоз криво.

    Коментиран от #17, #19

  • 17 никси

    3 1 Отговор

    До коментар #16 от "Повръщащия":

    да това е единствения недостатьк в магнума ,като татра 815т-2степенката е зад колелото ,но френска технология , ,но за сметка на това возията е много мека ,защото кабината е отделно от шасито ,аз например багажа го слагам от десната страна ,отварям врата та и го мятьм вьтре ,щото не пречи волана ,и после се качвам отстраната на шофьора ,после си го намещавам багажа ,оправям се и потеглям .
  • 18 годечанин

    2 1 Отговор
    кога ли ще навлезнат такива камиьони тука , да се карат от бьлгаските шофьори.
  • 19 Дидо

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "Повръщащия":

    И ти трябват и ръкавици за стълба,ако си карал в дъжда.
  • 20 Друг driver

    2 1 Отговор

    До коментар #11 от "The Driver":

    Много вярно мнение! Само малка поправка. Номерата с подмяна на страници и логбук, можеш, само ако собственика на компанията от източна Европа. В американските компании, тия номера са невъзможни, но и ненужни. Там си вземаш добри пари и без нашенски номера. А в нашенски компании, без номера, няма пари