1 Февруари, 2019 12:58 4 213 12

Samsung обяви чиповете за Galaxy S10

  • samsung-
  • galaxy-
  • s10-
  • eufs
Samsung обяви чиповете за Galaxy S10 - 1

Точно навреме за пускането на Samsung Galaxy S10 и предстоящото представяне на превъзходния сгъваем смартфон Galaxy F, Samsung обяви, че е започнало масово производство на eUFS флаш дискове с капацитет 1TB.

Това ще позволи огромно увеличаване на капацитета за съхранение на смартфони и други компактни устройства, без да е необходима употребата на карти с памет. Това е два пъти по-голяма памет от предишното предложение на Samsung от 512GB eUFS. Компанията очаква голямо търсене и ще продаде чиповете си и на други производители на смартфони, освен че ще ги използва в своите водещи продукти.

Чипът 1TB използва eUFS 2.1 стандарт и обещава последователни скорости на четене до 1000 MBps, което е два пъти по-малко от типичните SATA SSD, използвани за преносими и настолни компютри. Последователната скорост на запис е оценена на 260MBps. Предполага се, че скоростта на четене и запис е равна на 58 000 IOPS и 50 000 IOPS съответно, което според компанията е 500 пъти по-бързо от това, което могат да управляват днешните високопроизводителни microSD карти.

Samsung обяви чиповете за Galaxy S10

Това са всички подобрения в сравнение с предходната памет от 512GB eUFS на компанията, представен през ноември 2017 г. Samsung отбелязва, че високоскоростното съхранение е от съществено значение при непрекъснато записване на огромни количества данни, като например при запис на видео при 960fps.

Първите UFS чипове, разработени от Samsung, имаха капацитет от 128GB и бяха пуснати през януари 2015. Оттогава компанията периодично надгражда капацитета, като същевременно се увеличават и скоростите. Компанията също така се опита да пусне UFS картов стандарт през 2016 г., за да замени microSD картите, но така и не успя.

Тези нови чипове са с размери от 11.5mm. x 13mm., като предишното поколение, което им позволява да се впишат в смартфони, където пространството е дефицит. Скокът в капацитета е възможен благодарение на способността на Samsung да удвои 16 от 5-тото си поколение V-NAND. Всяка матрица има 96 слоя 3D клетки с флаш памет. Компанията също рекламира нов вътрешен контролер.

Samsung беше един от първите производители, които пуснаха смартфон с 512GB памет, когато представиха Samsung Galaxy Note 9 през август 2018 г. По това време компанията също рекламираше възможността да добави 512GB microSD карта за общо 1TB пространство на съхранение. От Samsung обещават да увеличат производствения си капацитет през първата половина на тази година, за да подпомогнат на клиентите, които искат да поставят тези чипове в следващото поколение водещи телефони.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аноним

    6 1 Отговор
    Няма ли разбирачи да кажат че не е как трябва това?
  • 2 Tervel bitcoin

    1 0 Отговор
    Аз ще си купя 12/1 версията изглежда супер
  • 3 Tervel bitcoin

    4 2 Отговор
    S10+ обаче не е първият телефон с 1TB вградена памет Първи беше SMARTISAN R1 още преди година
  • 4 Tervel bitcoin

    1 3 Отговор
    SAMSUNG отново изостават при серията Galaxy
  • 5 Tervel bitcoin

    3 1 Отговор
    Само да допълня че първият смартфон с 512 GB е ХУХАВЕЙ MATE RS PORSCHE така че samsung изостават и от тях
  • 6 Специалист

    0 15 Отговор
    Какво произвеждаха самсуляците че не се сещам, перални печки или нещо друго, защо нямам нищо от техните продукти в къщи, защото са боклуци.

    Коментиран от #7, #8

  • 7 незнайко

    11 1 Отговор

    До коментар #6 от "Специалист":

    пич, ако ти не ползваш техни неща, не означава, че са боклуци. навярно ползваш тел само за ало-да и да висиш във фейса за да убиеш малко време. играй си със твоята китайка втора ръка не давай мнение защото си много далеч от нещата
  • 8 Зар

    9 0 Отговор

    До коментар #6 от "Специалист":

    Яка комплексарщина струи от теб, пич. Хората произвеждат какво ли не, фирмата им е в топа не само при консуматорска електроника, а и при военна продукция. Работят и мислят, а не плюят, затова и живеят добре. Ние каквото имахме го разбихме. А едно време идваха на преговори да произвеждат в наши заводи. Ама то от такива хора с бъбреци вместо мозък в главата какво да очакваш.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Xiaomi mi mix ALPHA

    1 0 Отговор
    Xiaomi mix alpha с 5g 108 mp камера и 512 гб памет
  • 11 Terrvel Technologies

    1 0 Отговор
    1TB = 1024 GB (2x512GB) преди 10 години 10GB бяха много а днес 64GB са малко
  • 12 Tervel Technologies

    1 0 Отговор
    12GB Ram не са чак толкова много Но важното е че Samsung разбраха че трябва да вдигат параметрите