5 Февруари, 2019 14:01 6 146 2

Google с нови приложения за потребители с увреден слух

  • google-
  • приложения
Google с нови приложения за потребители с увреден слух - 1

Google работи за подобряване на ежедневието на Android потребителите с увреден слух с две нови приложения - транскрипция на живо и усилител на звука. Първото може да помогне на хората с тежка до пълна загуба на слуха да разговарят с тези, които не говорят жестомимичен език, а другият може да помогне на хората с по-слаба загуба на слуха в ежедневни ситуации.

Екранните четци и настройките за видимост с висок контраст са най-често използваните приложения. Те са предназначени да улеснят използването на телефони и компютри. Но вместо да се опита да направи телефоните по-достъпни, екипът на Google за достъпност реши да опита да направи света по-достъпен.

Тези две приложения са предназначени да променят начина, по който потребителите със слухови увреждания взаимодействат с тяхната среда и по който много хора използват телефоните си.

Въпреки, че приложението транскрипция на живо все още е в процес на разработка, то вече поддържа транскрипция на 70 различни езика на живо, което потенциално може да помогне на хората да общуват по целия свят. В крайна сметка, то трябва да може да показва разговорите по организиран начин.

Google с нови приложения за потребители с увреден слух

В момента приложението е налично в Google Play магазина, но все още е в процес на разработка. Можете да се запишете в списъка на чакащите за бета тестване, но ако нямате търпение да видите това приложение в действие, прегледайте видеоклипа в Google пресата.

Докато приложението за транскрипция на живо има за цел да помогне на всеки с увреден слух, приложението „усилвател на звука“ е само за хората с лека загуба на слуха. Когато сте сдвоени с някои слушалки или слухов апарат, усилвателят на звука улеснява възприемането на тихите звуци и изрязва нежеланите.

Това приложение е аудио усилвател. Google наскоро направи ход, за да осигури собствена поддръжка на Android за всички слухови апарати на ASHA, а усилвателят на звука е чудесно допълнение към функциите за достъпност, които Google вече е въвел.

Усилвателят на звука вече е наличен в Google play магазина, така че можете да се възползвате от него още сега.

Google с нови приложения за потребители с увреден слух


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЛЕПЕНКА НА КАМЕРАТА

    0 0 Отговор
    Довиждане
  • 2 Смотаняци 33

    0 0 Отговор
    Маска на задника.