Last news in Fakti

15 Февруари, 2019 13:54 4 427 14

Сгъваемият Samsung няма да е с гъвкав дисплей

  • samsung-
  • galaxy-
  • f
Сгъваемият Samsung няма да е с гъвкав дисплей - 1

Корейците от Samsung вече почти десет години обещават на клиентите си, че ще пуснат сгъваемо устройство. Първите прототипи обаче бяха представени през 2011-а, но чак през 2019 година компанията ще пусне такова устройство.

Сгъваемият Samsung няма да е с гъвкав дисплей

То ще бъде представено само след броени дни, заедно с премиерата на Galaxy S10. По непотвърдена информация обаче, флагманът Galaxy F няма да съответства на очакванията на широката публика.

Сгъваемият Samsung няма да е с гъвкав дисплей

Дисплеят му няма е гъвкав, а ще са два отделни. Заключението е направено от специалисти, след детайлен оглед на патентните скици. Дали това ще се окаже истина, ще разберем на 20 февруари тази година, за когато са насрочени премиерите на флагманите Galaxy F и на Galaxy S10.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Голям Слон

    53 8 Отговор
    97-а година си купих първия мобилен телефон - Siemens S4. Беше направо миниатюра спрямо разни Бенефони с аеродинамика на тухла и приблизително същото тегло. С годините телефоните ми все намаляваха и намаляваха, като габарит. Но модата се обърна. Сега колкото по-голям телефон имаш, толкова си по-вървежен. Пък и ако е най-скъпия китайски телефон - нямаш равен. За ябълката говоря. В крайна сметка мисля, че модата на малките слушалки в един момент ще се върне. Все пак не е нормално това устройство да заема две ръце и на мъжете да им падат късите панталони лятото, докато ги носят по джобовете... Сгъваем, водоустойчив, 4К, не-знам-си-още-какъв.. В крайна сметка основната му функция е да си говори човек. Че с тия антисоциални мрежи скоро и това няма да правим. Ще са всички дебели, глупави и асоциални. Дано не стана свидетел на тези години.

    Коментиран от #2, #10

  • 2 Никой

    14 28 Отговор

    До коментар #1 от "Голям Слон":

    Никой не те задължава да даваш 3000лв за телефон, винаги е имало и ще има евтини по-малки версии, за хора като теб. Това не значи, че компаниите не трябва да продължат да развиват и експериментират. Какво мислиш ти няма голямо значение, всички сфери от живота вече са свързани по някакъв начин със смартфона и това ще става все по-вярно в бъдеще. Като всяко друго нещо може да е плюс или минус, зависи как го използваш.

    Коментиран от #3

  • 3 Голям Слон

    23 4 Отговор

    До коментар #2 от "Никой":

    :-) Въобще не съм против прогреса. Напротив! Просто казвам, че вече малко се прекаляв с тия телефони. Искат да ги направят мултифункционални устройства и да заместят една камара уреди. Само да припомня, че в България все още няма full hd телевизия, но на куп хора екраните на телефоните им са такива от поне 5 години. За какво питам.. Не ми отговаряй. Аз съм старомоден. Снимам с огледално-рефлексен фотоапарат. Гледам съдържание на медийни плейъри на телевизор, разбира се. Слушам музика вкъщи, не на телефона. И вадя снимки на хартия :-) А, да. Пропуснах. Имам три автомобила премиум класове. Всичките преди 2005-а година. Купувам и четвърди - от 85-а. Защо ли..... Няма да ме разбереш.

    Коментиран от #4, #9

  • 4 Никой

    11 2 Отговор

    До коментар #3 от "Голям Слон":

    Разбирам те, вече ползването на тази "камара уреди" става въпрос на избор, не нужда. Все повече хора си купуват грамофони, фотоапарати с лента, ретро коли и т.н. няма лошо в това. Ама като отидеш някъде на почивка снимаш и слушаш музика от смартфона нали.

    Коментиран от #6, #7

  • 5 нднд

    4 0 Отговор
    Аз на двуекранно нинтендо джобна игра съм играл като дете - нищо ново. Играта беше дънкин конг 2 :) - превъртал съм я 3-4 пъти! И това в далечната 80 и некоя!
    Нищо ново под слънцено
  • 6 Голям Слон

    13 1 Отговор

    До коментар #4 от "Никой":

    На плажа нищо не нося, освен банските на себе си и 20-30 лева. Лежа на пясъка. Кърпа не ползвам. Чадър също. Музика не слушам. Не снимам.. Когато се прибера вкъщи, пускам музика на системата от началото на 80-те, пия кафе и чета хартиен вестник. Ако реша, поглеждам тамагочито да видя кой ме е търсил. Нищо, че имам 30 gb интернет на телефона, спирам данните. И не за да пестя батерия, разбира се.. Защото съм на почивка и не държа светът да знае за това.
  • 7 Голям Слон

    6 1 Отговор

    До коментар #4 от "Никой":

    P.S. Огледално-рефлексен фотоапарат не е задължително да бъде лентов ;-) Въпреки, че и такъв имам. Голям кеф е сам да си проявяваш снимките. Черно-бели, разбира се. С 35, 50 и 85 мм обективи.
  • 8 Tervel bitcoin

    3 1 Отговор
    Еее жалко но въпреки това ще си купя
  • 9 при мен

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Голям Слон":

    пък повечето хора в метрото четат новините през телефоните си...това правя аз и по време на паузата която имам по обяд.поне 30 % от хората навън са със слушалки и слушат музика или клиповепо тюба. доста хора използват вибер или уатсъп които са много полезни особено когато пращам снимка на инженера в бюрото при поява на непредвидени обстоятелства.....все пак човека не може постоянно да обикаля за малки проблеми като решенията той ги взема лесно на база на снимките които му пращаме
  • 10 на всеки му според нуждите

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Голям Слон":

    Защо реши че телефона е само за говорене и за клюки и лайкове във фейса? Има много дейности в които възможността за голям екран, добра камера, възможност за работа с различни документи е крайно необходима. Дали не е нужен и удобен за работещи в движение или на обекти в разни области (интериор, външна реклама, търговия/дистрибуция и т.н.) за схеми, каталози, текстови документи, таблици и трябва ли за тая цел освен телефон за ало-ало да мъкна допълнително и лаптопи, таблети и т.н. И сега е пълно с телефони малки и леки, че даже и под 100 лв., като нямаш нужда от смартфон не си купувай, но всеки сам си преценява...

    Коментиран от #11

  • 11 Голям Слон

    3 1 Отговор

    До коментар #10 от "на всеки му според нуждите":

    :-) Някак не мога да си представя архитект, адвокат или интериорен дизайнер да прави каквото и да било само с телефон. Че има интересни приложения - има. Но телефонът няма как да стане уникално и единствено МФУ колкото и да ти се иска. Няма как да замени 13-14 инчов екран. Няма как да работиш спокойно с таблици, текстови файлове, cad/cam системи и т.н. Просто телефонът стана поредната играчка за демонстрация на престиж и благосъстояние. Кой на голу депе, кой с покритие. Просто хората удобно се заблуждават, че харчат толкова много пари за работа. А всъщност си е почти изцяло за забавление и социален статус.
  • 12 Гого

    3 4 Отговор
    Като фалира Фейсбук както преди майспейс и Яхо , телефоните ще станат пак с малки екрани!
  • 13 бмв

    1 2 Отговор
    Ами ти ако отидеш на почивка без телефон , как ще си направиш селфи ме интересува.А ако няма да си правиш защо изобщо ходиш на почвка.Аман от хора живеещи още в 1970г. Да ви припомня 2019г. сме, а дори още има хора с телефони с копчета.
  • 14 Именно

    3 0 Отговор
    Следващата мода при телефоните я борят от години вече.
    Доста е лесно да се направи часовник-телефон, но тогава повечето неща за които се ползват смартфоните ще е нужен таблет.
    Проблемът е че като самостоятелно устройство много по-малко хора биха си взели таблет и ще им се срине пазара.
    Та реалността ще ни пробутват таблети и джобни компютри за "телефони" докато могат.