17 Февруари, 2019 11:30 29 023 42

Топ 10 на най-опасните пистолети (ВИДЕО)

  • пистолети-
  • оръжия
Топ 10 на най-опасните пистолети (ВИДЕО) - 1

Показваме ви една интересна видео класация, която разглежда десетте най-елитни и най-модерни пистолета в света. Класацията е направена от експертите от VSB defense. Топ 10 на най-опасните пистолети в света започва с Walter P99, а кой е класиран пред него и кой е победител з класацията на VSB defense, вижте във видеото.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дедо

    58 5 Отговор
    Хубава класация,а сега дайте топ 5 със най-безопасните(дето не убиват) хахахха...

    Коментиран от #38

  • 2 кучето шаро

    31 11 Отговор
    глок 17

    Коментиран от #39

  • 3 Оръжен спец!

    82 19 Отговор
    На опасния е руски,, Гюрза" затова е забранен за внос в САЩ, няма бронежелетка която да го спре, също и ПСМ!!

    Коментиран от #4, #5, #10, #22

  • 4 Велика България

    46 38 Отговор

    До коментар #3 от "Оръжен спец!":

    боеприпасите пробиват жилетка, а не пистолета. всеки бронебоен куршум ще пробие жилетка.

    Коментиран от #6

  • 5 Миризлив пор

    42 3 Отговор

    До коментар #3 от "Оръжен спец!":

    Бъркаш щатовете - това са пистолети за самозащита. Казано по друг начин да можеш "да спреш" човека насреща дори и с бронежилетка, ако се загледаш използваните боеприпаси са все "меки", идеята е да се смачка в човека насреща и да му предаде цялата си енергия. Изключение прави само FN 57 с малкия калибър, той по-скоро трябва да се състезава с ТТ, проблема на голямата скорост и малкия калибър е, че просто преминава през тялото, има много малка "спираща сила" и е много вероятно да го усети човека насреща прекалено късно ако е малко по-засилен да стигне до теб. Гюрзата и ПСМ-а са си за жилетки създадени, те са съвсем друг клас пистолети.

    Коментиран от #7, #14

  • 6 Оръжен спец!

    16 11 Отговор

    До коментар #4 от "Велика България":

    Тогава си вземи един Наган и го ползвай за чук!
  • 7 Оръжен спец!

    17 14 Отговор

    До коментар #5 от "Миризлив пор":

    За самозщита си купуваш лтив спрей! Как ми делиш огнестрелни оръжия на самозащита и нападение? Огнестрелните оръжия са универсални!

    Коментиран от #12

  • 8 Гост

    16 27 Отговор
    Тук са всякакви специалисти,но хората които това им е работата не са сложили едно руско желязо! Защо така?? Май защото само тук ги хвалят,че и чак си вярват!

    Коментиран от #42

  • 9 864

    36 1 Отговор
    "Top 10 Best Pistols" или преведено на български "Топ 10 на най-опасните пистолети"... Какво по дяволите?!
  • 10 592

    36 3 Отговор

    До коментар #3 от "Оръжен спец!":

    Писно ми от "знаещи". И кое от извънземната механиката на ПСМ го кара до пробива жилетки ? По начало заглавието на статията е написано непрофесионално. В света има много опасни пистолети. Това са оръжия, които често чупят ограничители на рамата, дефрагментират се при изстрел, засичат, непредвидими са. С две думи - опасни са за стрелеца.

    Коментиран от #11

  • 11 Д-р Фройд

    7 10 Отговор

    До коментар #10 от "592":

    Писнати от,, знаещи " ама и ти не падаш по ниско! Я гледай какво професорче се извади.
  • 12 Миризлив пор

    15 0 Отговор

    До коментар #7 от "Оръжен спец!":

    В този свят няма нищо универсално, най-малко оръжието. Всеки инструмент се видоизменя в зависимост от конкретните изисквания за да ти даде някакво предимство, не че и с друг подобен инструмент няма да стане, въпроса е просто че ще свършиш работата по-бързо и качествено. Защо според теб ако всичко е универсално не всички пистолети са 22 калибър с тегло не повече от 500 грама а се ползват основно от 9мм нагоре с тегло над 800 грама?
  • 13 Критерии

    23 1 Отговор
    Какви са критериите? Най-много убити в света, далекобойност, най-голям пълнител, дулна енергия, начална скорост на проектила, ергономичност, най-малко засичания на брой изстрели?

    И този FN Herstal с калибър 5.7х28 как точно се сравнява с останалите, които са 9х19 Para? Клипът не е добре направен. На някои от пистолетите има дулна енергия, на други няма. На някои има с колко патрона е пълнителя, на други не и т.н.

    Колко е сложно да влезеш в сайта на производителя и да си попълниш коректно данните?

    Коментиран от #19

  • 14 FN Herstal

    14 1 Отговор

    До коментар #5 от "Миризлив пор":

    Няма нищичко общо с другите пистолети в класацията, камо ли с ТТ. Той използва патрони, чиито проектил е заострен. Представи си го като умален патрон за калашник. Пистолетът е създаден за специалните служби, за да пробива бронежилетки. Заради заострения проектил е почти два пъти по-далекобоен от 9х19 Пара, но няма голяма спираща сила - направен е да пробива. Това не е пистолет за цивилна употреба и самозащита, но в някои държави, да не кажем държава, ха сетете се коя, на цивилни продават и снайпер Barret M82 за спортни цели. С патрон .50 BMG (12.7 x 99 mm NATO).

    Коментиран от #17

  • 15 Random

    6 4 Отговор
    От тия най-добрия е 5/7. Пробива броня, лек, бърз куршум и малък откат.

    Коментиран от #16

  • 16 Добър за какво

    16 2 Отговор

    До коментар #15 от "Random":

    За самозащита не е добър. Ако те нападне наркоман в абстиненция с нож и три куршума в торса да му забиеш пак ще стигне до теб и ще те наръга, преди да баялдиса и пукне, евентуално.

    Това си е пистолет за нападение, не за защита.
  • 17 Миризлив пор

    9 0 Отговор

    До коментар #14 от "FN Herstal":

    Мисля че съм написал абсолютно същото. Колкото до ТТ и за него важи - относително малък калибър и голям заряд 7.62х23 и стоманен проектил и също преминава през по леките жилетки. Все пак да не забравяме, че всичко се проектира за да реши определен вид/тип задача.

    Коментиран от #21

  • 18 me be re

    32 1 Отговор
    Урок по Английски (за „журналисти” ):
    - the most dangerous - най-опасният;
    - the best - най-добрият;
    Иначе най-опасното оръжие е простотията.
  • 19 асът на асовете

    11 0 Отговор

    До коментар #13 от "Критерии":

    Прав си, заглавието на статията не отговаря на съдържанието и липсват ясни критерии за "най-опасен" пистолет! По същество са изброени едни от най-добрите пистолети, като обаче първото място на Глок сигурно е някъв майтап(или реклама). Според мен опасен означава да използва много мощен/специален боеприпас или да има по-особена конструкция, която да му дава някакви предимства. В класация за най-опасните пистолети бих сложил задължително руските Стечкин и Гюрза, Берета 93, Хеклер и Кох ВН70, Дезърт Ийгъл с бруталните .44Маг и .50АЕ. От тия дето са в сегашната класация мисля че само ФН 5.7мм отговаря на критерия за много опасен!

    Коментиран от #20

  • 20 Без Дезърт Игъл

    18 1 Отговор

    До коментар #19 от "асът на асовете":

    Пистолетът е прекалено шумен, с голям откат, лесно се замърсява, често засича, труден за поддръжка. Няма нито едно поделение в света - полиция, армия или спец. части, което да е въоръжено с него. Това говори достатъчно. Компютърните игри и филмите не ги броим.

    Става за лов, за спорт и за самозащита, заради впечатляващият си външен вид. Има го в едно от стрелбищата в София. Източно е стрелбището. Отидете, опитайте и ще разберете, за какво иде реч. Оставаме настрана и цената на боеприпасите.

    Коментиран от #31

  • 21 Спец

    8 0 Отговор

    До коментар #17 от "Миризлив пор":

    Боеприпасите за ТТ не са създадени за него, камо ли пък да пробиват жилетки. Боеприпасите за ТТ всъщност са създадени за картечните пистолети Шпагин и Судаев. Там идеята е била да стигат далече. Затова зарядът им идва голям за ТТ.

    Коментиран от #27, #30

  • 22 бим бам буки

    10 2 Отговор

    До коментар #3 от "Оръжен спец!":

    Баце и TT (Тулски Токарев) не е за изхвърляне - допотопен, но върши много добра работа! И тоя не прощава на бронежилетките и е достатъчен за обикновения гражданин. :)))
  • 23 НJHB

    10 3 Отговор
    ТТ си е класика и универсал. Доказал се е във войни. Още е на въоръжение под различно наменование и с известни подобрния в много армии по света. Пистолет за война.
  • 24 Симпатичен и скромен Пекински пор вдовец

    2 0 Отговор
    SSupeeer пищовленца
  • 25 deadman1488

    2 0 Отговор
    направо са супер
  • 26 movieman777

    3 0 Отговор
    по точно само 6 пищовленца са супер
  • 27 Миризлив пор

    8 1 Отговор

    До коментар #21 от "Спец":

    Когато е създаван ТТ не е имало бронежилетки в сегашния им вид. Просто високата начална скорост и стоманения сърдечник имат голяма пробивна сила и голяма част от ниския клас не издържат За това го сравних с fn. Ако загледаш по-голямата част от боеприпасите които са в ревюто разчитат не на пробивност а на възпиращ ефект. Не ги гледай тези по филмите, че с жилетка държат на по 5-6 попадения и пак бягат, реално има счупени ребра и вътрешни кръвоизливи и реално пак може да те спре и обездвижи.
  • 28 стоян георгиев

    1 1 Отговор
    https://www.youtube.com/watch?v=W-pkee2at1s
    ето наи-опасния пистолет.може да сменяте сериите.ако не му знаете марката се загледаите в клипа за наи-опасните пистолети:)!тези американски полицаи могат да си позволят всяко оръжие от произвежданите по света ,независимо от служебното им ако реално смятат че би им вършело по-добра работа,но не го правят,а са го правили преди като са били с други пистолети.та тва е наи-опасния пистолет и наи-работния ,щото за да е опасен е лесен за ползване и ефективен.
  • 29 ИВАН

    4 0 Отговор
    Като оръжеен спец, мога да кажа, че една стоманена, или дори дървена сопа, има много добър спиращ ефект ... брррр, супер ефективно оръжие
  • 30 Ядеитн

    4 0 Отговор

    До коментар #21 от "Спец":

    Джепаньето за ТТ е създадено за дяда ви Маузер с96.
  • 31 асът на асовете

    4 0 Отговор

    До коментар #20 от "Без Дезърт Игъл":

    Да, определено Дезърт Ийгъла никога няма да бъде приет на въоръжение някъде поради всички изброени причини плюс това че е прекалено тежък! Аз например не бих си го взел като лично оръжие, но поради възможността да стреля с много мощни калибри си е доста опасен! Бих казал, че и всички револвери, използващи .44Маг или по-мощен патрон би трябвало да се считат за много опасни пищови! Но доколкото разбирам класацията е за самозарядни пистолети.

    Коментиран от #32

  • 32 Миризлив пор

    3 0 Отговор

    До коментар #31 от "асът на асовете":

    Зависи на кое викаш "опасен" - вече са ти казали, в зависимост от модификацията тежи 1800-2000 грама и има откат като на ловна пушка. Ако си под 100 килограма и не си добре трениран сериозно може да те премести назад ако стреляш с една ръка, да не говорим че от отката вече тази ръка не е твоя 1-2 дена дори може да се контузиш. Прав си, наистина ако уцелиш може и слон да повалиш, но дали ще успееш да го извадиш, прицелиш и уцелиш в условия на стрес? Никой няма да ти стои мирно като мишена докато се целиш да знаеш. Колкото до филмите обикновено ползват модификацията 38-ми калибър за сцените със стрелба... Вече ти дадоха "жокер" жертвай едни 20-30 лева и гръмни 2 пъти да видиш за какво става въпрос.
  • 33 Компакт

    6 0 Отговор
    Колко от коментиращите ще уцелят от 25 м. гръдна мишена?

    Коментиран от #36, #37

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Луд

    2 0 Отговор

    До коментар #33 от "Компакт":

    Кажи къде да ти пратя снимката на мишената.
  • 37 Миризлив пор

    3 0 Отговор

    До коментар #33 от "Компакт":

    Нямаш проблеми, само кажи с какво ще се стреля поне 1 седмица предварително, от много време не съм гърмял. Май за последно беше с макаров, такова имаше, с това съм стрелял, ако искаш с ак47. После ще полеем мишените, кой загуби плаща.
  • 38 ЕКСПЕРТА

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "дедо":

    ДЕДО И С КЛЕЧКА ЗА ЗЪБИ МОГАТ ДА ТЕ УБИЯТ.АМА ДРУГО СИ Е С БЕРЕТА-92, 10ХИЛ.ИСТРЕЛА БЕЗ ДА ДАДЕ ДЕФЕКТ.
  • 39 ЕКСПЕРТА

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "кучето шаро":

    КУЧЕ ЗНАЙШ ЛЕ ЧЕ ГЛОК17 КТ ПОСТРЕЛЯ И КТ ЗАГРЕЙ НЕ ПАДА ПЪЛНИТЕЛА НИТО МОЖИШ ГО ИЗДЪРПА,НЕ МОЖИШ ДА ПРЕЗАРЕДИШ ,ХУБАВОТО Е ЧЕ СЛЕДВАЩИЯ МОДЕЛ ГО ОПРАВИХА.
  • 40 ТТ АРКУС

    4 1 Отговор
    ЗА МЕН НАЙ ДОБРОТО Е ТТ И АРКУС 98 ДА ЕВТИНИ ЗА ПОДРЪЖКА НИСКА ЦЕНА ЗА ЗАКУПУВАНЕ И ОТЛИЧЕН БОЙ ВСИЧКО ДРУГО Е ГЪЗАРИЯ И МАНГИЗИ А ЗАБРАВИХ ПЛАСТМАСОВИТЕ ИГРАЧКИ НЕ МИ ГИ ХВАЛЕТЕ

    Коментиран от #41

  • 41 ФХК

    8 1 Отговор

    До коментар #40 от "ТТ АРКУС":

    ТТ си е направо топ, добра групираност на стрелбата, начална скорост 450 м. в секунда, лесен за подръжка, лесно сменяема цев, пробивност достатъчна за боен пистолет. Какво повече.
  • 42 Шляхтиц

    2 1 Отговор

    До коментар #8 от "Гост":

    По-прости, по-надеждни, по-ефективни, по-мощни, по-евтини и по-достъпни от руските ТТ и МАКАРОВ няма на света. Превъзхождат с качествата си всички, представени пистолети и за това не са включени в тази класация