Last news in Fakti

15 Февруари, 2019 16:40 5 554 20

Куче в колата? Tesla има решение (ВИДЕО)

  • tesla-
  • dog mode-
  • куче-
  • домашен любимец

Tesla представи нова опция за електромобилите си, която позволява на собственика да остави кучето си в колата, без да се притеснява за живота и здравето му дори в калифорнийските жеги. Dog Mode регулира автоматично температурата в купето и дори пуска радиото за забавление на домашния любимец.

Идеята за "кучешкия режим" предложил клиент на компанията, който писал лично на Илон Мъск с молба да реши проблема с множеството смъртни случаи на животни, оставени заключени в автомобили. Четири месеца по-късно функцията вече може да се избере от менюто на климатика.

Новата опция заключва електромобила и затваря прозорците. Климатикът и аудиосистемата обаче продължават да работят. На екрана се появява надпис "Стопанинът ми скоро ще се върне" и се показва актуалната температура в купето (70 градуса по Фаренхайт или 21 °C), за да се вижда и отвън, че няма опасност за животното.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГрешкаСледГрешка

    12 26 Отговор
    Тея продължават с грешката след грешка - влезеш за час-два в мола и като излезнеш, ще разбереш че освен кучето/котката е умряла ... и батерията на колата е свършила заради климатика.... и пак 2 проблема имаш, защото разчиташ на умна система да мисли вместо теб.

    Коментиран от #6, #20

  • 2 Tervel bitcoin

    18 5 Отговор
    Скоро ще има и женски режим
  • 3 Каракуд

    15 15 Отговор
    И кифлата като се забави два-три часа и на кучето му се досе.. от екрана да не излезе ръката на Илон с найлонова торбичка да прибере акото.

    Коментиран от #8

  • 4 омъскаряване

    15 15 Отговор
    Връщаш се кучето живо, колата умряла и мааш гащи пеша щот тока свърлил хаха

    Коментиран от #7

  • 5 Антиелектрика

    10 9 Отговор
    След уникалната новина за пръдня в ТЕСЛА, сега и куче в колата. Браво, страхотно важна новина.

    Коментиран от #11

  • 6 гост

    25 8 Отговор

    До коментар #1 от "ГрешкаСледГрешка":

    Ти явно климатик си виждал само на картинка , да не говорим да знаеш колко "харчи" !!!! За твое най-голямо съжаление трябва да ти съобщя , че климатик за 25-26 м3 помещение , колкото е една спалня , харчи 0,7-0,8 кв на час !!! А колата е не повече от 3-4 м3 !!! Тоест за да не блокираш от много информация , за 1-2 часа климатика в колата ще "изхарчи" не повече от 1,4-1,6 кв , а има батерия 60 кв в най-лошия случай !!! Дали ще му се отрази , а ?? Риторичен въпрос , щото знам че те интересува само как да се плюнчиш !!

    Коментиран от #18

  • 7 гост

    2 8 Отговор

    До коментар #4 от "омъскаряване":

    Ееех , мечти , мечти , ама нема да ти се отвори парашута !! И за тебе коментар 6 !!
  • 8 гост

    9 5 Отговор

    До коментар #3 от "Каракуд":

    Ами твоето куче ако е научено да с..ре дето свари , на другите хора кучетата са свикнали да го правят само когато ги извеждат !! И може да си сигурен , че хората можещи да си позволят Тесла не гледат помияри , като тия с които си свикнал явно !!

    Коментиран от #10, #13, #17

  • 9 Гост

    3 13 Отговор
    Шкодата ми е с повреден патрон. Мога да извада ключа докато работи мотора. И сега мога да си остава климатроника и муиката да бачкат, докато мотора работи и съм навън. Дори мога да заключа с централното от дистанционното и пак да работят. Един повреден патрон ми постига ефекта, за който Тесла са впрегнали цяла програмна опция и инженерна мисъл и труд за кой знае колко пара. Голем праз, батка. Царе на изцепките са тия от Тесла.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 ФауВе

    3 5 Отговор

    До коментар #5 от "Антиелектрика":

    Целта е да скачат акциите от всяка една истерична простотия.
  • 12 Иванов

    4 0 Отговор
    Ще взема и аз да му пиша на Мъск да сложи един фотоволтаик на покрива на купето и на предния капак и така колите му няма да харчат ток, а ще го произвеждат. Даже имам ноухау и за стъклата, но първо трябва да го патентовам и тогава ще му го лизна.
  • 13 Каракуд

    8 4 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    Селски, ясно е че нито си виждал Тесла, нито си возил куче с автомобил, така че не пиши глупости.
  • 14 Каракуд

    7 7 Отговор

    До коментар #10 от "ФауВе":

    Кучетата на тесларите са дори по умни от господарите си, радостно въртят опашка като видят портрет на Илон и пикаят през коприна.
  • 15 Бай ви Ганя

    5 1 Отговор
    Брей брей гроздето е кисело и не стаа.
  • 16 Гого

    1 0 Отговор
    Значи става и за деца :)
  • 17 Анна

    5 1 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    Какво имате предвид под помиари ? Питам, защото аз имам 2 безпородни кучета, намерени от мен и осиновени - някои на такива викат помиари ... Та, реших да питам, щото всичките ми кучета - общо 3 ходят само навън, като осиновените не трябваше да уча на това, те си го знаеха от първия ден, за разлика от породистото. Та, питам и защото мога да си позволя Тесла , макар и да гледам т.н помиари. Само питам, нищо лично :) :) :)

    Коментиран от #19

  • 18 Язе

    5 1 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Не бъркай битов климатик с автомобилен.Разликата е от небето до земята.Виж в какви условия работи домашния и в какви автомобилния.Този в колата е от порядъка на 4-5кW.Вентилаторите отпред смяташ ли?На повечето нови автомобили един вентилатор е с мощност от около300-500W.Я сега смятай какво се получава?
  • 19 Милко

    0 1 Отговор

    До коментар #17 от "Анна":

    Хората говорят за невъзпитаните помияри. Твоите помиари са нещо друго.
  • 20 ЕКСПЕРТА

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "ГрешкаСледГрешка":

    ЦЕЛТА Е КУЧКАРИТЕ ДА СИ КУПЯТ ТЕСЛА,ШТОТ ТЕ МИСЛЯТ ПОВЕЧЕ ЗА КУЧЕТАТА ОТКОЛКОТ ЗА КОЛАТА