Last news in Fakti

26 Февруари, 2019 18:45 5 093 13

Nikola показа втория си модел

  • nikola-
  • two-
  • tre

Американският производител на електрически камиони Nikola Motor обяви, че ще представи втория електрически модел в гамата си на специално събитие в Скотсдейл, щата Аризона, на 16 и 17 април. Компанията ще организира безплатно возене на всички желаещи.

Nikola Two и Nikola Tre (европейската версия на камиона) ще се продават както в електрически, така и във водородни версии. Първата ще бъде подходяща за превози в рамките на градовете, а втората - за далечни курсове.

Новият модел ще може да се поръча в различни мощностни модификации с акумулаторни блокове с капацитет 500, 750 и 1 000 кВтч. На събитието в Скотсдейл Nikola Motor ще покаже и електрическия си всъдеход NZT OHV.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Читател

    6 1 Отговор
    Георги, заглавието ти заблуждава. Според него камионът е бил представен, а по-късно научаваме, че това ще стане едва на 16-17.04

    Коментиран от #5

  • 4 гост

    9 5 Отговор
    Тесла има вече изградена и работеща мрежа от зарядни станции от над 1 500 станции със над 13 000 места !! И до две години ще я удвои и надстрои за почти два пъти по-голяма мощност на зареждане !! А "водородните станции" планирани от Никола са поне 10 пъти по-скъпи !! Така че освен ако не си намерят някой "ангел" да им изсипе 5-10 милиарда накуп , всичко ще е далечно и неосъществимо бъдеще !!! Да не говорим , че даже и да успеят , разходите на км за "дългите разстояния на водород" ще са поне двойни , да не е и тройни на Тесла Семи !!! А пък ако минат само на чист електрически вариант , цената на батериите закупени от друг производител също ще ги направи далеч по скъпи от Тесла !!! Но лошо няма , да пробват !!
  • 5 гост

    6 2 Отговор

    До коментар #3 от "Читател":

    На сайта на компанията е представен , ако много те интересува , лошо копие на Скания , но те и нямат ресурс да разработват още една собствена кабина , а и не тя е важната !! https://nikolamotor.com/tre
  • 6 На никола брат му

    7 0 Отговор
    А първия къде е ?
  • 7 ХХХХ

    6 2 Отговор
    Много е нагло американски компании да използват имената на гении като Никола Тесла, имайки предвид случилото се с него... може би кармата съществува и затова им са се закучили проектите...

    Коментиран от #12

  • 8 Варненец

    5 4 Отговор
    Те първия модел не са го пуснали още,а вече представят втория модел.И много ме кефи "Nikola Motor",a пък то това чудо няма "Motor"

    Коментиран от #9, #10

  • 9 mediator37

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "Варненец":

    И Никола го няма в камиона и във фирмата. Мошеници, само лъжат.
  • 10 гост

    2 1 Отговор

    До коментар #8 от "Варненец":

    За твое най-голямо съжаление и явно незнание електродвигател на английски е electric motor , а това , че тая думичка се е използвала и за умрялото двг много скоро ще е забравено безвъзвратно !!

    Коментиран от #13

  • 11 1944

    1 0 Отговор
    къде отиде гнилият капитализъм.
  • 12 БУК

    3 1 Отговор

    До коментар #7 от "ХХХХ":

    Всички проекти на Никола Тесла са откраднати от американското правителство! Затова сега истимаро всички такива разработки са "случайно" от американци или поставени такива.
  • 13 На латински

    0 1 Отговор

    До коментар #10 от "гост":

    Мотор означава двигател. Електро, водороден, бензинов, газов или дизелов пак си е двигател.