Last news in Fakti

17 Март, 2019 11:24 11 269 38

Финландците от Nokian с нови зимни гуми

  • nokiantyres-
  • wr snowproof-
  • alpinesensegrip-
  • автомобили-
  • зимни гуми
Финландците от Nokian с нови зимни гуми - 1

Неочакваните промени в климатични условия са вече често срещани през зимата из цяла Европа. Силните дъждове са все по-чести, което увеличава разпространението на непредсказуемата киша. Пътните условия могат много бързо да станат опасни, тъй като заснежената настилка рязко става мокра и кишава поради засиленото разпръскване на сол.

Според потребителско проучване проведено от NokianTyres, почти 60% от шофьорите в Централна Европа считат, че специализираните зимни гуми са най-важното оборудване за автомобила им по време на зимните месеци. Почти 70% от отговорилите смятат, че сцеплението на гумата и управлението в зимни условия са двете най-важни характеристики, докато сигурността в екстремни ситуации като шофиране по заснежени и кишави пътища е на трето място.

Финландците от Nokian с нови зимни гуми


Според финландците новата Nokian WR Snowproof предоставя по-добро сцепление на сняг, киша и мокра настилка – характеристика, която шофьорите очакват, и от която действително често се нуждаят. Здравото сцепление е базирано на новата концепция AlpineSenseGrip, а уникалната каучукова смес AlpineGrip подсигурява доброто представяне на гумата в широк температурен диапазон от умерени до студени зимни условия.

В тази екологична премиум гума, всеки блок от протектора и всеки ламел от шарката има своята роля, в подсигуряването на безопасно и комфортно шофиране. Управлението е балансирано и лесно контролирате автомобила си дори и при непредвидени метеорологични условия. Nokian WR Snowproof е с много ниско съпротивление при търкаляне, което допринася за нисък разход на гориво и намаляване на вредните емисии.

Финландците от Nokian с нови зимни гуми

Концепцията AlpineSenseGrip позволява на зимната гума да се адаптира към климатичните промени, като осигурява необходимото сцепление и контрол в екстремни ситуации на шофиране, дори преди да се активират електронните системи за безопасност на автомобила, казват от NokianTyres.

Новата гума се предлага в следните категории за скорост: Q (160 км/ч), T (190 км/ч), H (210 км/ч), V (240 км/ч) и W (270 км/ч), а богатият избор на размери обхваща 55 продукта от 14 до 20 инча. Nokian WR Snowproof ще бъде достъпна за потребителите през есента на 2019 г. Гамата зимни гуми за леки автомобили на NokianTyres също така включва NokianWRD4 и NokianWRA4 и покрива 150 размера.

Финландците от Nokian с нови зимни гуми


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Марто

    43 9 Отговор
    За зимни гуми нокиан са най-добрите. А напоследък работят усилено и за европейската по-мека зима, което за нас е идеално. Цените им също са атрактивни.

    Коментиран от #23

  • 2 Трифонов

    37 5 Отговор
    Да. Nokian са действително най-добрите зимни гуми. Карал съм всякакви, включително Michelin, Pirelli, Conti, Dunlop... все чисто нови. Тия като ги сложих и тръгнах... чак не можех да повярвам. Разликата е брутално забележима. На мокро, киша, сняг и лед, са без аналог.

    Коментиран от #16

  • 3 Borislav Popov

    8 6 Отговор
    Тия спали цяла зима . Да вадят летните !
  • 4 Joro

    13 52 Отговор
    Най скапаните зимни гуми. На баба ми изтърканите пантофи имат повече сцепление.Купих такива и след като за малко не се пребих на 2 сантиметра сняг ги смених и лятото ги напълних с пръст и ги направих на саксии пред блока.

    Коментиран от #6, #37, #38

  • 5 Boxer

    9 14 Отговор
    Нокиан са за 2-3 сезона макс. Представят се многодобре , но бързо стареят.Не са за мен, понеже не карам много километри и трябва да ги хвърлям щото са се напукали, а не износили.
  • 6 Все тая

    11 4 Отговор

    До коментар #4 от "Joro":

    Хахахаах хуморист. Трябва да те вземат у комиците, ще ги засенчиш всичките.
  • 7 Стоян

    10 3 Отговор
    И тази зима съм с Nokian много съм доволен никакви проблеми, миналият сезон имаше повече сняг добро сцепление.
  • 8 Az sym

    28 2 Отговор
    По добри са от всички китайски ,руски,сръбски и румънски гуми.Да не говоря ,че е най тихата в класа си.За Тея дето са щели да се пребият съвет.Като видиш сняг и знаеш,че не можеш да караш не се качвай.Гумите ти виновни.

    Коментиран от #35

  • 9 Ще напиша най-добрата гума:

    5 1 Отговор
    Nokian weatherproof всесезонни уникални

    Коментиран от #14

  • 10 тъйва

    5 2 Отговор
    е, па требе да е добре, с 270 км/ч в киша се оцелявя трудно!
  • 11 Варна

    8 2 Отговор
    Карам четвърти сезон с Nokian WR A3 Runflat. Сменил съм доста марки гуми и смело мога да заявя, че това е гумата, от която съм най- доволен.
  • 12 гост

    8 10 Отговор
    За пръв път сложих Нокиан тази зима и съжалявам. Догодина давам 10 кинта на гума отгоре за Дънлоп или Континентал и не се занимавам с глупости. Между другото каква е тази статия за зимни гуми при положение, че хората купуват летни в момента?

    Коментиран от #18

  • 13 Pe6ko

    5 2 Отговор
    Хем ниско съпротивление при търкаляне, хем сцепление, как да стане ? Нокиа правят не лоши зимни гуми, но летните им са пълна трагедия ! Па и зимна гума с индекс W , ама другия път !
  • 14 Кукуруку

    6 1 Отговор

    До коментар #9 от "Ще напиша най-добрата гума:":

    Тоз па и той, най - добра всесезонна гума !?! Ти си някакво камикадзе !
  • 15 Plameni

    7 1 Отговор
    В България 90% от зимата се кара на мокър и сух асвалт ,там NOKIAN се представят на средно ниво , а пробега на NOKIAN е катастрофален.
  • 16 Plameni

    4 6 Отговор

    До коментар #2 от "Трифонов":

    Не съм съгласен ! Аз също карам от близо 20 год. с най- добрите зимни гуми (само чисто нови ) Goodyear Ultra Grip 6 , 7 Dunlop Winter Sport 3D, Michelin Alpin A4, NOKIAN WR d4, Continental ts 850 , 860 Най -голямото разочарование NOKIAN WR D4.

    Коментиран от #19

  • 17 Да да

    5 3 Отговор
    Не се спряха с тия гуми! Ами дайте нещо характеристики, освен идекс за скорост!
    Па покажете и една добра китайка до нея. Па дайте и един Дънлоп, Мишелин. Бриджстоун или Конти. Мойта кола е най-хубавата! Няма да ви кажа каква е. Кой я определи за най-добра - проучеане сред хората! 70% викат яка е, 60 %готина е! АйСиктир, АйФон и Ай-Ай-Ай.!
  • 18 Гост

    3 0 Отговор

    До коментар #12 от "гост":

    Представям си какви Нокиан караш, щом 10 лева ти е разликата с Континентал. Предполагам си с 14-ки, така че ще ни е интересно от какво точно си недоволен при поведението на Нокиан. Аз две зими ги карам и по-добра зимна гума не съм имал. Говоря за 16-ки, с които доста често ходя по черни пътища със сняг и кал. И в София и по магистрала също се справят чудесно.
  • 19 Гост

    0 1 Отговор

    До коментар #16 от "Plameni":

    За NOKIAN WR D4 си напълно прав - това беше издънката на компанията. Аз за това заложих преди 2 години на доказалата се D3. Като цена/качество за мен няма по-добра гума.
  • 20 Анонимен

    1 0 Отговор
    Те тези модели са на по 4-5 години, ти бая често ги сменяш. Повечето хора няма да направят никакяа разлика между дебика и която и да е от тези гуми. Поне аз не правя в моя размер 175 65 14. Евентуално ако си състезател и секундите за теб имат значение. Тези хора обикновено свършват в канавкитр или задръстват пътищата.
  • 21 Иван

    2 1 Отговор
    Нокиян в момента правят европейска кампания. Не само в БГ.
    Така че не се чудете на статията. Сигурно са добри, но който знае Континентал и Пирели ако има парички..... говаря за топ моделите им разбира се за 18+ цола. ОТ 18 надолу все тая може и средна ръка като Нокиян там вече разликата е от задкормилното управление предимно...
  • 22 12345

    1 0 Отговор
    В днешния глобализиран свят всеки производител гони само едно - печалба. Затова с разни маркетингови трикове и платени статийки се опитва да печели клиенти. Шофьор съм от 28 години и имам зад гърба си над 500 хил.км. Карам доста и зиме и лете. За мен няма по-хубава от новата гума. По едно време и аз бях се прехласнал по големите марки, но напоследък залагам на гуми от средния ценови клас. Разликата в цената достига до 100 %, т.е с парите за скъпи гуми аз си копувам два комплекта гуми. Карам два сезона и хвърлям. Колата ми е със 17" и за два сезона им правя по около 30 хил.км. на зимните и на летните гуми.
  • 23 123

    0 2 Отговор

    До коментар #1 от "Марто":

    Чак пък да са най-добрите. По коя точно класация, защото тези на АДАК, които са доста точни не съм ги вижда в първите места. Аз лично не съм ги пробвал, но за да им е атрактивна цената за един от най-разпространените модели 195/65/15 не трябва да е повече от 80 лева, колкото е на Барум, Дебика и други от този клас. А иначе рекламата на зимни гуми е малко позакъсняла.

    Коментиран от #26

  • 24 Нокян

    1 0 Отговор
    Добре че не съм си купил от старите. Щом новият модел е толкова по-добър предполагам, че старите са били зле.
  • 25 Гост

    0 0 Отговор
    Направо за нищо не ставаха, трябва да ги пуснат 2 за лев. Тези класации са доста относителни, специално тази на АДАК поставя на първо място тези които са най-добри на мокро. Ако гумата е добра на мокро и сухо а на сняг и лед за нищо не става, ще излезе пред добрата гума на сняг. Практически повечето хора не карат върху сняг, особено в София, а на лед карат съвсем бавно. Тези класации също вземат в предвид комфорт, разход на гориво и тнт. Ако погледнете каква е разликата м/у най добрата и средна гума при спиране на сухо, ще видите че става дума за 40см. Същото е и със спирането на мокро. И за някакви си 40см, да си купиш гума с която 1 път ще ти се наложи да катериш по сняг и няма да изкараш не знам дали е разумно. Фа не говотим че в София при паркиране направо вериги ти трябват

    Коментиран от #29

  • 26 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "123":

    Нокиан d4 беше най добрата гума за сняг и беше клас А на мокро когато я купувах 17г. И сега струва с десет двайсет лева над гумите среден клас, струва ми се добра цена качество.

    Коментиран от #27

  • 27 Plameni

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "Гост":

    А, защо сега същата гума(NOKIAN WR d4 ) която си купил с индекс А на мокро сега се предлага с индекс В на мокро? (Можеш да провериш в официалният вносител -Vianor. )Поредната измама от NOKIAN ! Относно цена качество не забравяй факта ,че имат най-малък пробег.
  • 28 Svetlio

    0 0 Отговор
    Още като излезнаха на пазара си ги поръчах от Германия. Първата зима бяха супер. Втората горе долу, а тази вече не стават за нищо.. / хлъзгат, боксуват на сняг ...Навъртял съм им не повече от 7000 км. Лятото са съхранявани на джантите на хладни и тъмно място съобразно изискванията. Може би така са си направени да изкарат 2-3 сезона макс., но определено няма да повторя с тази марка.

    Коментиран от #30

  • 29 Plameni

    2 2 Отговор

    До коментар #25 от "Гост":

    Разликата при спиране не е само 40см. CONTINENTAL TS860 спира с цели 3.5 метра по-рано от NOKIAN WR d4 както на сухо така и на мокро ,които могат да ти струват хиляди ,а не дай си боже и човешки живот .
  • 30 Все тая

    0 1 Отговор

    До коментар #28 от "Svetlio":

    Че къде освен в България някой кара гума повече от два сезона? Никъде! На всякъде се карат най-много два сезона и ги хвърлят. Само в България очакваме и искаме с едни гуми да изкараме 10г. Ми не става. Квато и гума да си вземеш същата работа ще е. Гумата старее, втвърдява се и си губи качествата. Това, че не си изминал много километри не ти е виновна гумата. Карай и ще минеш много километри. Можеш да си направиш експеримент да си вземеш няква зимна гума и да я оставиш в мазето. След 3г я сложи и ще видиш как и тя ще се пързаля. И другото, ако и ти като някои други си слагаш зимните гуми още от 1ви октомври е напълно нормално да не изкараш много с тях.
  • 31 Гост

    0 0 Отговор
    Пише си клас А

    Коментиран от #36

  • 32 Галош

    1 2 Отговор
    Да правят галоши, да не се занимават с по сложни неща, както едно време се мъчеха с телефоните, дето стават за чупене на орехи само... Добре, че китайци ги купиха за без пари, че да не ги е срам...

    Коментиран от #33

  • 33 Все тая

    1 2 Отговор

    До коментар #32 от "Галош":

    Нокиа и нокиан нямат нищо общо освен града в който им се намират централите!!!
  • 34 Все тая

    1 1 Отговор
    За не знаещите Нокиа е град във Финландия. Гумите Нокиан произлизат от този град. Телефоните Нокиа носят името на този град. А иначе двете компании нямат нищо общо по между си. От своя страна част от компанията Нокиан е собственост на японската компания Бриджстоун, която пък от своя страна е най-големия производител на гуми в света.
  • 35 1111

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Az sym":

    На последния модел ми пише made in rusia.......
  • 36 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #31 от "Гост":

    Гледам че освен на сайта на Нокиан навсякъде другаде са клас B, и други хора ми казаха , че се плащало 20 лв отгоре заради марката, де да знам. Върввят си нямам проблеми, абе гуми. Не знам само как е със стареенето на каучука, може би това им е по доброто.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 1234

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "Joro":

    ha ha ha ha днес за първи път я чу тая марка нали ха ха ха