Last news in Fakti

19 Март, 2019 18:40 10 100 44

Нов руски автомат

  • молот-оружие-
  • автомат

Руската компания "Молот-Оружие" публикува снимка на нов автомат калибър 7.62 мм. Оръжието, описвано като "малкото братче на ВПО-214" има автоматика с къс ход и сменяем ствол. Подаването на мунициите е комбинирано - от пълнител, патронна лента или кутия.

Представители на "Молот-Оружие" уточняват, че новият автомат "не е Калашоид", т.е. не представлява поредната вариация на легендарния АК. Коментари под снимката на оръжието в социалната мрежа "ВКонтакте" обръщат внимание на тънкия ствол. Според оръжейни експерти размерите му са такива, тъй като "тежък ствол не би имал нежната енергия за откат", а и откатните автомати били много чувствителни към замърсяване и отказвали в студено време.

Компанията "Молот-Оружие" е наследник на бившия машиностроителен завод "Молот" в гр. Вятски Поляни. В него по време на Втората световна война са произведени над 2.5 млн. бройки от легендарния ППШ-41 ("Пистолет-пулемёт Шпагина").


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 666

    50 8 Отговор
    С този автомат ще убият на американския послник мъжа му.
  • 2 КОНТРАТА

    27 5 Отговор
    Какъв ствол те гони те бе? Автомата няма ствол, за какво говориш изобщо?

    Коментиран от #6, #23

  • 3 Сиреньето

    14 1 Отговор
    В един филм се казваше че истинското оръжие за масово поразяване са точно този тип оръжия - атомните бомби си седят в силозите. Харесва ми че има развитие на т.нар. "small arms" и от двете страни, М-16 и АК-то станаха банални :D
  • 4 СПЕЦНАЗ

    11 3 Отговор
    Ложата ли наричаш ствол?
  • 5 Бсба Диринда

    8 1 Отговор
    Жорока ще ловим за ствола тебе на околвръсното
  • 6 гошо

    22 0 Отговор

    До коментар #2 от "КОНТРАТА":

    Ствол е на руски значи Цев или разговорно, но неправилно – дуло,
    най вероятно човека не си дава труда да превежда статията а най новите автомати които са приети от руската армия от миналата година са АК 12 и АК 15

    Коментиран от #8, #13

  • 7 селчо

    25 60 Отговор
    Тоя автомат нещо много прилича на М16.Жалките съветски имитатори-калашников-немска щурмова пушка,тт-армейски колт,макаров-валтер,миг 29-F14,су57-F35 и така нататъка.Единственото съветско изобретение е печката,върху която лежат 10 месеца от годината.Водката е ПОЛСКА.

    Коментиран от #10, #18

  • 8 AK47

    16 0 Отговор

    До коментар #6 от "гошо":

    Съвсем точно казано! "Откатните" автоматични оръжия, използващи патрон за пушка в по-сериозен калибър като 7.62 са ненадеждни.......идеални са за пистолетен патрон, за междинен също стават но при мощните патрони най-доброто решение си е газоотвеждащият механизъм! Но хората си правят експерименти, няма лошо, това им е работата.

    Коментиран от #9, #33

  • 9 Калашников

    8 3 Отговор

    До коментар #8 от "AK47":

    Щом го казваш ти експерте! Щом пищова не е откатен нищо че няма газов механизъм!
  • 10 Random

    23 8 Отговор

    До коментар #7 от "селчо":

    АК няма нищо общо с германия, има повече общо с М1 Гаранд. Останалото от коментара ти са също абсолютни тъпизми

    Коментиран от #14, #30

  • 11 СссереМ

    11 26 Отговор
    От къде са го копирали,те ватниците освен копи-пейст друго не могат и АК-то не е руски.

    Коментиран от #16, #25, #29

  • 12 куку руку ку

    15 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "тежък ствол не би имал нежната енергия за откат"... това ме хвърли в лек смут, "нежна" или "нужна" енергия. Звучи като чуденката: "Забравих какво трябваше да направя, да мина да те взема или... да взема да те мина?"
  • 13 миризлив пор

    3 2 Отговор

    До коментар #6 от "гошо":

    Явно точно това искат да кажат, че се ползва късия ход на цевта при откат а не отвеждане на газове и газово бутало. Кой знае дали ще намери подходящите купвачи.
  • 14 Чук

    9 10 Отговор

    До коментар #10 от "Random":

    Я погледни немския Щурмгевере от Втората Световна бе здечко и прецени сам Мойто момче

    Коментиран от #15, #20

  • 15 Random

    10 6 Отговор

    До коментар #14 от "Чук":

    Приличат си на външен вид, и какво? Външният вид не значи че механиката е същата, дечко.

    Коментиран от #17

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Гост

    24 3 Отговор

    До коментар #7 от "селчо":

    Толкова си далеч от истината, че чак си жалък. АК-47 и немската МР-43/44 работят с механиката на Браунинг. Пък МиГ-29 е толкова F-14, колкото ти си умен! За сравнението на еднодвигателния F-35 с двудвигателния Су-57, пък изобщо няма да го коментираме каква идиотщина си написал. Аман от тролове!
  • 19 Иванов

    2 8 Отговор
    Откъде ли са го откраднали? Прилича на Узи с удължена цев.
  • 20 Голям прос

    3 7 Отговор

    До коментар #14 от "Чук":

    Калашников е говорил за stg44 и за Судаев преди да извади автомата. Взел е от тях модел. Но е по-ефикасен и лек от 44-ката

    Коментиран от #22

  • 21 Бай СТАВРИ

    9 7 Отговор
    Само пушки и бомби, ужассссссс
    Що са бедни е ясно , ама докога бре братушки?????????

    Коментиран от #26

  • 22 стоян георгиев

    12 16 Отговор

    До коментар #20 от "Голям прос":

    калашников си е нямал хал хабер от автомати.ползвали са го като лице да лъжат идиотите в комунизма ,че неграмотник може да направи нещо стоиностно.автомата му е изработен от екипа на шмаизер,които го въвеждат и в производството,а калашников дори не е можел да го начертае.
  • 23 КУРти КУРгев

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "КОНТРАТА":

    Има бе будала,на руски ствол е цев
  • 24 Анализатор Тролев

    3 5 Отговор
    Този завод, първоначално е произвеждал чукове, впоследствие произвежда автоматично оръжие, в момента се внедрява производството на танкови оръдия и както са тръгнали, в блзкото бъдеще ще преминат към производство на лъкове и стрели.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Венелин

    1 0 Отговор

    До коментар #21 от "Бай СТАВРИ":

    Докато краварите се мислят за първи
  • 27 US кравар

    2 3 Отговор
    Имаш крави - пиеш мляко, имаш пушки - лапаш куршуми.

    Коментиран от #28

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Стойчо Караилиев

    4 1 Отговор

    До коментар #10 от "Random":

    Ти като пишеш мислиш ли или това ти е противопоказно?!
    Знаеш ли въобще какво представлява М1 Гаранд? Това е американска самозарядна винтовка. Недей да говориш глупости.
  • 31 Стойчо Караилиев

    4 3 Отговор
    Времето ще покаже кой какво може и дали е добър. По-добре само да го има направен, но да не се стига до употребата му!
    И ЕТО ВИ МАЛКО ФАКТИ, КОИТО И САМИ МОЖЕТЕ ДА ГИ ПРОВЕРИТЕ!
    Колкото и да не искат да го признаят някои поддръжници на Русия, автомат АК47 е довършен и направен от Хуго Шмайзер и неговия екип, а е започнат като разработка на основата на Щурмгевер44, който е бил вземан като трофеен от руснаците. Точно въпросният Щурмгевер44 е бил проектиран и разработен от Хуго Шмайзер. Фирмата и местообитанието на Хуго Шмайзер са в окупираната след ВСВ територия на Германия първо от САЩ, после от Русия. Първи до него стигат американците, но те не проявяват интерес към Щурмгевер 44 или известен и с другите си имена МП-43 и МП-44. Впоследствие след неуспешните опити за довършване на проекта АК47, руснаците закарват Хуго Шмайзер и целия му екип в Русия и те довършват разработките по АК47 и впоследствие Хуго Шмайзер участва и в пускането на серийното производство. Истината е, че АК47 е доста по-лек и лесен за боравене от Щурмгевер44 с коренно различна цев от немския. Има и други конструкторски разлики, но няма да навлизам в подробности.
    Но вижте! Няма как всеки оръжеен конструктор по света да прави коренно различни неща. Винаги ще има някои сходства и прилики. Но истината е, че германските конструктори са ненадминати и до днес. Който има познания в тази област знае че има автомати на Хеклер и Кох, които са много по-добри от Калашников и М16 и всички техни и

    Коментиран от #32

  • 32 Стойчо Караилиев

    3 2 Отговор

    До коментар #31 от "Стойчо Караилиев":

    всички техни иновации, но сложна механика, трудоемко производство и съответното оскъпяване ги прави неатрактивни на световните пазари за оръжие. Четете повече, мислете и анализирайте ако можете разбира се, преди да пишете каквото и да било!

    Коментиран от #34, #39

  • 33 Ташка

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "AK47":

    Разбира си, личи си! Браво пич!
  • 34 Гост

    3 1 Отговор

    До коментар #32 от "Стойчо Караилиев":

    Измислици-премислици. Няма нито едно доказателство, че Хюго Шмайзер е разработил АК-47. Конспиративните теории винаги за били за слабоумници. Че Хеклер и Кох правят уникални оръжия, е всеизвестен факт. Но който се интересува от оръжия знае, че най-великия оръжеен конструктор на всички времена е Джон Моузес Брауниниг и именно негов е принципа на действие, което се използва и при МР-43/44 и АК-47. Стига с тези митове и легенди за свръхестествените способности на германците!!!

    Коментиран от #35, #38

  • 35 Стойчо Караилиев

    1 3 Отговор

    До коментар #34 от "Гост":

    Научи се да мислиш, да подреждаш правилно думите си, да говориш смислено и последователно. Чак тогава ще водим диалог. Противоречиш си! Браунинг има доста патенти и е дал много на оръжейния свят, но не е единствения. Истина е, че на база на неговите патенти са разработени и други оръжия, но една идея винаги има отправна точка и в последствие се развива в различни насоки и дори крайният продукт може да няма нищо общо с първоначалната идея.
    Повече няма смисъл от излишна фактология.
    Иначе конспирации винаги ще има!
    Ти какво си мислиш?! Че всичко, което учиш в училище и ти казват по новините е истина ли?
    Да, така е! :))) Ние живеем в един наистина честен и неподправен с фалш и лъжа свят!
    Продължавай да вярваш!

    Коментиран от #36

  • 36 Гост

    2 1 Отговор

    До коментар #35 от "Стойчо Караилиев":

    С такива елементарни опити за обиди, само затвърждаваш мнението ми, колко ти е багажа. Кой как подрежда мислите си и кой колко мисли, точно ти едва ли може да кажеш. Вярвай ако искаш, че Земята е плоска. Нито си ми на образованието нито на настрела, за да те взема на сериозно за каквито и да било дебати.

    Коментиран от #37

  • 37 Стойчо Караилиев

    1 1 Отговор

    До коментар #36 от "Гост":

    Като гледам какво ти е образованието и как то те е научило да мислиш, човек може само да замълчи. Нали знаеш кой се убива с мълчание? Ти и другите думкопф като теб!

    Коментиран от #41

  • 38 Михаил

    1 1 Отговор

    До коментар #34 от "Гост":

    Добре бе,г-н философ-русофил.Стойчо Караилиев правилно ти каза,човекът,ама то на русофил можеш да му вкараш малко акъл,в празната тиква.След падането на комунизма в Русия,оръжейни инженери споделят,вече свободно,че тъпото сибирско овчарче не е имал хал-хабер от инженерство.Всъщност,Калаша е бил със 7-ми клас образование.Всичко,което си мислиш,че знаеш,всъщност е типичната руска пропаганда,на НКВД.Ти знаеш ли,колко знания са нужни като що е то якост,съпротивление,триене,еластичност и умора на метала,за да се създаде само цевта на едно оръжие?А знаеш ли,колко изчисления са нужни,за да се намери точното съотношение на налягането на газовете,в газоотводната тръбичка за затвора и цевта при излизането на куршума от нея,за да не повлияе разрушително,на затвора или цевта?Мислиш ли,че Калаша ги е знаел тия работи?По логиката на руските лъжци-пропагандьори,ако всяко дете със 7-ми клас(при съвременната форма на обучение и знания) можеше да конструира такова ефективно оръжие,то значи 12-класниците трябва да могат да конструират неутронни бомби,пък представи си какво трябва да правят инженерите?Ще ти дам друг пример.Ако,аз взема някакъв дрипав и сополив циганин,дето не може да свърже едно просто изречение,изтипосам го ученият свят и заявя,че същият е измислил революционен двигател стократно по-бърз от скороста на светлината,които ще позволи на хората да обикалят вселената за 1-2 часа,нали правиш сметка,че учените ще ми се изсмеят в лицето.Разбра ли накъде бия?

    Коментиран от #42

  • 39 GMP

    0 0 Отговор

    До коментар #32 от "Стойчо Караилиев":

    Общо взето нищо не си казал освен че е по-скъпо Немците може би това не ги притеснява

    Коментиран от #40

  • 40 Стойчо Караилиев

    1 1 Отговор

    До коментар #39 от "GMP":

    А ти какво казваш?
    Аман от разбирачи и знаещи.
    Повърхностно мнение.
  • 41 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #37 от "Стойчо Караилиев":

    Ще кажеш ли нещо конкретно или ще продължиш с тирадата си от словоблудства? Ти сигурно си Нобелов лауреат, че си тръгнал да се правиш на велик, нали г-н комплексар?!

    Коментиран от #43

  • 42 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #38 от "Михаил":

    Ти изобщо можеш ли да четеш? Аз съм толкова русофил, колкото ти си умен! Пиша за Браунинг, ти пишеш за русофили. Пък елементарните ти разсъждения кой какво образование имал, са толкова нелепи, че всеки момент очаквам да обявиш и Джон Браунинг на неук и крадлив, защото е необразован мормон. Само като ти гледам правописа и ме напушва на смях - как изобщо имаш наглостта да пишеш толкова неграмотно и в същото време да обясняваш за образование?! Я ходи се прегледай някъде и не ме занимавай!
  • 43 Стойчо Караилиев

    1 0 Отговор

    До коментар #41 от "Гост":

    Вече е безкрайно досадно да говорим каквото и да било. Ще запазя мълчание. Предполагам знаеш кой се убива с мълчание?!

    Коментиран от #44

  • 44 Гост

    0 1 Отговор

    До коментар #43 от "Стойчо Караилиев":

    Ами запази мълчание де, колко пъти ще повтаряш като папагал това? Като няма какво конкретно да кажеш, поне не се излагай да повтаряш едно също за мълчанието, защото така ставаш още по-смешен!