Last news in Fakti

25 Март, 2019 15:26 27 036 17

Дали колата е удряна - познайте по цвета

  • съвети-
  • удар-
  • автомобил-
  • боя
Дали колата е удряна - познайте по цвета - 1

Сравняване на цветовете на различните детайли. Това е първото, с което трябва да започне при огледа на един автомобил. Оглеждайте колата от всички страни и внимателно наблюдавайте дали при промяна на ъглите на гледната точка цветът на някой елемент ще изглежда различен от цвета на съседния детайл.

Ако например една врата е била пребоядисана, шансът да няма никаква разлика в цвета е минимална. Дори с така нареченото "преливане" лесно може да се установят граници. Процесът на боядисване в сервизни условия е коренно различен от този, при който се боядисват автомобилите ни във фабриките.

Дори когато в специализиран магазин за разбъркване на бои ви приготвят боя по кода на автомобила, когато я нанесете, ще има разлики. След като направите визуалната инспекция, трябва да продължите с по-близък контакт. С пръсти сравнявайте фугите между предния капак и предните калници, между калниците и вратите и т.н.

Дали колата е удряна - познайте по цвета


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тъпчев

    45 7 Отговор
    И като познаеш какво? няма да си вземеш колата, ще се опиташ да се пазариш с мекотелото с АйКю на гъба, което ще ти обяснява че е жулната била или к? Ако си заслужава колата и цената е добра, колям праз че е била удряна, изключвам челен удар, в странична колона и т.н. важни места, с които компромиси не трябва да се правят. Ама най-добре си е нова кола, взимаш на лизинг и нищо не пипаш, не ремонтираш, спокойствие. А колко нерви съм изхабил по майстори и проблеми с притежаваните досега в живота ми 5 автомобила пета употреба...
  • 2 vasik atanasova

    29 1 Отговор
    няма кола която да не е ударена
    важното е къде
    а и това не е показател
    ако е сложиш някъде на слънце и после стой и гледай цвят

    Коментиран от #14

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Гост

    27 2 Отговор
    ако видиш разлика в цветовете ще разбереш че е водена на некачествен бояджия, на повечето няма да хванеш нищо.

    Коментиран от #5

  • 5 Иванов

    20 1 Отговор

    До коментар #4 от "Гост":

    Чак след три- четири месеца ще проличи нещо. Бай Ганьо може да е всичко, но знае и може да направи от една морга топ и вип автомобил за един сезон. Магьосници! Така, че ако някой си мисли, че всичко знае още на тази точка е готов да се спъне и ще бъде прекаран яко! Много яко!
  • 6 стигне ли се до боя

    10 5 Отговор
    В България читави автобояджии няма !!! Е питайте в кой да е авто форум да ви препоръчат бояджия и никой няма да ви отговори, това са най-късите теми във форумите - факт ! Всичките са "велики" докато не минат 2-3 месеца и не почне да просмуква, люпи и подобни "благинки" от "майсторите" на шпаклите и пистолета !
  • 7 lil

    37 2 Отговор
    Това е все едно да търсиш не оправяна жена....
  • 8 Leon

    33 0 Отговор
    Моята кола са я удряли леко във вратите 4-5 пъти на паркинг. Да нищо сериозно, но има разлика в нюансите на цвета, да. Иначе си я поддържам в доста добро състояние. Ако тръгна да я продавам, без пари ли да я дам?
  • 9 Радо

    9 10 Отговор
    Оригиналната боя, като се погледне един детайл косо под ъгъл 20-30 градуса, стои леко накъдрена, на вълнички - буквално като портокалова кора - така боядисват роботите, ако има гланц - значи детайлът е пребоядисван от човешка ръка.
  • 10 Toko

    19 0 Отговор
    Абе те и манекенките си боядисват косите ама едва ли някой би се отказал само заради една боя . . .
  • 11 гост

    19 2 Отговор
    Кола не ударена и жена не еВана няма!
  • 12 Ставрю

    8 1 Отговор
    И като е удряна какво? Нормални неща щом шасито няма посукване всичко е наред.
  • 13 кво ми трябваше да питам

    1 2 Отговор
    а дали жената е удряна как
  • 14 подозрителен

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "vasik atanasova":

    Между 8 и 120€ са лазерните устройства за разпознаване на боята и дебелината има и такива за ключодържател, та винаги да ти е джоба и да проверяваш на воля. Пълно е с различни платени и безплатни приложения от смартфона към тях, които разчитат сигнала и ти вадят информацията, че и % на грешка. Не знам някой познат да си е купувал кола от България, тук се знае, че са 90% измъчени италианки и всичките са карани от баби до аптеката. Но пък като си направиш екскурзията в чужбина и се върнеш с автомобил си е друго нещо. За съжаление 90% от автокъщите в Германия са собственост на турци и араби, а манталитета им е същия, като на нашенецЯ! Мен ме убеждават, че си е най-изгодно да купуваш от Испания, заради сухият климат и липсата на изгнило.

    Коментиран от #15

  • 15 12345

    4 0 Отговор

    До коментар #14 от "подозрителен":

    Що бе, аз съм купувал две коли от България. Едната директно от официалния представител със гаранция и сервизна книжка. Другата от първи собственик в БГ - пак със сервизна книжка но с изтекла гаранция. И двете имаха забележки по външния вид като всяка кола която е карана, а не като напудрените кенефи на Горубляне - всичко лъщи, намазано, двигателя свеееети. А иначе реално погледнато - гробници.
  • 16 АзАз

    4 0 Отговор
    Поредната статия за анализ на състоянието на автомобил по боята... Стига с тези глупости. Пребоядисаните елементи не са признак за състояние. Закупих си чисто нов автомобил и за почти двете години откакто го притежавам съм боядисвал почти всички елементи. Няколко пъти на паркинг някой си отваря вратите в моите. Свалиха ми лака на предния капак и покрива на автомивка (явно силна струя, а и новите заводски лакови покрития са пълен ташак, и се драскат с гледане). Хвръкнали камъчета по калниците. За капак и жената одра задния капак с плажния чадър, като го прибирала (не ме питайте как, защото и тя не можа да даде адекватно обяснение). Просто има други фактори за състоянието на автомобила и ако е след 2010-та с новите лакови покрития е почти сигурно, че е пребоядисван частично, или цялостно...
  • 17 гощо

    3 0 Отговор
    Пребоядисан детайл означава удряна кола ли? Аахааххахахахаха.......Е аз имах кола която беше станала арлекино накрая. Отвори си някой малоумник вратат одере твоята,завеждаш щета и се оправя.Това удЪр ли е? Ахахаахах......Сегашната ми кола беше събрала 7 щети.Брони,врати котка беше нещо на предният капак драла! Преобоядисах я цялата! И сега какво?Търкалял съм се у нивата ли с нея по таз логика ахахахахха......Малоумна статия!!!