Last news in Fakti

29 Март, 2019 11:22, обновена 9 Юни, 2022 17:32 76 530 73

Скъпи или евтини гуми да изберем?

  • гуми-
  • съвети
Скъпи или евтини гуми да изберем? - 1
Снимка: Shutterstock

Отговорът на този въпрос не е еднозначен, но предвид финансовото състояние на средностатистическия българин, той по-скоро клони към т.нар. гуми от "втора лига". По-добре да вземете евтини нови гуми, отколкото употребявани от премиум марка.

Китайските гуми също не са за пренебрегване, защото те държат най-ниски цени, но въпреки че качеството им се подобрява с всяка изминала година, те все още не са на нивото, на което са гумите от доказани производители.

Затова, ако реномираните марки гуми са ви скъпи, то не е зле да се ориентирате към т.нар. "втора лига". Индустрията в сферата на автомобилните гуми се развива доста бързо и непрекъснато излизат нови технологии. Но гумите, които са били лидери в тестовете преди няколко години не са за пренебрегване. Те все още се продават като нови, само че под други марки.

Големите концерни пускат продукцията си на пазара под няколко марки. Основните и много скъпи са под брандовете Continental, Goodyear, Michelin, Nokian и Pirelli. Те безспорно са най-хубави, но струват много пари. А във "втората лига" са позиционирани по-евтините и по-опростени гуми, които компаниите продават под други марки.

Така например ако сте фен на Michelin трябва да обърнете внимание и на марките Kleber, Kormoran, BFGoodrich и Tigar. Вместо Goodyear и за по-малко пари можете да купите Sava, Fulda или Debica. Continental пък предлага по-старите си технологии под брандовете Matador, Semperit и Uniroyal, а Nokian и Pirelli - като Nordman и Formula, съответно.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сектант

    3 85 Отговор
    ФЕДЕРАЛ са най-добрите гуми за всички условия!

    Коментиран от #54

  • 2 Марто

    181 10 Отговор
    Хора, спазвайте съветите от статията и не купувайте гуми втора употреба. Това е най-важното нещо в една кола и може да ви спаси живота. За нас българите "втората лига" гуми ни приляга отлично, щото ние сме втора лига и в живота, но все пак говори за нови гуми от доказани производители. Спестете от цигари и ракия и купете нови гуми.
  • 3 Random

    25 33 Отговор
    TOYO
  • 4 Boxer

    71 5 Отговор
    КАЧЕСТВЕНИ! Което не означава непременно скъпи. Всеки да си преценява в какви условия ще кара, колко километра и какво иска от автомобила . И да не робува на марки, а да търси успешните модели.
  • 5 ПНСД

    151 33 Отговор
    Само Бай Ганьо може да даде 20-30 хиляди за ТОП ФУЛ МАКС барутник на 163000 РЕАЛНИ километра, а след това да търси евтини гуми и да ти обеснява, че няма разлика в качеството. На запад премиум автомобилите винаги са с премиум гуми, а тук по кръстовищата видя ли премиум автомобил 80% от случаите е с непозната марка гуми. Няма по-прост народ от българският!!!

    Коментиран от #55

  • 6 Metzeller Avon

    82 10 Отговор
    Зимните ми гуми са Bridgestone, а летните - Dunlop. Не сте ги споменали в статията и сега не занам в коя лига съм.

    Коментиран от #66

  • 7 Минаващ от тук

    72 10 Отговор
    Корейските не се споменават, а са на достъпни цени и съвсем не са лоши
  • 8 Чичи

    16 20 Отговор
    Гледах две нови Kormoran - 15ки за предни. Ще ги взема, па дано са читави и изкарат 2 сезона?

    Коментиран от #20, #40

  • 9 Бат Мишо

    64 4 Отговор
    България е една от малкото държави в света в които връзката ЦЕНА- КАЧЕСТВО е скъсана безнадеждно ПОРАДИ НАПЪЛНО УНИЩОЖЕНО ПРОИЗВОДСТВО и единственно тълпи прекупвачи ,така че въпроса е тъп
  • 10 ИВАН

    29 49 Отговор
    Рядко карам, но пък за сметка на това, гумите ми са 3-та употреба и не държа да има грайфер, така и коефициента на съпротивление при търкаляне - намалява, с което спестявам и от гориво, следователно - опазвам и природата, а щом пиша, значи съм .... бъдещите поколения, биха били благодарни, ако имаше повече мъже като мен :))
  • 11 Гербераси долни

    30 4 Отговор
    По лесно е под такива статии всеки да изрази лично мнение: Доволен съм много от :Yokohama ,Good year, Micheli (предпочитан френска изработка) зимна Fulda и Kleber, добри впечатления от Debica и зимна Lassa , не съм доволен от Корморан и Генерал .

    Коментиран от #22

  • 12 Решение

    51 9 Отговор
    Корейските гуми са в златната среда, Ханкук, Кумхо, Нексен, всички имат мн. добри модели! Съотношение цена-качество без аналог !

    Коментиран от #15, #29

  • 13 Лимбо

    9 2 Отговор
    Манипулации
  • 14 Владислав

    8 8 Отговор
    Зимни "-бриджстон" 15', летни -" вредещайн "17'
  • 15 Hankookов

    12 11 Отговор

    До коментар #12 от "Решение":

    Напълно съгласен съм с Вас. Вече втори сезон карам летни гуми Hankook Ventus Prime3 K125, 195/65R15 и имат отлично поведение както на суха така и на мокра настилка. А цената им е с около 30-35 % по-ниска от тази на премиум марките, които са написали в статията тук.

    Коментиран от #16

  • 16 Лимбо

    32 3 Отговор

    До коментар #15 от "Hankookов":

    Човек .. като минеш над 18 Цола приказката е различна.. 13 до 16 Цола - все тая ... 17ките е на кантар но също са достатъчно евтини да караш винаги с нови.. като ти кжат на 18ките - 400-500 лв на брой стават различни нещата.. и там не караш с китайски, не щото не стават за нищо, а щото не си струва да си рискуваш живота. Иначе всичко е компромис - има луканка от 12 лв има и от 30... и да кажем че всички ядат луканка ще бъде много вярно въпреки че едното в сравнение на другото е голям компромис

    Коментиран от #19, #32

  • 17 gumadjiq

    21 8 Отговор
    от "втора лига" добри са Debica,Fulda,Tigar,Kormoran.В "първа лига" също се класират Bridgestone,Yokohama и Hankook.Моят съвет е ако колата ви не седи в гараж да си закупите по евтини гуми, защото слънцето изпича гумата лятно време и ѝ скъсява живота драстично,а да не говорим че има идиоти дето минават и режат гумите на колите ей така за спорта.
  • 18 gumadjiq

    10 6 Отговор
    от "втора лига" добри са Debica,Fulda,Tigar,Kormoran.В "първа лига" също се класират Bridgestone,Yokohama и Hankook.Моят съвет е ако колата ви не седи в гараж да си закупите по евтини гуми, защото слънцето изпича гумата лятно време и ѝ скъсява живота драстично,а да не говорим че има идиоти дето минават и режат гумите на колите ей така за спорта.
  • 19 АзАз

    31 1 Отговор

    До коментар #16 от "Лимбо":

    Напълно съм съгласен с теб. Моята кола е фабрично с 19-ки и летните са 540 лв. едната. Зимните си взех 17 джанти и гуми за по 800 лева едната с отстъпката (джанта + гума). Имах пари, платил съм ги. Не е проблема в това. Проблема е, когато някой си купи подобен тип автомобил и си налее всички пари в него за да е максимума на това ,което може да си позволи и не му останат пари за гуми. Един приятел си купи 400 коня БМВ (550i) и цяла зима не смееше да го настъпи, защото беше с летните галоши с които го взе, а пари за нови нЕма. Дойде лятото и го изпържи, но се въртя няколко пъти с него и му побеля косата. Вероятно не е само от гумите, а и от задкормилното устройство, но поне хубавите гуми могат да спасят живота на идиота, който не знае, как да кара...

    Коментиран от #30

  • 20 куку руку ку

    17 6 Отговор

    До коментар #8 от "Чичи":

    Тати ти не ти ли е казвал, че гуми с имена на фтички и дзверове да не си купуваш...
  • 21 321

    48 14 Отговор
    Айде пак реклама на Нокиан. Прави впечатление, че сред действителните премиум гуми - Континентал, Мишлен, Гудиър и Пирели са набутали марката Нокиан, която е от рода на Сава, Клебер, Корморан и прочие. Много плосък опит за скрита реклама на Нокиан. Поредният.

    Коментиран от #67

  • 22 куку руку ку

    13 1 Отговор

    До коментар #11 от "Гербераси долни":

    Има си специален сайт, където потребителите си дават личното мнение- Tyretest...
  • 23 321

    25 6 Отговор
    Та смешните Нокиан за миналата година в тестовете на АДАК за зимни гуми при най-популярния клас 205-55-16 бяха на десето място. И то след гуми като Нексен и Клебер. В друга класация за летни гуми за 2019-та изобщо ги нямаше в първите 16 места. Явно разчитат само на такива фалшиви статии за реклама.

    Коментиран от #25

  • 24 токото

    18 3 Отговор
    монтирах китайски ужас по-зле от някогашните ,,вида,,
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Чичо

    15 31 Отговор
    Аз гуми не съм сменял от има няма 10-на години и най-вероятно и няма да сменя в следващите 5. Ма я карам главно у градо и много-много не ми дреме по въпроса. Да му мислят балъците, дето дават по една торба пари за гуми.
  • 27 Свет

    22 9 Отговор
    Странна класификация на премиум марките според автора... Какво търси Нокиян там не мога да си обясня.

    Според мен най-читавите гуми са високите класове на Conti и Michelin. Dunlop, Goodyear и Pirelli допълват премиум марките. Bridgestone уви вече не правят добри UHP гуми.
  • 28 Свет

    13 4 Отговор
    Странна класификация на премиум марките според автора... Какво търси Нокиян там не мога да си обясня.

    Според мен най-читавите гуми са високите класове на Conti и Michelin. Dunlop, Goodyear и Pirelli допълват премиум марките. Bridgestone уви вече не правят добри UHP гуми.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 лимбо

    19 2 Отговор

    До коментар #19 от "АзАз":

    аз имах случай с чисто нови Пирели 20ки на а8 са 1 камара пари. На колата си пише, че трябва с рънфлат, ма ние сме българи - ще караме с обикновени щото хем по евтини, хем по малко друса и джантите ще пазим...
    познай как се пръсна едната на магистралата от 1 болт... за малко да стане за резил и колата и ние с нея...
    с 2ра употреба, но рънфлат нямаше да е така. Иначе всеки знае, че от ново по-хубаво няма. И всеки знае че си има хубаво и компромис. Нашият компромис за малко не ни излезе през носа.
    Така, че и по темата - всеки си знае най-добре и си прави компромиса сам. После сам си носи кръста.
    Като цяло и колата и предназначението и предполагат към доза компромис. кола за 2000 лв - няма да и купиш Мишелин за 700 лв. и няма да искаш да има поведението на такава за 20к и няма да я караш като такава за 20... аналогично на такава от 50к няма да купиш гуми Тигър... несъвместимостите в отрицателния аспект водят до изнасилване на ситуацията, която води до проблеми.
  • 31 шофьор

    21 4 Отговор
    Карал съм с доста различни марки гуми през живота си. Последно ме подлъгаха та си купя нексен за летри и съм много разочарован. Моного са шумни и се пързалят. Предишната беше с унироял и са клас над нексен. Другата ми кола беше с нови пирели сега е с гудиър нови и съм доволен. Имах и ханкок летни и пак не стават. Дънлоп са отлични, като мишлен и континентал. Но най-много ми харесват унироял рейнспорт 3 за летни.На мокро са супер, но малко бързо се износват.

    Коментиран от #64, #72

  • 32 Plameni

    1 1 Отговор

    До коментар #16 от "Лимбо":

    Има 18 цола премиум гуми на цени 200-250 лв Зависи от размера
  • 33 Plameni

    16 7 Отговор
    Nokian не са ,и нямат място при премиум марките гуми.

    Коментиран от #35

  • 34 Боцмана

    8 2 Отговор
    Годрич... Производство на мишлен е хубава гума и ханкок също!
  • 35 Все тая

    1 8 Отговор

    До коментар #33 от "Plameni":

    Стига дрънка глупости бре! Гледай си тестовете и си им вярвай. Норналните хора купуват карат и преценяват. И да пидчертая, нормалните хора не си слагат зимните гуми на 1ви октомври и да реват после че им се изронили гумите. Само по това си личи какъв капацитет си.

    Коментиран от #37

  • 36 Кракра

    30 3 Отговор
    Винаги нови гуми, винаги среден клас - Vredestein, Fulda, Gislaved, винаги предписания от производителя размер, винаги 2 комплекта - зимни и летни, винаги на джанти.
    И никакви проблеми.
  • 37 Plameni

    15 2 Отговор

    До коментар #35 от "Все тая":

    Ти като" специалист " какви гуми ще сложиш на чисто нов автомобил закупен на 25 октомври НЕ НА 1 октомври
    при положение ,че е възможно да има обилни снеговалежи само след десет дни . Както се е случвало. Беше писал ,че Pirelli произвеждали най-добрите гуми защото Formula 1 карали с тях. Това ми беше достатъчно да разбера какъв капацитет си . Хората сами да си избират с какви гуми да карат , само от опит казвам за пореден път ,че гумите на NOKIAN са на средно ниво с над средна цена ,протектора се разпада при нормално каране и на третата година изглеждат като на десет години. Съхранявани в склад на Toyota.

    Коментиран от #42

  • 38 Сондрио

    13 0 Отговор
    Зимни гуми Дебика надминаха очакванията ми.Летни Пирели ,загреят ли са ок.Студени ли са не са ок.Най добрата гума която съм карал е Континентал.
  • 39 ; )

    16 2 Отговор
    Нови и само нови гуми! И не е задължително да давате парите на вкупом! Има опции за изплащане. Тъкмо си взех нови Brigestone turanza t005, 17 цолови, на изплащане за 9месеца. Месечно ми идват около 70лв, удряш тоталката накрая - 650лв, при цена 600лв в брой! 50лв ускапяване за 9 месечен период си е добра оферта. Така си взех и зимните. Живот и здраве ако не ги усе*а по нашите хубави пътища, следващите 3-4 сезона поне, няма да мисля за гуми! И като ударя чертата ми идва по-евтино от варианта всяка година да търся галоши по 150-200лв. Повече с гуми компромис никога!
  • 40 Алфа Ромео

    2 4 Отговор

    До коментар #8 от "Чичи":

    По-добре недей, вземи си утвърдена марка среден клас, Клебер примерно.
  • 41 Алфа Ромео

    10 5 Отговор
    Корморан, Тигар, Дебики такива измишльотини никога повече.
  • 42 Все тая

    1 9 Отговор

    До коментар #37 от "Plameni":

    Щом пирели правят гуми за най добрите, значи са най-добрите. Щом за теб на поръчковия тест печелят марка х и са най-добри... Дрънкаш само тъпотии на всяка публикация.

    Коментиран от #44

  • 43 hienata

    17 1 Отговор
    За моя стил на шофиране и от опита който имам, стигнах до следния извод : Зимата само висок клас (Нокиан не са такъв) . На Кашкая съм с Конти, Полото с Бриджстоун. Лятото среден клас - Фулда (само да не е правена в Турция - има значение),Унироял, Фаерстоун. Ако ми надкарат парите, ще сложа висок клас и за летни, но в момента това е положението.Летнте Нокиан са по-зле и от Дебица. Купих Кашкая с летни Нокиан на 90% с приличен ДОТ, за една бройка да сменя цялата предница , преди да се усетя, че вият смотаните гуми. Зимен Нокиан съм карал веднъж (последния им модел нещо си 4), за една зима се изрониха,а като ги смених с Бриджстоун , разбрах, че никога повече няма да си купя от недоразумението Нокиан. Извинявам се на Факти, защото сигурно Нокиан са им основен рекламодател, но за мен това е действителноста.
  • 44 Plameni

    11 0 Отговор

    До коментар #42 от "Все тая":

    Имаше един тест на Auto Motor und Sport chanel (за теб не е важен,но за читателите може да представлява интерес ) сравняваха спирачния път на VW Passat и Skoda Superb с идентични двигатели ,окачване и спирачки .При теста Skoda показа по-добри резултати при спране . Оказа се ,че Skoda от завода излиза с гуми Continental ,а Volkswagen с Pirelli. Всички се сещате,че от концерна майка Volkswagen не могат да го позволят ,и е имало нареждане Volkswagen от завода да излизат с Continental, а Skoda с Pirelli. На седващия тест пак на Auto Motor und Sport chanel резултатите са точно обратни:VW Passat с Continental показва по-къс спирачен път от Skoda Superb с Pirelli. Относно с какви гуми ще карат във Formula 1 решава Бърни Екълстоун .Интересно по твоята логика през 2020 г., ако има нов доставчик на гуми за F1 ,защото договора на Pirelli изтича края на 2019г. дали тоя производител на гуми веднага става номер 1 при положение,че не са променяли моделите си на гуми за автомобилите и започва да произвежда най-добрите гуми ? Мога да те попитам и гумите NOKIAN които толкова защитаваш в кой световен автомобилен шампионат ги използват? Май логиката ти много куца.

    Коментиран от #45, #71

  • 45 Все тая

    4 3 Отговор

    До коментар #44 от "Plameni":

    Ми аз мога да те попитам пак. Ако това лято на някой тест кажат, че китайдка гума х е на пътво място това значи ли за тебе, че тази гума моментално става номер едно? Съдейки по твоята логика отговора трябва да е да. Нито защитавам нокиан нито нищо. Не печеля пари от това. Ама дрънкаш пълни простотии. Взел си гуми от тази марка, произведени в РУСИЯ и после пищиш. Вземи си истински правени във Финландия и пак ще говорим. Мога да ти дам прост пример. Камион Волво. Има шведска сглобка и белгийска сглобка. Между двете има корена разлика. Но марката пак е една и съща. А относно състезанията прочети малко повече и тогава може да говорим. И като заговорихме за континентал, знаеш ли къде се произвежда? Знаеш ли колко отдавна само марката е немска? Няма нито един завод на континентал в Германия. Всичко е Полша, Чехия, Румъния. Фулда е същата работа. Като си толкова капацитет я ми кажи Бриджстоун каква народност са? И какво ти е мнението за тях? И запознат ли си, че част от нокиан е собственост на бридждтоун? Тея тестове дето ги гледаш и вярваш са същото като социлогическите проучвания на агенция галъп относно рейтинга на нашите управници. Ако слушаш тях и им вярваш, то значи боко е вся и всьо. А в действителност така ли е. Я ми кажи. Та да се върнем на нокиан. Казвал изронили се. Преди да дойда тук в Швеция, си бях в България. Изпаднаха ми нокиан wr g2. Купих си 4 гуми и от 2007 до 2011г не ги свалих от колата. Как така не се изрониха? Как така гумите дори след лят

    Коментиран от #46, #49

  • 46 hienata

    4 0 Отговор

    До коментар #45 от "Все тая":

    Пробвай последния модел зимни Нокиан който се внася в България и ще разбереш за какво ти пише колегата. Бриджстоун са японски, моите са испански и смея да твърдя (поне за първата зима) са много по-добри от Нокиан. Най малкото ще ги карам и следващата зима (ако е моя колата), за разлика от Нокиана който изхвърлих след една зима.

    Коментиран от #47

  • 47 Все тая

    4 3 Отговор

    До коментар #46 от "hienata":

    Ми нокиан от България няма как да си взема поради причината че се произвежда в Русия. От 2011г живея и работя в Швеция и карам само с нокиан през зимата. Но са произведени във Финландия и нямат нищо общо с руските! Да не говорим, че са и по евтини от колкото в България. Климата тук отговаря напълно за тази гума,за разлика от България. Тук зимата започва от края на октомври и свършва края на март. В по северните части все още има добро количество сняг. За норвегия няма да коментирам, че дори август месец температурите падат близко до нулата. И все още има сняг дори когато при нас е 40гр жега. Тав марка гуми не е за нашите геогравски ширини! При нас ще карал на сняг няколко дена, другото е на асфалт. Тук нещата са съвсем различни.

    Коментиран от #48, #61

  • 48 hienata

    3 0 Отговор

    До коментар #47 от "Все тая":

    Така съм съгласен, за при тебе сигурно са добре, а и сигурно са по-добро качество. Тука в България обаче с последния зимен модел се изложиха.
  • 49 Plameni

    4 1 Отговор

    До коментар #45 от "Все тая":

    През 2017 г. купувах последно летни гуми тогава Continental Premium Contact 6 беше най- добрата лятна гума в моя размер. 2019 г. Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5 и Michelin Pilot Sport 4 се представят по -добре с техните нови модели значи са по-добри и евентуално ако ще купувам гуми ще заложа на някоя от двете марки.Що се отнася до китайски да са номер 1 няма как да стане ,но случайно ако ги класират в предни позиции значи има защо. NOKIAN ако са марка от класа качеството трябва да е едно и също независимо къде се произвеждат. Continental не произвеждал гуми в Германия пълна глупост в момента карам с Continental Premium Contact 6 с размер 235 45 17 Made in Germany Зимният ми Continental WinterContact ts 860 с размер 205 60 16 Made in Portugal .Старите ми зимни Continental Winter Contact ts 850 също бяха произведени в Германия.

    Коментиран от #52

  • 50 Гост

    3 5 Отговор
    Nokian са гуми за сняг, купуват си ги основно хора които искат да имат добри гуми за екстремните случаи през зимата, когато им се налага да карат по заснежени непочистени пътища. За някои , като мен това е ежедневие през зимата. Nokian e значително по-евтина оъ другите топ марки и има съвсем прилично поведение и на сухо и на киша, макар и нена топ ниво. Тази тактика явно не е вече успешна, защото 90% от хората почти не карат на сняг, а по изчистени градски пътища и магистрали, за това и решението им е от тази година да произвеждат по-,,всесезонни,, гуми . Да отбележим, че най- добрата зимна гума, за температури под 0гр и сняг е NOKIAN HAKKAPELIITTA, без конкуренция, но неподходяща за по-високи темп. и сухи настилки.

    Коментиран от #51

  • 51 Гост

    2 0 Отговор

    До коментар #50 от "Гост":

    Все пак да не забравяме, че това е финландска марка а завода и е в Русия, предлагат гумите си оснояно в собствени магазини и не сключват договори с авто производители, техният пазар е основно далеч на север от нас и е нормално да са по скъпи , Русия не е частот ЕС, има мита.
  • 52 Все тая

    3 4 Отговор

    До коментар #49 от "Plameni":

    Хахахха приятелю, за пореден път ти казвам че съм карал гуми. Само това правех. Заводите на континентал и фулда отдавна са само складове. И двете марки се произвеждат в полша, чехия ромъния. Мога да накарам колегите да наснимат заводите на континентал в германия да видиш че са складове. Лошото е че тука няма как да ти ги пусна. Давам ти друг пример веднага. В момента возя части за коли и камиони волво и камиони скания. Двигателните блокове и на колите и на камионите волво се правят в германия. Но на самите блокове се отлива "Volvo Sweden". От друга страна волво и коли и камиони имат и белгийска сглобка. На всичките пише пак това. Със скания е същата история. В швеция само се сглобяват нищо не се произвежда. Имат завод и в град Зволе в Холандия. Разликата е в оборудването и екстрите. Знаеш ли колко неща се правят в турция, но пише мейд ин дойчланд? Знаеш ли колко неща се произвеждат някъде си, и само се сменява етикате произведено в германия, франция. Всички тея неща минават през мен и такива като мен от първа ръка. Докато стигнат до тебе знаеш ли колко неща се променят?

    Коментиран от #53, #70

  • 53 Plameni

    7 1 Отговор

    До коментар #52 от "Все тая":

    Пак празни приказки! Continental не произвеждал гуми в Германия всичко било складове. За завода на Continental в Германия в град Корбах който произвежда по 30 000 гуми НА ДЕН нещо да кажеш ,или за завода в Хановер Няма нужда да караш колеги да снимат заводите ИМА Google

    Коментиран от #57

  • 54 Еретика

    1 7 Отговор

    До коментар #1 от "сектант":

    Заблуда е че има все сезонни гуми. Такова чудо няма.Като такива рекламират производители които са с карани с качеството.Е все пак за предпочитане са нови гуми пред гуми втора ръка.Но за съжаление в България малко хора могат да си го позволят.Е аз карам с нови руски.Е мой човек работи в бранша и ми ги плаща друг.А иначе и аз преди карах със съмнителни гуми.

    Коментиран от #56

  • 55 Хиената

    1 3 Отговор

    До коментар #5 от "ПНСД":

    Хаха.това ми хареса Топ фул макс барутник!(:
  • 56 Анонимен

    3 0 Отговор

    До коментар #54 от "Еретика":

    Защо да няма, недей занравя, че в по- голямата част от Европа климата не е с толкова рязко изразени сезони. Ако погледнеш Великобритания, дания Холандия северна Германия, ще видиш, че нито лятото е горещо, ното зимата е толкова студена. На север в скандинавието пък има предимно зима ,есен и пролед, на юг предимно лято есен и пролет. Това което имаме ние е континентален климат на границата на субтропика . Преди въвеждането на зимните гуми карахме с едни, и това си бяха точно всесезонни гуми.
  • 57 Все тая

    0 3 Отговор

    До коментар #53 от "Plameni":

    Щом казваш. Вярвай си. Няма да продължавам да се опитвам да отварям очите на заблудените. То в гугъл на много места ще прочетеш, че земята е плоска, ама дали е така? Айде със здраве. И запомни, не оплювай нещо до което не си се докосвал или не ти харесва. На други им харесва.
  • 58 Бумеранг

    2 0 Отговор
    Пичове, от два сезона карам гуми Фалкън 16 цола 205 и смятам, че са страхотни, особено на дъжд. Заслужават си парите. Мисля, че ще изкарат четири лета.
    Зимните са ми Барум Поларис 3, но мисля, че са ми малко твърдички. За сметка на това в снега са екстра, а и протектора издържа на каране само по асфалт. И на тях им давам четири сезона. Фалкъна са между 120 и 150 лева с монтажа, а Барума около 120. И двата типа държат добре колата при скорости от 150-170 км. Фалкъна се представят по-добре.
  • 59 Yamaha M1

    6 0 Отговор
    Bridgestone LM 001 EVO за зима са много добри, разочарован съм от Goodyear и Dunlop за летни гуми, качеството им падна много откакто ги произвеждат в Малайзия,пукат се на поразия.Toyo са добри както и Bridgestone.
  • 60 Болярин

    5 2 Отговор
    Continental и имаш повече от очакванията ти...особено препоръчвам за всички със задно задвижване!Няма по стабилна гума...изпитано повече от 20 години!!!
  • 61 Гост 5

    4 0 Отговор

    До коментар #47 от "Все тая":

    И какъв е извода от това което си написал: НЕ КАРАЙТЕ И НЕ КУПУВАЙТЕ НОКИАН В БЪЛГАРИЯ !
  • 62 Анонимен

    2 3 Отговор
    Аз си карам нокиан д3 вече 5-та зима и са си много добре, взех ги за 80 и няколко лв. с монтажа. Прилична цена. Летните съм чувал че не са добре, разпадали се. Вероятно са много меки.
  • 63 ゴジラ

    1 1 Отговор
    ...ето добри варианти - BARUM QUARTARIS5..........
    FALKEN AS210......нови модели 2018-2019....70-80 лв.- бройката.....събираш парички.....не е нужно човек да спира цигарите и ракията за едните гуми,както се изходи по-горе един.....до тогава газ и това е......акъли много и най-различни.....изборът да си е Ваш,както казваше лека му пръст Големият Т.Колев......."данке шойн...не благодаря....нека изборът да си е мой"......а за промитите мозъци тук..робуващи на марки...няма спасение.....освен шокова терапия.....
  • 64 Баш шофьор

    1 1 Отговор

    До коментар #31 от "шофьор":

    Да бе, да направо ти повярвах! Карал си бентли и сега караш голф и голфа е с класи над бентлито!
  • 65 гощо

    1 0 Отговор
    Аз харесвам по меки гуми и за това се ориентирам към Мишелин! Те са скъпи,но в нета проверявам кои заводи са купени от тях и са под тяхната шапка! Така избирам алтернативна марка която е собственост на Мишелин и .......
  • 66 Нафърворий

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Metzeller Avon":

    в първа в първа чадо мое))))
  • 67 жгмъц

    1 0 Отговор

    До коментар #21 от "321":

    хи хи кой е изтъркан кат хакапелита на 130000 км?
  • 68 Пежо

    0 0 Отговор
    Бричстон 005. 2019 2020 са с наи добри показатели от всичките гуми
  • 69 Българина

    5 0 Отговор
    Хех, Пичове. Културата на шофиране е на първо място. АКО нямате т.н. 'зимни гуми' от списъка, не се корете. Просто карайте по-бавно(и разумно). 90+% от проблемите през зимата са причинени с т.н. 'зимни гуми'.

    Карайте разумно, Хора!
    И при възможност си сменете гумите със зимни.
    НО пак карайте разумно!!!
  • 70 чук

    1 0 Отговор

    До коментар #52 от "Все тая":

    нали и тея марки в Германия дето ги продават са все от Чехия и Румъния...аман но знаещи тираджии...
  • 71 чичо

    0 0 Отговор

    До коментар #44 от "Plameni":

    Какво му обясняваш на тоя , гума за Ф1 няма нищо общо с гума за обикновен автомобил!
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 todor

    0 0 Отговор
    goodyear efficientgrip performance 2 това е гумата