Last news in Fakti

4 Април, 2019 10:57 8 557 36

Мика Хакинен за новите летни гуми на Nokian

  • мика хакинен-
  • летни гуми-
  • nokian
Мика Хакинен за новите летни гуми на Nokian - 1

Променливите летни условия и различните пътни настилки, не само в България, но и в цяла Европа са предизвикателство за шофьорите. Температурни вариации от повече от 40 градуса между студените пролетни дни и горещините в разгара на лятото, съчетани с внезапни гръмотевични бури, изискват гуми, които могат да се адаптират към различните условия. За предстоящия летен сезон финландският производител на гуми Nokian Tyres е подготвил два нови продукта: Nokian Powerproof и Nokian Wetproof. Ето какво сподели двукратния световен шампион във Формула 1 Мика Хакинен, след като изпита качествата на новите гуми:

Мика Хакинен за новите летни гуми на Nokian

"Новата Nokian Powerproof ми осигурява изключително добра реакция при маневриране и отлична управляемост. Точно такива характеристики искате от качествената гума. Когато тя ви дава увереност по време на шофиране, това допринася за безопасността. Nokian Wetproof предоставя възможно най-добрата комбинация от свойствата на гуми за мокра и суха настилка. Успяхме значително да подобрим сцеплението с влажна повърхност и устойчивостта на аквапланинг, което означава, че можем да предоставим по-високо ниво на безопасност за клиентите ни, които шофират в мокро време. Разработването ни отне повече от 4 години, по време на които тествахме множество прототипи из цяла Европа."

Мика Хакинен за новите летни гуми на Nokian

С цел да предостави максимален комфорт и първокласна безопасност, протекторът е разделен на две функционални зони. Новата технология Dual Zone Safety предлага отлична комбинация за представяне както на мокро, така и на сухо. Системата Stability Zone се намира от външната страна и осигурява лесно и уверено маневриране и стабилност, докато Wet Safety Zone от вътрешната страна подобрява сцеплението на мокър път и устойчивостта на аквапланинг. Каучуковата смес Aqua Hybrid също предлага допълнителна сигурност за дъждовното време. Каучуковата смес от ново поколение със силициев диоксид осигурява отлично сцепление на мокър път и намалява разхода на гориво.

Мика Хакинен за новите летни гуми на Nokian

Новите Nokian Wetproof се предлагат в следните скоростни категории: T (190 км/ч), H (210 км/ч), V (240 км/ч) и W (270 км/ч), а широката им гама включва 46 продукта с размери от 14 до 20 инча. В летния тест за автомобилни гуми проведен от ACE в сътрудничество с Германската Асоциация за Технически Прегледи - GTÜ и австрийската ARBÖ, новата Nokian Wetproof бе определена като „силно препоръчителна“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 99 стинки

    37 3 Отговор
    Така е, когато си известен участваш в реклами и ти плащат добре!

    Коментиран от #3, #35

  • 2 сектант

    4 10 Отговор
    тъкмо не знаех разликата между цифрите - сега със сигурност ще си взема W

    Коментиран от #10

  • 3 Иван

    11 5 Отговор

    До коментар #1 от "99 стинки":

    Лошо няма, ако гумата наистина е добра, какво те грее кой я рекламира и какво говори Аз съм карал и продължавам да карам със зимна Д3 на Нокиан и съм повече от доволен. Колата ми е със задно и нещата се получават много добре.

    Коментиран от #7, #11, #34

  • 4 747

    4 13 Отговор
    Най- добрата лятна гума с която съм карал е Дънлоп Макс ТТ. Пробвал съм различни марки, но тази е моят фаворит. Размерът е 225/45/17
  • 5 Ицака

    15 6 Отговор
    Нокиан са безспорни специалисти в зимните гуми, но напоследък правят и много добри летни. Аз карам с летни такива и препоръчвам горещо. За цената си са супер. Ще видим колко ще изкарат, сега ще ми е втори сезон.

    Коментиран от #12

  • 6 гост

    11 3 Отговор
    Не я рекламира някоя набомбена кака, а професионален пилот, който цял живот точно това е правил, работил е да съхрани гумите и да има възможно най-доброто сцепление при различни условия. Кое може да е по-добре от такава реклама? На всичкото отгоре тази гума я хвалят изключително много, защото не е само смес, а много различен дизайн от останалите и очевидно има защо.

    Коментиран от #8, #14

  • 7 gvdff

    10 2 Отговор

    До коментар #3 от "Иван":

    Е как какво, Мика е легенда. Изглежда той участва в тестове на гумите и му се доверявам. Ако се съди по тестовете на представените гуми, то определено се вижда неговото участие. Гумите изглеждат добри и като поведение и като цена. Въпреки това съм се насочил към премиум бранд, но нека помисля дали да не е powerproof в крайна сметка.
  • 8 куку руку ку

    11 6 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Нали ти е ясно, че този пилот говори така защото му се плаща да е рекламно лице и това е най-сигурният начин за лов на балъци. Иначе гумата може да е добра, може и да е отлична, но и самата статия е реклама.
  • 9 xььь

    8 8 Отговор
    Nokian са мошенници манипулират тестовете на гумите като пращат различни гуми от реално продаваните.така ,че приказката за лъжливото овчарче...
  • 10 maistora

    8 0 Отговор

    До коментар #2 от "сектант":

    вземи си Y ..ТАМ Е ДО 300КМ
  • 11 Слънце

    5 1 Отговор

    До коментар #3 от "Иван":

    Със зимна лятото 😂
  • 12 Гост

    7 5 Отговор

    До коментар #5 от "Ицака":

    Никога повече летни Нокиан,нито тръгва, нито спира... Ужасни са.
    Скъпи са но пък са ужасни...
    От опит го казвам :)

    Коментиран от #20

  • 13 асддса

    3 1 Отговор
    Това че рекламира не означава че рекламира някакви боклуци, които не стават за нищо...
  • 14 Японеца

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Различният дизай е същият като на Нексен 8000 и Бриджстоун Т005 или С001. Ходи ги говори на некой дилетант. Двузоновата гума съществува много отдавна, твърд борд и външна страна за сухо и вътрешна за мокро. Бриджстоун РЕ 070 е от няколко години на пазара с тази концепция. РЕ 002 е подобна

    Коментиран от #16

  • 15 Анонимен

    2 0 Отговор
    Дано да са оправили проблема с разпадането на гумата при горещо време и настилка различна от асфалт.иначе трябва да напишат гуми само за асфалт.
  • 16 Все тая

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "Японеца":

    Ако беше истински японец щеше да знаеш, че част от Нокиан е собственост на Бриджстоун!
  • 17 Все тая

    1 0 Отговор
    Много ми е интересно мнението на един специалист по гумите. Отлично вярващ в тестовете. На теста тези гуми са на равно с неговата любима марка. Та да го питам сега според него в кой клас влизат Нокиан? И ми е странно как така не си е изказал компетентното мнение, което не пропуска да изкаже щом види Нокиан.

    Коментиран от #18, #19

  • 18 Plameni

    2 0 Отговор

    До коментар #17 от "Все тая":

    В кой тест ,гумите на NOKIAN са наравно с Continental, Michelin ,Goodyear ?

    Коментиран от #21

  • 19 Plameni

    4 0 Отговор

    До коментар #17 от "Все тая":

    По въпроса за летните гуми на Нокиан не изказвам мнение, защото не съм имал такива .Не говоря празни приказки. Относно къде са Нокиан в класациите всеки може да погледне-малко над средно ниво,но не и изгодни.
  • 20 Коментара

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "Гост":

    Те и зимните им са така, но след два сезона ... от опит с WR D3. Тази година си взех зимни на Континентал нещо си 860 ...да видим колко ще издаянят... А за летни още се помайвам, май все още няма излезли тестове на моделите за 2019
  • 21 Все тая

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "Plameni":

    Явно не си чел достатъчно добре. Теста на ADAC. На 1во място са гудияр ийгъл нещо си, а на второ са континентал, въпросните нокиан, и още едни ама не помня кои бяха. Тез трите делят второто място.

    Коментиран от #22

  • 22 Гост 5

    1 0 Отговор

    До коментар #21 от "Все тая":

    Няма тест на ADAC в който три марки да делят едно място.Бъди конкретен.

    Коментиран от #24

  • 23 Blackthorn

    2 2 Отговор
    По-добро от Корморан нема! Взимаш веднъж и хвърляш след 4 години. Тези един сезон и са дали фира а струват двойно или тройно!
  • 24 Все тая

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "Гост 5":

    Няма как да ти пусна линк тука. Ще бъде изтрит. Но разтурси се тук във факти беше пак за тези гуми и там беше сложен линк към теста. Трите марки бяха на второ място дадени като примерни. Не говоря ей така да си чешам пръстите! 833

    Коментиран от #25, #32

  • 25 Гост 5

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "Все тая":

    Отново няма конкретни данни! Имало някъде ,някой ти казал ,видял някой толкова ли е трудно да напишеш примерно:Auto Bild Summer Tyre test 2019 225/45/17 1 място :Michelin Pilot Sport 4 2 място :Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5 и така нататък. 7място: Nokian Wetproof

    Коментиран от #26, #27, #28

  • 26 Все тая

    1 0 Отговор

    До коментар #25 от "Гост 5":

    Ти май не можеш да четеш, или четеш избирателно. Какво ми даваш тест на някакво списание? Тук говорим за ADAC! Как да ту пусна конкретен линк, като ще бъде изтрит от модератора? Я ми кажи. Казах ти, направи си труда да се разтърсиш в този сайт е статията. Там е казано всичко най-конкретно! Тестове от списания. Пффффф само драскачи и професори.

    Коментиран от #29

  • 27 Все тая

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "Гост 5":

    И друго и ти не даваш нищо конкретно! Видял някъде и написал тука. И аз мога да видя някъде нещо и да дам съвсем различна информация. И аз мога да кажа че съм видял някъде от някое списание, че някоя си марка е спечелила,и това да са мои свободни съчинения. Дай линк, дай нещо конкретно както казваш ти.

    Коментиран от #30

  • 28 Все тая

    2 0 Отговор

    До коментар #25 от "Гост 5":

    И да, много мразя да познавам. От същото списание на 1во мясро гудиар игъл ф1. И на второ са: континентал премиум контакт, ханкок вентус, и нокияна. И на трите марки пише ВТОРИ!!! Размера на гумите е 225/55/17, защото и това е от значение ако не знаеш. Това че дадена гума е спечелила тук, не означава че с друг размер пак печели!
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Гост 5

    1 0 Отговор

    До коментар #27 от "Все тая":

    Просто припиши това което съм написал в Coogle ТОЛКОВА Е ПРОСТО!

    Коментиран от #31

  • 31 Все тая

    1 0 Отговор

    До коментар #30 от "Гост 5":

    Еми преписах го, и резултата го има по горе. Ама явно пак не си прочел. Единственото което съм сбъркал е адак. От същото списание е извадката.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Все тая

    0 0 Отговор

    До коментар #32 от "Гост 5":

    Няма какво друго да кажеш ли? Ти за остър ли се взе? Нали си чел същото списание. Трябва да си го прочел. Опс забравих, ти не можеш да четеш. Доказваш го за пореден път.
  • 34 Да да

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Иван":

    Ако и двигателя е отзад ,е супер. Ако е отпред,по-добре смени колата! Ясно е че и от гуми не разбираш. А тези ги пускат сега,след като са ги разработвали 4 години! Питам аз - Какви гуми правихте през тези 4 години в Нокиан? А- Дървени, Б - Пластмасови,В- Кото доди,ама яко ги рекламирахме!
  • 35 Да да

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "99 стинки":

    Нокиа фалира,ред е на Нокиан!

    Коментиран от #36

  • 36 Все тая

    0 0 Отговор

    До коментар #35 от "Да да":

    Нокиа била фалирала? Хахахахаха ей ама тук да няма конкурс за слабоумници? И понеже е фалирала за това сега излиза нокиа 9 пюр виев! Хаххаха няма ли родителски контрол тука. Ма моля ви началството напишете с големи букви лица под 18 да не взимат отношение. Аман 10 годишните станаха най-гилемите специалисти.