9 Май, 2019 11:10 16 110 40

Истински краш тест на Tesla (ВИДЕО)

  • tesla-
  • model s-
  • краш тест-
  • катастрофа-
  • пътнотранспортно произшествие

Лабораторните изпитания за безопасност дават на електромобилите на Tesla резултати над скалата за измерване, но подобни тестове се провеждат в изкуствено моделирани условия. Сигурността на всеки автомобил си проличава в реални катастрофи.

Видео от челен сблъсък с участието на Model S, заснето в тунел в испанския град Барселона, показва до каква степен може да се вярва на краш тестовете. В електромобила се врязва тъмнозелено комби, чийто шофьор вероятно е заспал зад волана или му е прилошало.

Ударът е толкова силен, че колата на виновника за катастрофата отскача в отсрещния край на тунела. Секунди по-късно водачът на "тѐслата" излиза жив и невредим от купето. За съжаление собственикът на комбито е загинал на място.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тесла

    73 6 Отговор
    При 2.5 тона купе срещу 1.5 ще отскочи, закон на физиката
  • 2 Анонимен

    9 21 Отговор
    И киде е видиото
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Никой

    10 1 Отговор
    Много гаден ъгъл.
  • 5 nqkoi si

    37 3 Отговор
    Лошото за шофьора на комбито е че еърбезите се отвориха при по-малкия първи удар с предишната кола...

    Коментиран от #7, #9

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 гост

    16 30 Отговор

    До коментар #5 от "nqkoi si":

    Умнико , човека не е умрял от еърбезите , а от това , че мотора и трансмисията са го размазали в седалката !!!! Ако ще сто еърбега да има , кола с двг отпред е преса за кокали при катастрофа !!!!

    Коментиран от #17, #36

  • 8 гост

    37 7 Отговор
    Важното е, че не се запали, защото инак пак щяха да започнат с това колко се палели и колко опасни били. Електрическата кола има предимството на висока якост на купето заради батерията в централната част на пода, която дава изключителна здравина на клетката. Освен това липсата на голям двигател, скорости и агрегати в предницата и задницата е предпоставка за големи и деформируеми крашзони, които абсорбират кинетичната енергия, без да нарушават вътрешността на купето. Има разлика дали в купето ще влезе един ве6 двигател или не.

    Коментиран от #21

  • 9 гост

    2 26 Отговор

    До коментар #5 от "nqkoi si":

    И къде изобщо видя да се отворят при това странично хлъзгане , дето и скоростта му даже не намали ??!!! Ако случайно не знаеш еърбезите сработват при определено ОТРИЦАТЕЛНО ускорение , което в тоя случай липсва !!!

    Коментиран от #37

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Антиелектрика

    9 12 Отговор

    До коментар #10 от "гост":

    Какво трябваше да покаже тази твоя новина? Това, че пак има самозапалила се Тесла в гараж, трябваше да го игнорираме, защото Тесла гази 30 см вода ли? Понякога се чудя що за логика имаш.

    Коментиран от #12, #15

  • 12 гост

    10 13 Отговор

    До коментар #11 от "Антиелектрика":

    Оооо , нима ??? Значи вече забрави как ревеше , че като минеш през локва тока ще те изпържи , хахахахха !!!!!

    Коментиран от #14

  • 13 Американски индианец

    16 24 Отговор
    Стига с тая тесла, бе - тя изобщо не е съществен фактор в световното автомобилопроизводство !!! Книжен тигър, който няма друг коз, освен непрестанната медийна пропаганда - марка с незначителни продажби !!!
  • 14 Антиелектрика

    8 9 Отговор

    До коментар #12 от "гост":

    Моля??? Я ме цитирай кога съм го казваш това? Я вземи си пий Гинкобилобата, че вече не знаеш кой какво е казвал.
  • 15 Черна станция

    9 9 Отговор

    До коментар #11 от "Антиелектрика":

    А твоята новина какво общо имаше с новината под която пишеш? Нали нямаше нищо против против Тесла и щеше да си купуваш. Защо тогава търсиш и даваш линкове само за лоши новини за Тесла? Поне веднъж дал ли си една добра новина или казал ли си една добра дума? Защо не пишеш под новините на BMW, че са най самозапалващите се нови автомобили според статистиката? Само днес излезнаха няколко позитивни новини за Тесла. Прочете ли ги?

    Коментиран от #29

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Random

    6 7 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    Аха, тя батерията е от пух направена и хич не се запалва...

    Коментиран от #18

  • 18 гост

    8 5 Отговор

    До коментар #17 от "Random":

    Значи ще забравя за колко случая на 1000 има запалила се батерия !!! Само ще питам , 100% сигурност , че двг-то ще те направи на кайма за под една секунда при такава катастрофа какво значат ????? Че батерията трябва да изгори за 1 (ЕДНА) секунда ???? И даже тогава колко процента е вероятността да се отървеш само поопушен , при положение , че структурата на колата е НЕНАРУШЕНА !!!! Тоест можеш да излезеш за 5 секунди , както се вижда и от клипа ????

    Коментиран от #27

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 гост

    6 5 Отговор
    За всички "притеснени" за загубите на Тесла , ахахаххахахахахха !!!!! Наскоро научихме, че Tesla и Fiat-Chrysler (FCA) са постигнали споразумение да обединят флота си заедно в Европа с цел Fiat да избегне сериозни глоби за вредни емисии.

    Първоначално се спекулираше, че споразумението е на стойност няколкостотин милиона, но от FCA потвърдиха в началото на тази седмица, че планират да закупят емисионни кредити на стойност над 2 милиарда евро ( 2,3 млд долара ) от Tesla !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Европейската комисия въвежда средно изискване за CO2 емисии от 95 г/км през следващата година и за компании като FCA ще бъде доста трудно да приведат средното ниво на вредни емисии в автомобилите си до 95 г/км. Някой още да пита кога Тесла ще е на печалба , хахахха !!!!!! Айде на бас , че това няма да е последния европейски производител с такава "сделка" !!!!!!!

    Коментиран от #35

  • 21 gfdgn

    7 8 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    Откога пък яко купе е предимство? Всички се мъчат да правят колкото се може повече зони на смачкване. Когато целия под ти е батерия, която не трябва да се мачка се връщаме към пасивната безопасност от 50-те и 60-те години на 20-ти век.

    Коментиран от #22, #23

  • 22 гост

    7 2 Отговор

    До коментар #21 от "gfdgn":

    Ами човека от "якото купе" , дето не се мъчели да го правят излезе жив и здрав за секунди , а тоя от "неякото" , дето се мъчели да го правят всички според теб отдавна беше предал богу дух !!!!!!

    Коментиран от #34

  • 23 То не става само с ядене, трябва и акъл

    6 3 Отговор

    До коментар #21 от "gfdgn":

    И по кое правило клетката на купето трябва да е мека? Липсват ти елементарни познания по физика. Зоната преди купето е деформационна и тя трябва да поеме удара. Това се осъществява много лесно при електромобилите, защото пред купето няма двигател, а само багажник. Двигателят не се опитва да влезе в купето, за да те смачка. Неслучайно Тесла покрива 105 точки от 100 възможни за безопасност и излиза извън скалата. Тесла модел 3 е дори още по-сигурна.

    Коментиран от #26

  • 24 баронай

    3 5 Отговор
    Ударете майбах без да е броне срещу теслата да видите :D
  • 25 Прав чеп

    1 2 Отговор
    Това е защото е била на скапания автопилот!!!
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Random

    3 4 Отговор

    До коментар #18 от "гост":

    100% ??? Ти си абсолютно хахо. Всеки ден стават катастрофи и хората си излизат от колите, най-много ако е по-сериозна да им е нужна мед. помощ. Ти си загубена кауза.

    Коментиран от #28

  • 28 Ти построи комунизма

    6 3 Отговор

    До коментар #27 от "Random":

    Леле, колко хубаво звучат думите ти. Тъкмо да им повярва човек. Никой не умира в катастрофи, хората след челен удар излизат на петата секунда без драскотина, а един мармот излиза да ги види и завива шоколада в станиол.
  • 29 Антиелектрика

    5 4 Отговор

    До коментар #15 от "Черна станция":

    И защо трябва да пиша позитивни статии за Тесла - вие за какво сте тук? Пък и кат гледам статията, хич не е реклама на Тесла, защото по вашата извратена логика, при всеки челен удар, щеше на 100% да загиват хората в колите с ДВГ. На свой ред мога да питам, защо се пуска тази статия, а другата за поредната самозапалила се Тесла не се споменава? Пък ако си купя Тесла и започна да я плюя, сигурно ще ви докарам инфаркт и инсулт едновременно, толкова болни фанатици сте!

    Коментиран от #30

  • 30 гост

    4 3 Отговор

    До коментар #29 от "Антиелектрика":

    Ти ще си купиш един ден,тогава пак ще казваш че такива неща не си писал.Аз те знам теб.

    Коментиран от #31

  • 31 Антиелектрика

    5 3 Отговор

    До коментар #30 от "гост":

    Казах ти да си пишеш хапчетата, защото явно халюцинираш. Сбъркал си влака пич - форума е на разположение и може да търсиш на воля дали съм казвал, че Тесла нямало да работи ако мине през вода и как щяла да фалира. Пиша с един ник и може лесно да видиш кой какво е казвал.

    Коментиран от #32

  • 32 гост

    2 4 Отговор

    До коментар #31 от "Антиелектрика":

    хаха.С ника гост пишат много хора,така че не можеш да кажеш кой какво е написал.

    Коментиран от #33

  • 33 Антиелектрика

    2 2 Отговор

    До коментар #32 от "гост":

    Ах колко е смешно, че нямаш топки да си стоиш зад името и думите!
  • 34 ;mn

    6 6 Отговор

    До коментар #22 от "гост":

    Е, щом ще си вадим изводи от един случай, добре, на Тесла купето е най-здравото на света и при всички катастрофи по всички земни кълбета винаги ще оживееш. Оня другия пък се пъне да обяснява кой колко разбира от физика и съпромат. Добре, айде, вземете си ги тези 105 точки под мишница и се обадете като катастрофирате със собствените си Тесли да се похвалите колко са хубави. Подчертавам - СЪС СОБСТВЕНИТЕ СИ ТЕСЛИ! До тогава не сте нищо повече от някакви смешни "фенбойчета".
  • 35 Язе

    1 3 Отговор

    До коментар #20 от "гост":

    Слез малко на земята.Това първо,че не е много нова новина но е поредното доказателство как държавите помагат за бизнеса на Мъск.Стана ли по чист света?Екологията в момента е така бъркотия,че всички спекулират по всевъзможни начини.Сега е модерно да се говори за екология и се наливат едни млрд.пароци а света не е станал по-хубав.Защо тези пари не се дават на гладуващи и други по Земята,които най нямат пръст в глобалното замърсяване?Екологията е един"мръсен" бизнес в момента.
  • 36 666

    3 4 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    Умнико, от години автомобилните трансмисий са ги сложили така че при катастрофа, трансмисията да не влезе в купето на колата, а да падне на пътя
  • 37 Бридж

    5 0 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    Вижда се съвсем ясно на клипа кога се отварят възглавниците. Ние на такива като теб им викаме: Кьорав карти не играе!
  • 38 асддса

    3 0 Отговор
    Обаче никаква реакция нямаше от шофьора на теслата. И милиметър не мръдна надясно.

    Коментиран от #39

  • 39 AI Tesla

    0 0 Отговор

    До коментар #38 от "асддса":

    Автопилота е безсмъртен, защо да мърда?!
  • 40 Голям Слон

    4 1 Отговор
    Действително не се отчитат няколко много важни фактора. Първо, Теслата е вторият автомобил, в който се удари. Второ, за Теслата ударът е значително по-благоприятен - в предната лява част. За другата кола си е чисто челен. Трето, никой не казва от какво точно е починал човекът. А това е много важно. И кога най-вече. Може да е получил удар и вече да е бил мъртъв в момента на сблъсъка. Не става ясно въпросното комби имало ли е преди това някакви ПТП-та, защото така споровете относно здравината на купетата могат да придобият епичен характер. Малко като челният сблъскът на един Nissan Note и Volvo 9-та серия :-))) Едното ново от завода, а другото на 30 години :-) Има клипчето в тубата. При равни други условия, няма сила, която да ме убеди, че сблъсък между Note и 940 ще завърши в полза на Нисана. Няма значение. Краш тестовете са само един ориентир. Те никога нищо не са ви гарантирали. В едно ПТП има толкова много възможности за травми и смърт, че наистина един коментар и една тема няма да са достатъчни за каквото и да било.