10 Май, 2019 10:30 5 843 21

Samsung пуска телефон с 64-мегапикселова камера

  • samsung-
  • камера
Samsung пуска телефон с 64-мегапикселова камера - 1

Ако смятате, че 48-мегапикселовия сензор на Sony IMX586 е впечатляващ, вероятно ще се изненадате, че Samsung ще произвежда устройства с 64-мегапикселов сензор. Като се има предвид конкурентоспособността на пазара на смартфони, е съвсем естествено, че той се опитва да свали от върха Huawei. Компанията показа 64-мегапикселовия сензор за изображения, вероятно най-големият на пазара, не само за да подготви за предстоящия Galaxy Note 10, но може би дори да победи Sony в собствената им игра.

Телефоните на Sony може и да нямат най-доброто представяне на камерата, но по ирония на съдбата компанията прави невероятни сензори, които се използват от всички фирми за техните смарт устройства. Samsung прави собствени сензори за камерите за собствените си телефони, но едва наскоро ги постави под марка ISOCELL, за да ги продава и на други производители. Досега обаче изглежда, че IMX на Sony все още е най-използвания сензор, който всички производители поставят на своите смартфони.

Samsung пуска телефон с 64-мегапикселова камера

Това може да се промени с този 68 мегапикселов ISOCELL Bright GW1, който Samsung току-що обяви. Той веднага надминава 48-мегапикселовия IMX586 на Sony по отношение на броя на пикселите. Двата сензора споделят няколко общи черти, което ги прави доста подобни.

Samsung сподели, че използва технология Tetracell, която комбинира пиксели образуващи квадрат, за да увеличи нейната чувствителност към светлина. На практика това означава, че сензорът ще може да прави ярки снимки в условия на слаба светлина, но само при 12 мегапиксела. Когато условията на осветеност са по-благоприятни, тя може да поеме пълното 64-мегапикселово изображение, използвайки алгоритъм. В допълнение към тези две технологии, ISOCELL Bright GW1 разполага и с двойно преобразуване (DCG) за по-добра производителност и Super PD (Phase Detect) за бърз автофокус.

Samsung също има 48 мегапикселова ISOCELL Bright GM2 с почти същите характеристики, но разбира се, с по-малко пиксели. Двата сензора са в процес на тестове и Samsung очаква да бъдат готови през втората половина на 2019 г. Точно навреме за Galaxy Note 10 и други нови телефони, които най-вероятно ще имат един от двата нови сензора.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Перър

    21 5 Отговор
    време беше да направят това. чакаме и ябълките да се стреснат
  • 2 Факти

    53 7 Отговор
    iPhone е телефон за кифли и джендъри . !!!!

    Коментиран от #13

  • 3 Гост

    10 59 Отговор
    И 100 мегапиксела да сложат, 12-те на айфон пак снимат по-добре

    Коментиран от #5

  • 4 Знаем всички че

    36 6 Отговор
    В iphone няма иновация от години .....
  • 5 Гост #2

    18 4 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    Хахахаха иска ти се Ама яко бъркаш .

    Коментиран от #7

  • 6 Huawei са номер 1

    17 27 Отговор
    Huawei ще пуснат 200 mp камера 🏆👍 защото са номер 1 !!!!!!!!!!

    Коментиран от #17, #18

  • 7 Гост 3

    3 28 Отговор

    До коментар #5 от "Гост #2":

    Отиди в магазина вземи galaxy s10 и iphone XS, пусни селфи камерата и ще разбереш сам, да не говорим за портретните снимки на задната камера, там са за смях samsung

    Коментиран от #9

  • 8 Голям Слон

    17 4 Отговор
    Да не излезе, че "на практика" сензорът е 12 МП, а с пикселова екстраполация се прави на 64 МП. Не че нещо, но без проблем ще направя от 12 на 64 МП всяка снимка. Трябва просто подходящия софтуер и много балъци, които да ми повярват, че снимката се прави от 64 МП матрица :-) Сефте някой ви лъже бих казал..
  • 9 Да да

    12 2 Отговор

    До коментар #7 от "Гост 3":

    Викаш картината на екрана на Айфон е по-добра! Оп, той екрана е на Самсунг! Камерата е на Сони! Кое е по-хубавото? Със слаб хардуер и орязан софтуер, Айфон тръгват да си отиват. Това което правя с Андроид безплатно, за ИОС е непосилно дори след 1000 лв. покупки!
  • 10 Фото Белчев

    8 0 Отговор
    Ако тия 64 мегапиксела са реални от сензора ще е добре....
  • 11 каскет

    3 8 Отговор
    Комунистите много хвалят Хуавей. Сигурно защотото китайците имат сърп и чук на знамето, друго обяснение нямам.
  • 12 вещ

    1 14 Отговор
    Андроид ли е, не ми го хвали.

    Коментиран от #15

  • 13 Марто

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Факти":

    Аве ти не знаеш какво е джендър
  • 14 Bubbles

    3 5 Отговор
    Никой не може да се мери със Сони, само идиотите купуват ръфани ябълки, запалки самсунг и онова дето се вее.
  • 15 Bubbles

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "вещ":

    Че къ, я му трни едно ХР да ти е мирна главата!
  • 16 Стефан

    4 3 Отговор
    Пълни лъжи!!! Имам най-новия Galaxy S10+! 2 бона телефон и камерата не е въобще впечатляваща!! Задната камера неможе да улови добре детайлите в нощно снимане е просто лошо!! Къде са тези 2.6mm лещи да виждат на слабо осветление!! Самсунг правят маркетинг! Един Хуавей има по-добра камера. Моята Сони Xperia XZ2 premiuм (1000лв телефон) от миналта година дърпа по-добри снимки със сравнение това лайно!! Ако някои ме мисли за фенбой и, че правя реклама на някого, то по-добре преди да пише да потърси видео сравнения в Youtube! Повече Самсунг не купувам!!
  • 17 М Дааа

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "Huawei са номер 1":

    Каква е тази измислена марка?
  • 18 Ахахаха

    0 2 Отговор

    До коментар #6 от "Huawei са номер 1":

    И 300 да пуснат айфона с неговите 2мегапиксела е по добър
  • 19 Xiaomi mi mix ALPHA

    1 0 Отговор
    Xiaomi mi mix Alpha е с 108 mp камера
  • 20 Terrvel Technologies

    1 0 Отговор
    Преди няколко години 5mp камера изглеждаше много сериозно развитие от 2mp камерата и хората се впечатляваха много Днес прогреса от 48 mp към 64 mp и после 108 mp изглежда лесен но изисква много мреме за разработка , а потребителите вече не изглеждат впечатлени , Ако през 2009 знаеха че през 2019 ще има 64 mp ?
  • 21 Tervel Technologies

    0 0 Отговор
    Samsung отново доказват че заслужават да струват повече от Apple