Last news in Fakti

17 Май, 2019 11:57 6 748 11

Най-бързият комбайн в света (ВИДЕО)

  • fahr-
  • m44-
  • комбайн-
  • драгстер-
  • финландия

Финландци превърнаха стар комбайн Fahr M44 от 1967 г. в истински драгстер. Селскостопанската машина е оборудвана с 8.2-литров V8 от Cadillac Eldorado от 1976-а.

Благодарение на двата турбокомпресора мощността на двигателя достига 500 к.с., предавани към предните 22-цолови колела през 3-степенна автоматична трансмисия.

Състезателният комбайн изминава класическата драг дистанция от 402 м за 14.1 сек. За сравнение актуалният Volkswagen Golf GTI взема четвърт миля за 14.4 секунди.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ценности

    20 3 Отговор
    Типични ценности в ерата на фейсбук... правиш безмислени неща, за да привлечеш внимание в/у себе си. Нарцисизъм и комплекса на незабележим иначе човек, търсещ доза внимание в необятния свят на "споделянията". Това всичко е част от безвремието, което живеем сега.

    Коментиран от #3, #6, #7

  • 2 kick

    8 3 Отговор
    То ясно, че и комбайн е по-бърз от голф, но това нещо е много трудно и опасно за управление с висока скорост!

    Коментиран от #4

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 незнайко

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "kick":

    Прав сте това е толкова трудно за управление, колкото са мотокарите и електрокарите движещи се с по голяма скорост .
  • 5 Гошо

    6 0 Отговор
    И какъв е смисълът от всичко това, нито става за състезания, нито за полска работа.
  • 6 Borislav Popov

    2 4 Отговор

    До коментар #1 от "Ценности":

    А бе, като показват тук тъпите и безмислени руски изобретения, вас ви няма тук да се възмущавте и даже понякога ги хвалите - браво на руснаците, забавляват се хората и бля, бля..) Но когато тук покажат някое подобно изобретение и то не е руско, вие все сте недоволни и разбира се не пропускате да надраскате някакъв негативен коментар за него.!
  • 7 Borislav Popov

    0 4 Отговор

    До коментар #1 от "Ценности":

    Ха сега, щом си толкуз правилен, да ми обясниш - колко е по смислен руския танк - Бентли от този най бърз комбайн в света !? https://fakti.bg/avto/379613-rusnaci-postroiha-tank-bentley

    Коментиран от #8

  • 8 ЧовекаКаза

    4 0 Отговор

    До коментар #7 от "Borislav Popov":

    Човека каза ерата на фейсбук ... не е противополставял никой с/у никого. Темата не е за руснаци, африканци или китайци ... а за това, че в днешните "технологични времена" хора се захласват по всякакви безмислени неща и даже са готови да харчат пари за такива, само и само да са "уникални" и "различни" !

    Коментиран от #9

  • 9 Borislav Popov

    0 4 Отговор

    До коментар #8 от "ЧовекаКаза":

    Ясно бе човек и аз всъщност със съгласен с него и с теб, но защо не го е написал това под някоя новина за руско "изобретение" !? Тук преди дни имаше новина за някакъв руснак дето бил сложил на колата си чугунени капаци от шахти вместо гуми и по вечео от укоментарите бяха положителни от рода на - Браво на руснаците, правят си хората кефа, правят си експерименти, забавляват се и т.н.
    Значи излиза така, че руснаците се забавляват, а суомитата се правят на уникални и различни ?!
  • 10 никси

    1 0 Отговор
    е тоя като е брьзак ,ще ожьне по бьрзо житото ли , еми трактора или камьона в които требва да се изсипе трябва да са и те по бьрзи ,щото ще го разсипе на земята и няма да има синхрон ,между комбаина и другите превозни средства , а телето по бьрзо ли ще яде силажа , то така и ако живота бьрви ще остареем много по бьрзо и нищо няма да усетим , това да не е усмивки от старите ленти хахаха.
  • 11 цигането

    1 0 Отговор
    лелееии тоа кво бега е само за златна добружа ,да го омаа горе за 5 дена и да си оди , много брьз бе чак и тия с бемветата не мое го стигнат.