20 Май, 2019 12:52 2 791 7

Петместното аеротакси в действие (ВИДЕО)

  • lilium jet-
  • аеротакси
Петместното аеротакси в действие (ВИДЕО) - 1

Аеромобилът Lilium Jet, който използва електрическа енергия за придвижването си по въздух, може да лети със скорост от 300 км/ч и да изминава разстояние от 300 километра. Освен това летателният апарат е безпилотен и може да излита вертикално. Превозва пет пасажера, а за задвижването му отговарят 36 електромотора, които могат да изменят тягата си от вертикална в хоризонтална.

Петместното аеротакси в действие (ВИДЕО)

Системната мощност на електродвигателите е 2000 конски сили. Въпреки, че аеротаксито е безпилотно в него ще има човек, който да поеме контрола при нужда. Първите тестове бяха завършени, а компанията, която заяви, че по време на изпитанията е използвала само 10 % от мощността на двигателите, разпространи и интересно видео. Вижте го.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Брат Райт

    12 0 Отговор
    Браво! Малка стъпка, но важна за човечеството.
  • 2 kjl

    14 1 Отговор
    Видяхме как едни хора се прегръщат и един по-голям дрон се издигна на пет метра височина! Вълнуващо от първия момент до край!
  • 3 ЕГА ТИ

    2 3 Отговор
    СИГУРНО Е РУСКО ПРОИЗВЕДЕНИЕ ?
  • 4 Ники

    7 2 Отговор
    Тези как се радват .. личи си , че са туристи ... реално това е голям Дрон ... проблемите на това дето искат да правят са многоооо аамаа много ... и издигането във въздуха даже не е един от тях ...

    Коментиран от #5

  • 5 Пристига, големият дрон пристига...

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Ники":

    Подценяваш постигнатото. Дроновете за забавления носят себе си и евентуално няколко грама камера. Проблемът с дроновете на този етап е да носят тежък полезен товар. Освен това мощността на тези двигатели е мегават и половина разположени както на никой друг дрон. Сещаш ли се колко неща могат да се объркат, само за да го балансират при първия полет? Сещаш ли се колко дрона се разбиха при този първи полет?
  • 6 774

    3 2 Отговор
    При внезапен порив на ветрец от, да речем 50 км/ч туй нещу как ще се справи?
  • 7 Гост

    1 0 Отговор
    Добре ще се справи, защото е тежко и аеродинамично