Last news in Fakti

24 Май, 2019 12:27 9 378 66

Подложиха Tesla Model 3 на лосов тест (ВИДЕО)

  • tesla-
  • model 3-
  • лосов тест

Откакто през 1997 г. публикация в шведското сп. Teknikens Värld срина репутацията на чисто новата A-Klasse и принуди Mercedes-Benz да похарчи 300 млн. марки за модификации по окачването и добавяне на ESP в серийното оборудване, автопроизводителите гледат особено сериозно на т.нар. лосов тест. Изпитанието симулира маневра за избягване на внезапно появило се препятствие на пътя и проверява способността на колата да запази стабилност.

В тази дисциплина Tesla Model 3 се ползва с предимство пред конвенционалните автомобили с ДВГ. Благодарение на разположението на акумулаторния блок в пода на каросерията американският автомобил има изключително нисък център на тежестта, разпределена равномерно между двете оси.

Испанският автомобилен портал km77, който напоследък влага доста ресурс в провеждането на лосови тестове, проверява на практика доколко хвалбите за пътното поведение на Model 3 отговарят на истината. Както може да се допусне, електромобилът се справя блестящо с изпитанието, изпълнявайки маневрата под конец с 83 км/ч и не чак толкова чисто - с цели 88 км/ч.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Емил

    39 19 Отговор
    Бъдещето! Непостижимо (за ДВГ) нисък център на тежестта!

    Коментиран от #5, #7, #9, #34

  • 2 Киро

    38 33 Отговор
    Наистина това е бъдещето, ама това е все едно да правиш секс със секс кукла нищо общо с реалното.80 процента от замърсяването на земята е от големите заводи и корпорации.Които повечето са в САЩ.

    Коментиран от #3, #46, #54

  • 3 Бай Ганди

    23 13 Отговор

    До коментар #2 от "Киро":

    Тези проценти как ги определи
  • 4 Бухам милфки

    25 16 Отговор
    Не съм чувал друг автомобил да е по бърз в лосовия тест...

    Коментиран от #6, #65

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Бачо Киро

    22 36 Отговор

    До коментар #4 от "Бухам милфки":

    Не е трудно да идеш на канала им и да видиш, как обикновено 320д прави със 79кмч. Теслата лонг рейндж струва колкото 440i. Мислиш ли, че 440i примерно няма да се представи поне със същите 83кмч като теслата, като е и 150+ кила по-леко от модел 3. Хайде стига глупости...

    Коментиран от #12, #14, #15

  • 7 Stranger

    21 34 Отговор

    До коментар #1 от "Емил":

    И висок шанс за самозапалил се автомобил хахахаххаха консерва на ток ....в близките 100 г няма да ги има много по улиците ако някой мисли че тока е бъдеще е не е !!! А като ми свърши нафтата някой приятел се ше ми донесе 5л. Ама на тесла ток ...йок!!!

    Коментиран от #16, #58

  • 8 Каракуд

    23 27 Отговор
    Прави впечатление че теста не е на шведите а на някакви испанци които никой не ги е чувал. По този повод, една жена каза че в тяхната панелка имало някакъв си бай Гошо който си направил лостов тест и с Москвича изпълнил маневрата със 92 км/ч

    Коментиран от #10

  • 9 Антиелектрика

    24 21 Отговор

    До коментар #1 от "Емил":

    Ти изгледа ли клипа? Да видя, че още на 74 км/ч бутна конусите? Ама нали Тесла е ултра, хипер, гига, това са подробности.
  • 10 Ккк

    21 12 Отговор

    До коментар #8 от "Каракуд":

    Тея испанци които не си ги чувал, правят тест на всички модели коли които излизат на пазара. Гледай в тубата.

    Коментиран от #26

  • 11 японеца

    23 17 Отговор
    Колкото и да плюят по Тесла, двг-то е обречено в сегашния му вид.

    Коментиран от #62

  • 12 Kkk

    16 5 Отговор

    До коментар #6 от "Бачо Киро":

    Бмв то 4ка с3 провали още на 78кмч. Не, че харесвам миксерите не ме разбирай грешно. Но ниския център на тежеста е плюс тук. И аз имам старо е90 и е мнохо яка кола ама вече одъртя доста 10 години по българските пътища и е дроб. Иначе пътното поведение си яко хем е 2. 0 дизел и не е кой знае каква бегачка. Есп е много добре настроено. Ама е за кенефа вече никой не я иска и така си стои. Купих си нова Куга и новото си е ново, по бавна е не е бмв ама е нова.
  • 13 Лосчо

    8 4 Отговор
    И колко лоса жертваха за тва упражнение?
  • 14 Бухам баварки

    17 9 Отговор

    До коментар #6 от "Бачо Киро":

    Много се извинявам забравих че 320дизелака на БМВ е най великата и бърза кола в галактиката

    Коментиран от #59

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този

    8 7 Отговор

    До коментар #7 от "Stranger":

    Да забранят тогава всички стари коли понеже от стотиците хиляди които се самозапалват повечето са такива. Който няма пари за нова и качествена кола с автобуса.

    Коментиран от #18

  • 17 Миро

    23 4 Отговор
    Ситроен Ксантиа Актива минава на съшия тест с 85км/ч още преди 20 години.

    Коментиран от #24

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Kirumo

    14 6 Отговор
    Защо ли ми се струва, че недозавива заради твърде високото си тегло?
    То и Титаник има нисък център на тежестта, но това не означава, че става за спортен автомобил.
  • 20 куку руку ку

    6 10 Отговор

    До коментар #5 от "Random":

    Това не го прави по-малко "бъдеще". А когато се електрифицират основните пътни артерии и батерии ще са необходими да се придвижиш само от гаража до пътната контактна мрежа. Тогава всички ще се чудят как по-рано ДВГ не са премахнати.

    Коментиран от #22

  • 21 Този

    5 9 Отговор

    До коментар #18 от "Kirumo":

    Да но тесла са нова компания нормално е да има провали А за обикновени нови коли не знам но спортните нови коли дори от тесла се полят повече.
  • 22 Антиелектрика

    11 8 Отговор

    До коментар #20 от "куку руку ку":

    Какво щяло да стане - да се електрофицирали всички улици и всички коли да са с "тиранти" ли? Скоро не бях чел подобна откровна простотия!
  • 23 Питанка

    11 5 Отговор
    Интересно ми е, колко се замърсява околната среда за производството на батериите за електро-автомобилите?! А също и за производството на електроенергия за зареждането им?! Не се ли измества замърсяването от самия потребител (автомобил) далече някъде в производителите на батерии и електричество, без особено намаляване на замърсяването на околната среда?!
  • 24 Gost

    2 2 Отговор

    До коментар #17 от "Миро":

    Eto Mercedes C class.
    https://youtu.be/jWlPxisu4j4
  • 25 гост

    10 7 Отговор
    Хората да не кажат, че колата се държи добре и сигурно на пътя и давайте да лаете пак срещу електричките. Кола за 35х. долара и почти безплатно зареждане в домашни условия с ускорение от 5сек. Колко от вас карат кола с такова ускорение и я използват на писти повече отколкото в пътната мрежа? Колата е идеална за пътуване, цялата икономика им се гради околко колите и транспорта, а една кола с двг. струва 25х.долара, затова купуват електричките, хем бързи, хем футуристични, хем икономични. Вие си лайте, но аз ако съм в САЩ със сигурност щях да карам такава.

    Коментиран от #29

  • 26 Каракуд

    4 2 Отговор

    До коментар #10 от "Ккк":

    Погледнах ги, прави впечатление че при шведите максималнните скорости са доста по ниски от на испанците. Защо ли?

    Коментиран от #31

  • 27 bmw

    4 9 Отговор
    Да караш тесла е като да правиш секс с кукла.Плюс това се представи зле на теста, но пак не чак толкова като за електричка.Незнам защо я сравнявате с Великите бмв , срамно е дори да са в 1 изречение.Бмв са най-великите автомобили, никой не трябва да се сравнява с тях.

    Коментиран от #28, #43

  • 28 гост

    2 3 Отговор

    До коментар #27 от "bmw":

    Големия специалист! Защо ли тестващите шофьори на са съгласни с теб?
  • 29 Антиелектрика

    7 5 Отговор

    До коментар #25 от "гост":

    С нова сила, нова лъжа. Коя е тази тесла за 35 000 $ и ускоряваща за 5 секунди? Не ти ли писна да пишеш откровени лъжи???

    Коментиран от #30

  • 30 гост

    2 3 Отговор

    До коментар #29 от "Антиелектрика":

    Друг гост е писал.Не,цената не е 35 хил.долара,а 42600 евро във Франция,на Теслата с малката батерия.Но между другото тук не е Перформънс модела,а Лонг Рендж.Може би Пеформънс,щеше да е по-добър.

    Коментиран от #32

  • 31 гост

    2 3 Отговор

    До коментар #26 от "Каракуд":

    Предполагам,защото испанците са започнали с по-нови коли,като изискванията към новите би трябвало да са по-добри.За това ги изпробват на по-високи скорости.
  • 32 Антиелектрика

    4 0 Отговор

    До коментар #30 от "гост":

    Не, както бях писал цената във Франция е над 55 000 евро за този модел, а най-слабата е 50 000 евро. Субсидията е 6000 евро към монета и ДДС е смятано с нея. Когато секнта, цената си става баш 50 000 евро.

    Коментиран от #33

  • 33 гост

    2 3 Отговор

    До коментар #32 от "Антиелектрика":

    За сега субсидии не е планувано да се спират,нито там,нито в други държави в Европа.В Германия също е освободена от данък за 10 години..А ако един ден махнат субсидиите,Тесла може да свали цената.Те вече веднъж го правеха,но започнаха протести на клиенти които вече бяха купили и върнаха ха стари цени.Така,че цената сега е 42600 евро.

    Коментиран от #64

  • 34 jdm

    3 5 Отговор

    До коментар #1 от "Емил":

    За субару и порше чувал ли си? С боксеровия си двигател имат много нисък център на тежестта.

    Коментиран от #35

  • 35 гост

    8 2 Отговор

    До коментар #34 от "jdm":

    При Тесла батерията е доста под оста на колелата,като разпределя тежеста по двете оси равномерно.При Порше двигателя е отзад,като е ниско,но над оста,както и при Субару,отпред,ниско но над оста.Центъра е пак по-висок.
  • 36 Тесла месла

    12 4 Отговор
    Колата е феноменална . Сигурно тепърва и предстои да печели най-различни тестове и награди.
    Българина си е свикнал да плюе по всичко, еле па по неща които не може да си позволи финансово да притежава.
    Така че не се очудвам на повечето негативни коментари.

    Коментиран от #38

  • 37 гостъ

    4 4 Отговор
    Ако ще и на слонов тест да я подложат, когато лъжите на друсаното африканче се изчерпат, почват да свършват и парите. Някой да си зададе въпроса защо резултатите на Модел S, но правени от шведите, са направо жалки в сравнение с този измислен тест?

    Коментиран от #39

  • 38 Даскал Цеко

    3 2 Отговор

    До коментар #36 от "Тесла месла":

    А би ли се Очудил на коментари кой колко е грамотен?
  • 39 гост

    1 4 Отговор

    До коментар #37 от "гостъ":

    Не съм гледал теста на Модел С,но предполагам знаеш,как работят Тесла. На единия ден имаш една кола,на другия ден можеш да имаш друга.Знаеш,че те ъпдеитват колата.Ако първите тестове са били лоши и програмно са променили,могат да пуснат нова програма с подобрено ЕСП и така.Предполагам помниш как промениха спирачките на Модел3.Така,че не е сигурно,че ако тестват Модел С сега,може да бъде много по-добра от преди.

    Коментиран от #40

  • 40 гостъ

    6 2 Отговор

    До коментар #39 от "гост":

    Ако, ако, ако... представяш ли си ако тестват оня мармот след ъпдейта колко по бързо ще завива, няма да могат да му насмогнат със станиол, може да открият гига фабрика за станиол в Китай

    Коментиран от #41

  • 41 гост

    4 1 Отговор

    До коментар #40 от "гостъ":

    Пичове,не мога да разбера за какво плюете по колата?Дали за това,че се казва Тесла или за това че е американска? И на мен,щеше повече да ми харесва,ако беше БГ производител или поне Европейски,но не е.Това не променя качествата на колата.На место да се кефите,че скоро може да стигнат и до БГ,поне като използвани,да ви прави кеф да седнеш да покараш,бърза кола,вие само плюете.Добре е да я има,за да дърпа и конкурентите напред.Незнам как са катайските ел.коли,но Тесла са доста напред от Европейските ел.коли,това са фактите.Дано един ден и Европа да излезе с хубави модели, на добри цени.

    Коментиран от #42, #47, #49

  • 42 гост

    2 1 Отговор

    До коментар #41 от "гост":

    Сега от 12 юни,ще отварят за поръчки и за новата електрическа Шкода,СУВ-а,не Ситиго.Красива е,като характеристики,също не е лошо.Продажбите ще започнат от следващата година.Цената все още не е ясна и поръчките ще са срещу 1000 евро предполагам.Красива кола,отвън.

    Коментиран от #45

  • 43 Едно изречение и за BMW

    4 2 Отговор

    До коментар #27 от "bmw":

    "Плюс това се представи зле на теста, но пак не чак толкова като за електричка.Незнам защо я сравнявате с Великите бмв , срамно е дори да са в 1 изречение.Бмв са най-великите автомобили, никой не трябва да се сравнява с тях."

    https://m.youtube.com/watch?v=oQZVo9kO9HI

    Щом смяташ, че модел 3 са се изложили на този тест въпреки, че са показали едни от най-добрите резултати от всички тествани досега автомобили, изгледай излагацията на BMW 3 от преди 3 седмици, тествано от същите хора на същия полигон. Обърни внимание и на слалома, където след третия завой, волана става твърд и автомобила недозавива.

    Коментиран от #44

  • 44 гост

    1 1 Отговор

    До коментар #43 от "Едно изречение и за BMW":

    да,това го гледах.А виж как е и на Мерцедес Ц клас,там е доста по-зле.

    https://www.youtube.com/watch?v=jWlPxisu4j4
  • 45 Ще свикнат

    5 3 Отговор

    До коментар #42 от "гост":

    Сега ги е страх от непознатото и типично по български, мразят всичко различно от това на което са свикнали. Когато познати марки започнат да продават електрички, че ги приемат по-нормално. А когато техни близки и съседи започнат да ги ползват, ще видят и предимствата.
  • 46 асддса

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Киро":

    Викаш не е китай и индиа, а сащ.
  • 47 гостъ

    5 1 Отговор

    До коментар #41 от "гост":

    Защото друсаното африканче лъже като циганин, а зомбираните членове на култа с благоговение слушат пръдните му през стереото на Модел 3

    Коментиран от #57

  • 48 Мани

    1 1 Отговор
    Карам лексус is300h. Случи ми се скоро да карам през нощта на междуградски път. Бях на къси заради колата по напред от мен. Скоростта ми беше висока, около 120 км/ч. И в един момент котка на средата на пътя. Знам, че в такива моменти газиш наред , ама аз реагирах инстинктивно и чупих волана рязко надясно и рязко наляво. Точно лосов тест. Грам не помръдна колата от пътя, а бях и със зимни гуми все още. Имах късмет, и ЕСТ уплаха. Да спомена, че беше включен спортния режим със затвърдяване на амортисьорите. Sport +
  • 49 Kirumo

    2 4 Отговор

    До коментар #41 от "гост":

    Аз лично не харесвам Теслите поради няколко причини : 1. Адски ниско качество и огромни цени. 2. Не са бързи в реалния живот. 3. Батериите свършват бързо, а зареждането им трае цяла вечност. 4. Рекламират ги като "зелени", а не са. 5. Ако се запалят при катастрофа, нямат гасене, заради всичките токсични химии в батериите. Последно, но не на последно място за един човек, обичащ автомобилите - Нямат душа, по-близо са до пералня или смартфон, отколкото до автомобил откъм това.

    Коментиран от #50, #51, #56

  • 50 KURimo

    7 3 Отговор

    До коментар #49 от "Kirumo":

    1. Щом определяш качеството по тенекеджийските умения на производителя да прави перфектни фуги между ламарините, значи си заслужаваш съдбата да киснеш по сервизи, за да сменяш консумативи, каквито вече се явяват почти всички възли в един двигател. Водните помпи, ролки, ремъци, съединители, демпфери, турбо, без въобще да споменавам филтрите, маслата и течностите, които по принцип наистина си консумативи. Клиентите на Тесла правят компромиси с фугите на ламарините, но не и с качествата на задвижващата система, която е най-добрата на пазара.
  • 51 KURimo

    5 2 Отговор

    До коментар #49 от "Kirumo":

    2. В реалния живот, електромобилите са по-бързи, защото дори най-маломощните ускоряват до 50 километра в час по-бързо от спортните автомобили. В реалния градски живот, е по-бърз този който ускорява до 50 километра в час, а 90% от автомобилите се използват в големите градове, значи в такъв процент от случаите са по-бързи. До 90 км в час, няма стандартен автомобил, който да бие Тесла по ускорение и доускорение. Следователно и в извън градско шофиране tesla по-бързия на практика автомобил. На магистрала до 140 км/ч вече, някой много бързи спортни автомобили имат шансове, ама само най-бързите. Това е реалността, свиквай. Може да си по-бърз от Тесла, само ако си джигит не спазваш правилата. Но тогава и със най-обикновен Трабант, може и да си най-бърз в града.
  • 52 KURimo

    5 2 Отговор
    3. Пробегът и времето за зареждане наистина са основния проблем при електромобилите в наши дни. Този проблем обаче най-малко засяга Тесла и именно защото никой не иска да направи компромис С ТЕЗИ КАЧЕСТВА, са най-търсените електромобили и проблемът с качеството на тенекиите се пренебрегва. Ако трябва да отидеш на море на 600 км и да се върнеш, с Тесла е възможно да спреш за 15 минути по пътя да заредиш, защото изминават 400 км с магистрална скорост и включен климатик, а зареждането на 120 км отнема пет минути. Никога не съм ходил до морето с такава малка почивка, дори без да ми се налага да зареждам. Повечето останали електромобили изминават до 200 км с едно зареждане, което отнема около час. По пътя за морето ще трябва да зареждаш минимум два часа. С нетърпение очаквам и електромобила на porsche, който също ще е пълноценен автомобил, с практическата използваемост на бензинов автомобил, заради бързото си зареждане, въпреки по-малкия пробег.
  • 53 KURimo

    6 1 Отговор
    4. Относно екологичността, ако приемем че си прав въпреки че не си, дори електромобилите да замърсяват природата колкото дизеловите, те замърсяват някъде другаде, а не там където живеят най-много хора. Електромобилите просто ще изчистят въздуха в градовете за да предотвратят смъртта и болестите на милиони хора. Това малко ли е според тебе? 5. Горят някои видове батерии, а други не. Най-опасни се оказаха произведените в Япония батерии на panasonic. Да си чувал за запалване на батерии на други производители? 6. В грамофонните плочи, лентовите апарати, а преди и на тези с плаките, някой също казват че имало душа и още си ги ползват. Като не ти харесват пералните и телефоните и всякакви други високотехнологични вещи, просто отиди да живееш в някоя колиба в планината и пери на потока, само не ни карай и нас да го правим! Това че ти не виждаш душата в технологиите, не е наш проблем. Повечето харесват tesla именно защото Илон Мъск влага душата си във всичко което прави. Това колко успешно го прави, вече е съвсем отделен въпрос. Все пак е доста по-добре, отколкото вместо душа да се влагат счетоводни заложби при проектирането.
  • 54 Aбеее...

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Киро":

    'що не попрочетеш за Китай ?!
  • 55 Aбеее...

    1 0 Отговор
    'що не попрочетеш за Китай ?!
  • 56 гост

    3 1 Отговор

    До коментар #49 от "Kirumo":

    Колегата е описал,доста вярно.За цената исках да напиша,че всъщност не са толкова високи,а са конкурентни.Когато вземеш характеристиките на колата а сравниш с други коли,разбираш че на пазара няма по-изгодна.Да обясня,при Тесла имаш гаранция на мотора и батерията за 8 години и 192 хил.км.Това са ти най-скъпите компоненти,които а ти гарантирани.Когато си купиш бензинова кола,за изминаването на тези км.са ти нужни 20хил.литра гориво,което струва 50 хил.лв.Ако си зареждаш Теслата в къщи,разбрах че в БГ нощтна е 20 ст. кВ.ч.,ще ти излиза около 3 лв.на 100 или 6 хил.лв.за 200 хил.км.От тук ти идва разлика от 44 хил.лв.За 200 хил.км.един бензинов двигател,както знаете има много сервизи и ремонти,тях все още не съм ги включил.И така с ел.колата всъщност си взимаш,целия пакет заедно,а бензиновата никога не спираш да даваш.А душата е там,когато седнеш и покараш колата.
  • 57 гост

    2 1 Отговор

    До коментар #47 от "гостъ":

    Бъркаш се.Естествено всеки знае кой е Мъск,но съм сигурен,че поне 90 процента,не си купуват колата,заради него.Колата се купува за това че е бърза кола,излиза по-евтино и е единствената ел.кола на пазара която може да ти замени бензинова,а не да ти се налага да купуваш една ел.кола за града и една бензинова за извънграда.Къде е тогава икономията и екологията?С Тесла се обикаля Европа,в Бг просто няма инфраструктура,няма зарядни. За това се купуват и никой не мисли за Мъск.
  • 58 незнайко

    1 2 Отговор

    До коментар #7 от "Stranger":

    Защо смятате, че друга ТЕСЛА не може да прехвърли ток на
    закъсалата ? Пет минути ще са достатъчни да и зареди акумулаторите за да може да стигна до ЕЛЕКТРОСТАНЦИЯТА !!!

    Коментиран от #60

  • 59 Бачо Киро

    1 3 Отговор

    До коментар #14 от "Бухам баварки":

    Стига дрънка глупости. Точно затова го дадох за пример, че обикновено 320д го прави със 79кмч. Като ви липсва сиво вещество обаче....

    Коментиран от #63

  • 60 Антиелектрика

    1 2 Отговор

    До коментар #58 от "незнайко":

    Я дай клип да видим как за 5 минути ще напълниш батерията от една Тесла на друга, за да минеш поне 50 км. Май обичаш да си фантазираш.

    Коментиран от #61

  • 61 гост

    1 1 Отговор

    До коментар #60 от "Антиелектрика":

    Не може,все още.Може би след време.Начина е,ако свърши тока,да се дърпат,тогава няма проблеми.
  • 62 гнида

    0 1 Отговор

    До коментар #11 от "японеца":

    Да така , но след 100 години , така , че гледайте в настоящето !
  • 63 бацето

    4 1 Отговор

    До коментар #59 от "Бачо Киро":

    баче това 320д си го заври знаеш къде да не го казвам че не е културно
  • 64 Язе

    0 0 Отговор

    До коментар #33 от "гост":

    Те и сега Тесла едвам кретат той си мечтае за сваляне на цените.Затова ли Мъск предвижда нови съкращения и свиване на разходите?Последно вдигна цените а не ги свали.Надай се жено на пиян мъж.
  • 65 asds

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "Бухам милфки":

    колкото и смешно да звучи Citroën Xantia Activa държи рекорда май :D

    Коментиран от #66

  • 66 гост

    2 0 Отговор

    До коментар #65 от "asds":

    Не е така.Ето ти го клипа със Ситроена.Виж какво е там разстояннието между конусите,когато завива в лява и в дясно.Новите тестове са много по-резки,разстоянието е по-малко.

    https://www.youtube.com/watch?v=ODfJTuboDeM