27 Май, 2019 14:56 4 677 10

Audi започва да продава коли онлайн

  • audi-
  • tt-
  • quantum gray edition-
  • онлайн продажби

Клиентите на Audi за първи път ще могат да си купят автомобил без да се налага да посещават представителство на марката. От 5 юни на немския сайт на компанията започват продажбите на ексклузивна серия на модела TT с името Quantum Gray Edition. Цената е €62 305.

Пилотният проект ще бъде реализиран с помощта на платформа, която Audi използва за продажба на употребявани коли от есента на 2017 г. TT Quantum Gray Edition се отличава със специални декорации и оборудване, което не може да се поръча в дилърски център.

Освен да си купи колата, чрез сайта клиентът ще може да остави заявка за регистрацията ѝ и да избере някоя от достъпните програми за финансиране. Автомобилът може да бъде доставен до всяка точка в Германия.

Пазаруването в сайта ще бъде подпомагано от специален консултант. По желание на клиента той ще може да показва, например, салона на избраната кола в реално време. Традиционните дилърски центрове на Audi обаче ще продължат да играят ключова роля за продажбите на компанията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сойка присмехулка

    12 12 Отговор
    Присмивахте се на Тесла, хайде смейте се и сега? Нали да продаваш коли онлайн беше глупаво? Защо всички тогава подражават на Тесла в какво ли не? Нали нищо не беше измислила?

    Коментиран от #5

  • 2 qwerty

    14 2 Отговор
    по тази логика, цената на автомобила трябва да падне, защото няма да има разходи за персонал (в автосалоните/дилъра) и други свързани с това разходи.
  • 3 12345

    10 2 Отговор
    Преди дни тък имаше статия как Ауди спира модела ТТ. Днес четем, че ще го продават онлайн. Нещо много объркващо и противоречиво.
  • 4 сектант

    10 0 Отговор
    за да го добавя в кошницата е***и кошницата трябва да е товаа
  • 5 wasdfggn

    9 5 Отговор

    До коментар #1 от "Сойка присмехулка":

    Айде преди да се плюнчиш кой на кого се е присмивал, отиди и питай дилърите на Инфинити какво имат да ти кажат по темата "Какво е това продажба автомобили по интернет и с какво се яде". И то опреди години. Дори и българите от Витоша мотърс могат да си разкажат хубави истории. Голем зор Тесла да е измислила колелото и топлата вода, големо чудо!

    Коментиран от #8

  • 6 купувач

    4 2 Отговор
    Две за лев.
  • 7 Гостенин

    0 0 Отговор
    При Мерцедес идва консултант продавач в офиса и за 1-2 часа конфигурацията е готова.И горе долу след три месеца ти я доставят регистрирана при желание на адрес.
  • 8 Присмял се хърбел на щърбел

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "wasdfggn":

    Е да, но не съм чул никой да се подиграва на Инфинити, че го правят, но пък tesla като реши да продава онлайн, хейтът беше налице. Нали затова говоря. Защото има двоен стандарт. Каквото и да направи Тесла, винаги се започва с подигравките как това е най-глупавото нещо на света. После като го направи и някоя друга марка, същите плювачи са по-ниски от тревата. Спомняш ли си какъв беше хейтът за таблетите на Тесла?

    Коментиран от #9

  • 9 sefdgh

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Присмял се хърбел на щърбел":

    Всички се смеят не всички за таблетите, дето ги бодят върху таблата като въшка на чело. А Инфинити бързо приключиха с онлайн продажбите, защото видяха, че нищо не стана, но понеже не са модерни като Тесла никой не пишеше гръмки заглавия нито като ги почнаха, нито като ги спряха. Е, как да съберат хейт и подигравки като ги няма из клюкарските сайтове? Тесла обаче като им е зор все да се шуми покрай тях, ще си носят и негативите от това. То не може само меда на известността, има си и жило.
  • 10 Случаен

    1 0 Отговор
    Не е изненадващо. Дилърите много грижливо крият на каква цена получават колата, но се чува че правят печалба от 30% на всяка кола.