Last news in Fakti

28 Май, 2019 12:56 30 664 103

Още един удар по Huawei

  • huawei-
  • sd-
  • microsd

Компанията вече не може да прави телефони със слотове за SD карти

Още един удар по Huawei - 1

Последствията от забраната на Huawei в САЩ продължават да нарастват, като китайската компания за хардуер вече не може да бъде член на асоциацията SD (търговската група, която се съгласява със стандартизирани спецификации за SD и microSD карти). С други думи, Huawei вече няма право да предоставя официална поддръжка на SD или microSD карти в бъдещите си телефони или лаптопи.

Асоциацията на SD потвърди на Android Authority, че отстраняването на Huawei от групата се дължи на изпълнителната заповед на Тръмп, което е поредният удар за компанията в резултат на тази забрана. MicroSD картите и SD картите ще продължат да работят върху съществуващия хардуер на Huawei, но отпадайки от списъка в бъдеще няма да може да предлагат нови устройства с такъв слот.

SD Асоциацията също не е първата, която прекратява връзките си с компанията: Google, ARM, Intel, Qualcomm и Broadcom също са сред компаниите, които са преустановили работата с Huawei поради забраната. Wi-Fi съюзът, който определя Wi-Fi стандартите в индустрията също „временно ограничи“ членството на Huawei вследствие на забраната на САЩ.

Още един удар по Huawei

Всички тези забрани могат сериозно да попречат на способността на Huawei да произвежда хардуер изобщо, още по-малко да се конкурира на американския технологичен пазар. Премахването на SD карти може да не е най-големият проблем за компанията в момента. Подобно на Android и Windows (за които Huawei вече разработва заместващи операционни системи), Huawei е подготвила и заместител на microSD картите.

От края на 2018-а компанията преминава към нов стандарт за карти памет - Nano Memory, които са тяхна разработка, имат по-малки размери от microSD и вече се използват от устройства като Mate 20 Pro и P30 Pro. По-достъпните смартфони на Huawei, каквито са P30 Lite и P Smart 2019, все още разчитат на допълнителна памет от вида microSD.

Още един удар по Huawei


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 смешни сте

    45 203 Отговор
    Те комунистите ще си направя свои СД карти и операционни системи, понеже на тях всичко им е лесно :))) Деба копирачите спрели

    Коментиран от #6, #36, #38, #68, #70, #90, #93

  • 2 NLO

    241 33 Отговор
    Huawei ще се съюзи с друг китайски гигант и пак ще бъде в топ 5 ..
    От това ще загуби единствено ябълката в бъдеще..

    Коментиран от #89

  • 3 Roskata

    272 28 Отговор
    Нека "умните" американци да продължават да разчитат на отхапаната ябълка и да се кланят на марката. Защото те Епъл не крадат информация, не следят потребителите си и не дават информация комуто е необходима. Ама нищо, нека продължават да се мислят за недосегаеми. А китайците вече са готови със собствен софтуер, собствен модел карти памет и кой знае колко още куп други жокери по джобовете.. Ама нищо, кланяйте си се на оная ябълка велика...

    Коментиран от #24, #27

  • 4 Townboy

    154 11 Отговор
    Американската демокрация порази и една китайска компания дръзнала да се разрастне отвъд позволеното. Китаеца да си продаде фирмата на некой чифутин и после всичко ще е наред.
  • 5 Хахаха

    28 160 Отговор
    Китай наруши договорката с Никсън.
    Си забрави, че благодарение на САЩ са в ООН и имат право на ВЕТО !
    Договорката е била, бизнес с Китай, колкото искат, но да не се милитаризират и тормозят съседите.
    Сега ще ядат дървото в Китай.
    Скоро ще има гладни бунтове !
  • 6 Сумо

    65 18 Отговор

    До коментар #1 от "смешни сте":

    Копирачи, пък си на правели свои..
  • 7 нищо не могат

    21 128 Отговор
    Софтуер се прави трудно, графичен ползваем интерфейс се прави много трудно. Тук трябва години традиции и наслагване, за да се получи нещо, което е удобно. Андроида е боклук, а на комунистите вече и андроид не им дават. Какво ще си направят сами?

    Коментиран от #44, #55

  • 8 Златкоо

    127 8 Отговор
    Интересно, че основна част от дълга на САЩ е към Китай, пък така се "заяждат"....

    Коментиран от #22

  • 9 Чеп

    26 82 Отговор
    При всички случаи това си е удар по марката! Ето и аз си търся нов телефон, а Huawei вече не присъства в списъка!

    Коментиран от #23

  • 10 onq s konq

    27 69 Отговор
    Е как е възможно Държавата с НАЙ-ВИСОК ВЪНШЕН ДЪЛГ и БЕЗ ЗЛАТНО ПОКРИТИЕ НА ВАЛУТАТА СИ наречена " АМЕРИКА" да КОМАНДВА СВЕТОВНИЯ ПАРАД?!А как е възможно такива ОГРОМНИ ДЪРЖАВИ като Русия и Китай като чуят "Америка" и да застават в положение "Слуш" на задни лапички?А може ли Америка САМО С ИКОНОМИКАТА И ПЛАТЕЖОСПОСОБНИЯ СИ ПАЗАР да "набива канчетата" на НЕПОСЛУШНИТЕ ДЪРЖАВИ,без дори да демонстрира военната си мощ ЯВНО КАТО РУСИЯ И КИТАЙ?Естествено според руските Лумпени това е НЕВЪЗМОЖНО,СВЕТЪТ БИЛ "МНОГОПОЛЮСЕН",А НИЕ СМЕ НА ГРЕШНАТА СТРАНА:)А хората им вярват!...Ооо,КОЛКО МНОГО ИМ ВЯРВАТ!!!

    Коментиран от #14, #19, #37, #49

  • 11 SONY

    12 44 Отговор
    КЕФ, КЕФ, КЕФ

    Коментиран от #26

  • 12 1+2

    111 1 Отговор
    Ще слагат ROM 256gb и нагоре и не им трябва SD card
  • 13 Стамат

    131 10 Отговор
    Huawei започнаха да правят най добрите телефони и хардуер в света, затова и краварника изквича защото червивата и ябълка не върви .Преди време Huawei излязоха с обещанието че дори след години на експлоатация на техни устройства за тях ще има актуализация на софтуера им и най новите фърмуер за да работят безпроблемно.Това беше голям удар за Самсунг и ябълката . Същите искат след изтичането на гаранцията техника устройства да гъбят за да принудят клиентите да си купуват най новите .

    Коментиран от #31, #92

  • 14 куку руку ку

    80 7 Отговор

    До коментар #10 от "onq s konq":

    Миии... не позна. Не Русия и Китай слушкат, а марионетките, които се кланят на САЩ-исаните. А краварчетата още малко ще се правят на кварталния хулиган, просто им изтича времето.

    Коментиран от #21

  • 15 Булгар

    81 6 Отговор
    Дебелаците пак измислиха как да фалират нечия фирма но май няма да им се получи с тази
  • 16 СКАЙНЕТ

    95 8 Отговор
    Huawei ги удари в земята и Епъл и корейските печки Самсунг! Фабрично вдигат паметта на телефоните и проблема се решава.

    Коментиран от #99

  • 17 Супер Марио

    70 6 Отговор
    Така е, кой се обсързва с договори с краварите е така, никакво обвързване с долноприбните монополисти!!!
  • 18 ПЕНКО

    57 5 Отговор
    АЗ НЕ СЪМ НАЯСНО СЪС ЗАПАДНАТА "КОМБИНА" , НО ЗНАМ ,ЧЕ ТЕХНОЛОГИИТЕ НА ХУАЙВЕЙ СА НА ТАКОВА НИВО , СЯКАШ СЕГА ПО-МАЛКО БРАТЧЕ НАЛИТА ДА БИЕ ПО-ГОЛЕМИЯ БРАТ ,КОЙТО СЕ СМЕЕ -ХИХИКА И ГО Е ГЪДЕЛ !!!!!!!!!!

    Коментиран от #20

  • 19 Гад

    15 68 Отговор

    До коментар #10 от "onq s konq":

    Къде слагаш Русия въобще в сметките. Една-единствена американска компания има по-голяма капитализация от цяла Русия. Русия е Азиатско джудже пред САЩ!
  • 20 Супер Марио

    74 4 Отговор

    До коментар #18 от "ПЕНКО":

    Китайците ги отрепаха на пазара и тези сега си отмъщават за собствебата си некадърност и компетенция!
  • 21 onq s konq

    9 27 Отговор

    До коментар #14 от "куку руку ку":

    Уважавам "пророкуването" ти,но ТО СИ Е ЛИЧНО ТВОЕ!Междувременно твоето "бъдеще време" е КОРЕННО РАЗЛИЧНО от моето "бъдеще време",за което ИСКРЕНО благодаря на Господ.

    Коментиран от #28

  • 22 Пешо

    4 39 Отговор

    До коментар #8 от "Златкоо":

    Златкооо, САЩ имат дълг само към себе си. А общия размер на американски облигации, държани от Китай, е една двайста от дълга. Направо ще им почесат ташаците
  • 23 Анани Куртев Пурков

    55 8 Отговор

    До коментар #9 от "Чеп":

    Виж сега, това, че ти си "ЧЕП" и си търсиш телефон, по какъв начин засяга Huawei??? На теб като не ти е в списъка, значи ще фалират китайците така ли, бе мурджо, калпак селски... От тебе какво зависи, бе, пази си козите и си свиркай!
  • 24 асддса

    20 13 Отговор

    До коментар #3 от "Roskata":

    Попринцип е така, и аз не съм имал айфон, но като се загледаш в информацията, която взима гугъл и андроид от всеки телефон и тази, която събира apple и ще ти стане лошо.
    Освен ако не го настроиш, което много хора не правят андроид взима в пъти повече информация. Просто на Apple не им трябва за реклама и не събират толкова.
    Също така от ФБР искаха да възстановят инфо от телефон и се оказа че не може. След това ги съдиха да им дадат достъп до телефоните и комуникационната история, защото от apple отказаха.
    Излиза че андроид събира и дава много повече информация от айфон.

    Коментиран от #72

  • 25 НагълИглупав

    55 1 Отговор
    Да прояриш и наглост и глупост ... Китай могат спокойно да си произвеждат сега каквото пожелаят и на всичко отгоре никой от горните безмислени организации няма и да спечелят и цент. Пък ако решат да съдят Китай, че ползват китайски похвати ... ще има да чакат от съда каквото и да е. Това да не са им поробени държави, в които ги съдиш и за едно изкопирано бутонче им взимаш целия бизнес. Китай ще спечели в този спор !
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Romanibbyx

    58 3 Отговор

    До коментар #3 от "Roskata":

    Точно казано! Да се фукат с Apple американците.... Но никога Айфон няма да достигне до Huawei Епъл винаги ще си остане боклук

    Коментиран от #40

  • 28 Шеф на табуна

    21 1 Отговор

    До коментар #21 от "onq s konq":

    Така е, не ти остава много, решили сме да ви закараме на Слънчака и да ви сринем наведнъж, преди да построим нещо смислено.

    Коментиран от #32

  • 29 кос

    3 12 Отговор
    съсипаха я тази държава...Китай де
  • 30 гост

    58 1 Отговор
    Налагат им забрани със същите доводи, с които обявяват и война на някоя държава: има риск за националната сигурност. Ама защо, ама как, ама доказатества, ама нещо неоспоримо. Няма нищо подобно. Тъмп подписва някакъв документ и всички компании след него. Чиста форма на протекционизъм, а не на сигурност. Толкова много се издъниха американските компании как продават информация и как събират такава от всяко устройство, ама понеже китайците получили няколко милиона от правителството за някаква разработка, край, вече те са национален враг. Напротив, Хуауей и Шиоми са най-добрите марки в смартфони и електроника в последните години, ниска цена, високо качество, а сигурността им е висока просто, защото не ъпдейтват всеки месец, знаеш ли при всеки ъпдейт къде ти отива информацията и с какво точно се съгласяваш да си ползваш уреда например? Не, не знаеш.

    Коментиран от #46

  • 31 qwerty

    3 14 Отговор

    До коментар #13 от "Стамат":

    Не е вярно за актуализацията на софтуера - позната има П10 ония с 2-те камери, но не получи ъпдейт, който дойде за П20лайт.
  • 32 onq s konq

    6 18 Отговор

    До коментар #28 от "Шеф на табуна":

    Та кои сте "ВИЕ",дето вземате решение БЕЗ ДА СЕ КОНСУЛТИРАТЕ С "НАС"?Че и "нещо смислено" се каните да строите...ам нали РАЗРЕШЕНИЯТА ЗА СТРОЕЖ ги издаваме НИЕ бе ..."еди какъв си" такъв:)Май докато не ви напръскаме с препарат против хлебарки няма да мирясате - нека само да мине ВАКАНЦУВАНЕТО.
  • 33 нов свят

    24 5 Отговор
    не може да има по-добри от сащ, а ако се намери такъв той ще бъде или купен или унищожен.
  • 34 Грую

    5 5 Отговор

    До коментар #26 от "Анани Куртев Пурков":

    Анани, а та еве койт та фани.
  • 35 Бай Тошо

    36 1 Отговор
    Страх лозе пази, има такава поговорка. Тръмп видя че китайците засенчиха Айфон и търси под вола теле сега
  • 36 Бачо Киро

    41 2 Отговор

    До коментар #1 от "смешни сте":

    Ъхъ, такива копирачи, че виж каква война се води срещу тях заради 5G, което е ябълката на раздора. Компонентите на Huawei за мобилните компании са с много добро качество и с по-добра цена от останалите. Естествено, "специалистите по сигурността" били притеснени... Ако марката беше Епъл, дето и разбиват клауда през ден и изобщо коя да е компания от САЩ, дето раздават данни кат джанки, тогава сигурността щеше да е гарантирана... Големи сте балъци...
  • 37 Бачо Киро

    30 1 Отговор

    До коментар #10 от "onq s konq":

    САЩ набива канчета с икономика? Верно? Не прилага икономическите си планове чрез армията, а? Доктрината ѝ викаш въобще не се базира на това и тн... Аман от идиоти, които дори не знаете бъкел за тези, които хвалите... Армията на САЩ и доктрините ѝ са създадени за да налагат политиката ѝ. Никий не го и крие, можеш и сам да прочетеш...
  • 38 този

    8 1 Отговор

    До коментар #1 от "смешни сте":

    смешен си ти баце и деградиралото ти мислене
  • 39 Гост

    18 25 Отговор
    Като чета коментарите и ми става чак смешно как някои защитават китайците и пишат глупости. Никой не е спрял Хуауей или китайските фирми да си правят телефони. Обаче повечето патенти са си американски и те могат да си правят с тях каквото искат. Какво ревете толкова? Много умело убягвате фактът, че в Китай Андроид и Фейсбук са забранени, като в същото време печелят извън Китай именно с тази операционна система и приложения. Много ясно, че ще им резнат крилцата на тези нагли китайци. Нито харесвам САЩ, нито Китай, но в случая американците са си в правото, нищо че имам P20 pro.

    Коментиран от #48, #74

  • 40 Rado

    8 26 Отговор

    До коментар #27 от "Romanibbyx":

    Apple държи патента за капацитивния тъчскриийн, който се използва за всеки телефон по света. На великите Huawei да не им се наложи да слагат клавиатури като на телефоните преди 10 години или да използват стилус като на PocketPC с натиск а не докосване.

    Коментиран от #42

  • 41 Пародия

    28 3 Отговор
    Тези организацийки нещо са объркали мача. Май китайчето ще грабне азиатските пазари с огромните потребители и новите 5 g технологии, на които въобще няма да са необходими скапаните им патенти и край. Страхът е голям но май влакът е тръгнал и ние махаме с мобифоните и плашим гаргите. Общо взето с патенти от миналия век, стари лаври и бозави системи работата изтече.
  • 42 Много си зле

    25 2 Отговор

    До коментар #40 от "Rado":

    Пхах, ако Епъл държеше този патент нямаше да има друга компания освен тях, които да произвежда смартфони, смешен си, по тази логика дай първата компания за мобилни телефони в света да накара другите да спрат да използват GSM антени ..

    Коментиран от #53

  • 43 outlander

    7 35 Отговор
    Китайците, както и примитивите, наречени русофилистици, а също и колхозните прасета в руслямистан, ще разберат от първа ръка, че всички технологии, с които се облажват, идват от и са собственост на американски компании и корпорации. Удри, бай Тръмпе, тая изостанала сволоч!

    Коментиран от #79, #88

  • 44 Боклук си ти

    18 2 Отговор

    До коментар #7 от "нищо не могат":

    Значи 86% от света използват боклук (Андроид) а едни 13% използват единственото хубаво (Ай О Ес). Мнооогооо добра логика, браво!

    Коментиран от #45

  • 45 outlander

    6 25 Отговор

    До коментар #44 от "Боклук си ти":

    И двете системи са добри, просто Android е по-гъвкава, поради което е и по-разпространена, а най-важното е, че двете са американски и китайците, както и изостаналите колхозни прасета и техните русофилистични слуги, ще трябва да си налягат парцалите.

    Коментиран от #50, #51, #84

  • 46 Толкова вярно

    2 2 Отговор

    До коментар #30 от "гост":

    Това е скритата истина.
  • 47 Кирчо Мастара

    17 6 Отговор
    За всичко е виновен патока Доналд! Тоя старец е тотално изтрещял, но времето му изтича, като пясък м/у пръстите!
  • 48 Какво значение

    19 6 Отговор

    До коментар #39 от "Гост":

    В Европа всеки 3ти телефон е от Huawei...

    Коментиран от #62

  • 49 Тотал

    18 4 Отговор

    До коментар #10 от "onq s konq":

    Как е възможно ли? Ами СиОНистите управляващи и САЩ са си поставили в правителствата навред свои пионки да слушат и изпълняват. И го правят. За какво Цецо Апартаменти ходи на еврейския конгрес? За да чуе директивите. А те са губещи вредни за нас.Ето пак вдигнаха цените.... Хуауей са на прав път.Жалко, че нямат телефон какъвто търся с 4 инча дисплей щях да си купя. Много качествени телефони правят. А проблема с ЕсДи картата се решава лесно. Единият начин е правиш облак с кодиране на пароли и който има нет може да си качи примерно до 2 терабайта инфо. Ако не искаш с нет, пускаш Гарда с 1 терабайт и имаш много памет. А слот можеш да ползваш и друг. Нано Диджитал Драйв е реален проект, с много гигабайти памет.
  • 50 Не съвсем

    14 4 Отговор

    До коментар #45 от "outlander":

    Андроид е опън сорс, китайците могат да си я препишат буквално, и никой нищо да не им каже.

    Коментиран от #52

  • 51 Не съвсем

    11 4 Отговор

    До коментар #45 от "outlander":

    Андроид е опън сорс, китайците могат да си я препишат буквално, и никой нищо да не им каже.
  • 52 outlander

    4 7 Отговор

    До коментар #50 от "Не съвсем":

    Опън сорс е заради разработчиците, а в огромна грешка си, че китайците могат да си я препишат и никой не може нищо да им каже.
  • 53 Rado

    6 8 Отговор

    До коментар #42 от "Много си зле":

    Ето номера на патента, чети ако искаш US20080309633A1 - Touch-sensitive display, без multi-touch няма как да зумнеш картинка с два пръста, иначе има все пак и патенти и на други компании, но без тази функционалност. E като плащат за патента и Apple прибира долари как няма да го дава на други марки за ползване, кой бяга от пари, все едно Bosch да дава ABS-а само на една марка вместо да прибира милиарди от патента. Ти си смешен, а как според теб им спират на Huawei - Bluetooth, microSD и други, ако искат ще им спрат и GPS-а, има различни патенти за GSM антените ако използват тези на BlackBerry или Ericsson нищо чудно да им резнат и тях и да си мислят нова антена както и нова операционно с-ма. А Ф

    Коментиран от #67

  • 54 outlander

    5 22 Отговор
    В същата грешка сте всички, които си мислехте, че на Huawei никой не може да им направи нищо, та даже и самите жълтури започнаха да си въобразяват, че е така, обаче е време да си припомните откъде идват технологиите, а също и защо САЩ са велики и няма да рухнат заради дълга си.

    Коментиран от #56

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 outlander

    15 10 Отговор

    До коментар #56 от "Ххахаха":

    Идва от Китай благодарение на изобилието на евтина работна ръка. Нали разбираш, че такава работна ръка не само Китай притежава и ситуацията много бързо може да се промени? Напоследък много стоки вече се произвеждат във Виетнам, например, както и в други държави, което трябва да ви говори, че Китай не е незаменим. А ти, с ниската си покупателна способност, ако тия стоки не се произвеждаха в Китай, нямаше да знаеш какво е лаптоп, а смартфон щеше да гледаш на картинка както едно време разглеждахте Некерман и цъкахте с езици какви неща имат германците.
  • 58 Мирни техно. станаха военни

    7 5 Отговор
    ХУАВЕЙ е голяма с технологична компанията, и натиснеш ли нея се предпога че може да се натисне Китай. След като не успяха да отвлекат щерката на основателя, се опитва да ги притиснат технологично, но това вече е вадене на интернационални технологии като американско оръжие за военни цели, а това означава че и за ЕС важи същото, т. Е ЕС лека по лека трябва да се отърве от тези технологии, иначе не е независим.
  • 59 Rado

    8 11 Отговор

    До коментар #56 от "Ххахаха":

    Foxconn е една от най-големите компании, които произвеждат, сглобяват техника на световни компании. Сглобяват Playstation на Sony, iPhone, MacBook на Apple, Microsoft, HP, Nokia включително и китайски марки и много други. Имат доста заводи по света, но основно в Китай, само че Foxconn е Тайванска компания и вече мести производството на iPhone в Индия, така че има кой да произвежда техниката на САЩ и Европа. Китай са се наложили като евтина работна ръка с техния режим, нищо чудно, ако Ким стане по-общителен те да са следващия заместник на Китай.

    Коментиран от #60

  • 60 outlander

    10 9 Отговор

    До коментар #59 от "Rado":

    Има една подробност, която русофилистиците не знаят и тя е, че Тайван е Рупублика Китай, а континентален Китай е Народна Рупублика Китай и двете са различни колкото са различни Южна и Северна Корея. Когато на дадена стока пише made in China, това не значи, че тая стока е произведена непременно в континентален Китай (обикновено е съпроводено с надпис PRC - Китайска народна република) и по качеството лесно може да се разбере, че е произведена в Тайван, даже често направо си пише made in Taiwan. Само големи технологични компании от коннинентален Китай, като Huawei, например, могат да изкарат високо качество, всичко друго е еднодневка и боклук.

    Коментиран от #61

  • 61 Rado

    7 3 Отговор

    До коментар #60 от "outlander":

    Централата на Foxconn e в Тайпе - Република Китай(Тайван) и има над 30 фабрики в Китайската народна република(Китай), така че хората не са толкова прости колкото си мислиш и правят разлика между двете. Също знаем, че доста от първите моделите на Huawei използват процесори Mediatek(Тайвански), да не споменаваме Qualcomm(САЩ). На тези телефони Huawei, които съм виждал пише Made in China и нищо за PRC. И всеки свързва името Китай с Китайската народна република, а не с Република Китай.
  • 62 Антиелектрика

    10 6 Отговор

    До коментар #48 от "Какво значение":

    Абе сигурно съм по-голям от теб и помня времената, когато всеки 2-ри телефон в Европа беше Nokia. Този довод е леко нелеп, защото след 2 години никой няма в ЕС да с Хуауей. Има Самсунг, Сони и други фирми, които ще продължават да предлагат не лоши телефони.

    Коментиран от #100

  • 63 Луд

    13 1 Отговор
    Да ама ако Китайка приеме за държавна политика и си разработят операционна система по-добре от Андроид, ще стане така ,че китайските смартфон напълно ще засенчат доказаните марки и това ще е заради ниската цена.А това Китай го умеят най-добре.Те ще са крайни победители.Наполеон е бил прав.Само ,че Китай сега не спи.

    Коментиран от #73

  • 64 antimediator

    2 16 Отговор
    Руските подлоги тръгнали да защитават Huawei !
    Я НИ ОБЯСНЕТЕ КАКВО СТАВА С РУСКИТЕ СМАРТФОНИ И ЛАПТОПИ ?!

    Коментиран от #65

  • 65 ДМС застрашен соросоид

    10 2 Отговор

    До коментар #64 от "antimediator":

    Изпрати смс с текст "zastrashen sorosoid" на номер 0700 007 007 на цена 12000 USD с ДДС. Да помогне на бедстващите български соросоиди на намерят покой от руснаците, като им купим еднопосочни билети за Марс! Кампанията се осъществява с любезното съдействие на SpaceX.
  • 66 Голям праз

    11 3 Отговор
    Ако Хуавей не може да слага СД-карти на телефоните си, или ще предложи нещо не по-лошо, а може дори и по-добро като нано мемори, или ще слага повече вградена памет в телефоните си. И в двата случая потребителите могат само да спечелят.
  • 67 Тотал

    3 3 Отговор

    До коментар #53 от "Rado":

    А, за какво ти е мултитъч? Аз съм работил с телефон, с тъчскрийн и с увеличение шрифта на екрана и върши перфектна работа. Реално използваш не многоточие растер, а двуточков, защото с 2 пръсбта увеличаваш и намалял растера на дисплея. Работих много комфортно с един по-стари Привилег Елсиди без мултитъч и на практика почти не изпитвах разлика. На. практика ти променяш виждането на екрана с Битъч, а не с мултитъч .

    Коментиран от #91

  • 68 Димитър

    5 2 Отговор

    До коментар #1 от "смешни сте":

    Ти си пълен идиот земи зе гръмни ле дебил и ти и тъпия луд тъпанар Тръмп
  • 69 Garrincha

    10 2 Отговор
    Хората, вече ясно виждат и са запознати с американските икономически интереси и мръсните им методи за справяне с конкуренцията - това е добре ! Колкото и фалшиви пари да напечатат еврейските банкери, печатницата рано или късно ще изгори !
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 журналисти нищо не разбиращи

    4 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Wi-Fi съюзът, който определя Wi-Fi стандартите в индустрията - какво пишеш? къв съюз? вземи да прочетеш малко..., егати журналистите неуки, не е истина
  • 72 Фен

    3 0 Отговор

    До коментар #24 от "асддса":

    Това беше за телефона на терорист.Епъл не искаха да го отключат.ФБР се обърн към специализирана хакерска фирма от Израел и ВОАЛА!
  • 73 Фен

    3 3 Отговор

    До коментар #63 от "Луд":

    Льольо,ква ниска цена бе,я се събуди.
    P30 Pro е 70лв. по-евтин от S10+.
    P20 серията е с изравнени цени със S9 серията.
    Mate20 Pro е на цената на Note9.
    Това с ниските цени за примамка на шараните отмина.

    Коментиран от #78, #98, #101

  • 74 Фен

    2 1 Отговор

    До коментар #39 от "Гост":

    Уикипедия също е забранена.
  • 75 Erectus Maxsimus

    3 1 Отговор
    Всеки 4ти човек на земята е Китаец.,а всеки 2 ри дръпнат. Направете си сметките отново.
  • 76 Румяна Костова

    5 2 Отговор
    Неудобство за Huawei, но и реклама в същото време.Харесвам марката honor на тази компания.Много по-ниска цена за същите показатели и качество от Samsung.
  • 77 Баси

    8 0 Отговор
    Изглежда тук на някои мисловната дейност е замръзнала някъде в 1990-та година. Тук постоянно говорят евтината работна ръка в Китай. Според статистиката на Numbeo, още през 2014 средната нетна (след облагане) работна заплата в Китай е по-висока от средната нетна заплата на 6 държави от ЕС. В някои индустриални райони, като Шанжън още през 2010 г. средната работна заплата бе три пъти по-висока от тази в България.
  • 78 Луд

    3 1 Отговор

    До коментар #73 от "Фен":

    Льоляо ще викаш на някой друг.Аз съм си луд ,живея си в психоболницата и държа така да се обръщаш съм мен.А това ,че цените са еднакви сега не означава ,че след 2 години ще е същото.Ще ги свалят и ще ги фалират.Не могат да си го позволят ли.Или какво.
  • 79 Варчанско Село

    4 0 Отговор

    До коментар #43 от "outlander":

    А бе, оти си не доождаш на село? А стига ри из страната.
  • 80 Бочко

    2 0 Отговор
    От цялата статия най-важен е последния абзац, който обезсмисля заглавието...
  • 81 Вуте

    0 2 Отговор
    Ще са със слотове за СЛАДКО-КИСЕЛ СОС!
  • 82 АНАЛИЗАТОР

    3 0 Отговор
    ЗАВИСТТА НА САЩ,НЯМА ГРАНИЦИ. КИТАЙ СЕ НАУЧИ ЗА КРАТКО ВРЕМЕ ДА ПРОИЗВЕЖДА КАЧЕСТВЕНИ И ПЪТИ ПО ЕВТИНИ ТЕЛЕФОНИ И ЕЛЕКТРОНИКА ОТ САЩ.
  • 83 Борислав

    3 1 Отговор
    Човешкият потенциал на Китай е 4 пъти по-голям от този на САЩ, но явно американците не смятат, че това е от значение.
  • 84 Нед

    1 2 Отговор

    До коментар #45 от "outlander":

    Пич , индианците ли направиха IOS и Android? Истината е ,че големите компании държат политиците за топките . Затова се опитват да налагат исканията си!! Ама малко мозък се иска !! Говориш за частна американска компания , а пишеш все едно е собственост на държавата 😂😂😂 Прочети се каква глупост си написал
  • 85 Bubbles

    4 1 Отговор
    Да обобщим - Huawei няма да има нахалните "услуги" на гугъл дето следят и кога п**диш, няма нито излишно скъп интел или най общо казано Huawei няма да им да има нищо общо с краварите.
    Тия тъпи кравари дават ли сиц сметка че на света масово му е писнало от това гугъл и СИЕ кравари да сизавират огромните носове във всяко действие на потребителя?
    А дали са се запитали тъпите кравари какво ще последва след като хората разберат че Huawei няма да имат нищо общо с досадните чифтокопитни нахалници?
    Лично аз виждам как света масово ще мине на Huawei, пък това че нямало да са с SD карти е нищо, има доста разновидности на SD катите със същия размер а и китайците могат да си ги прекръстят, не е като да не са го правили.
  • 86 Bobi

    4 1 Отговор
    Като не са микро се картофите какъв е проблемът хуауей вече си имат техни карти наричани NM SD_НАНО МИКРО СД КАРТИ.
    Аз онзи ден си взех 128 гига байта .
    Те са с размера на Нано с.им.
    Супер са и са мощни приеат с много висока скорост.
  • 87 Не става така

    2 1 Отговор
    Вместо да се дръвчат на бай Дончо, трябваше да пробват да се разберат първо. И да отворят пазарите си малко по малко. Не може да искаш само да продаваш. Трябва да има относителен паритет.
  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Нео

    5 1 Отговор

    До коментар #2 от "NLO":

    Huawei просто няма как да бъде спряна. Марката е гигант
  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Rado

    0 2 Отговор

    До коментар #67 от "Тотал":

    Такова измислено понятие Битъч не съществува. Ако капацитивен тъчскрийн може да отчита повече от един пръст едновременно е мултитъч. А отчиташ ли факта, че дори и има такъв Битъч както казваш, все пак щом работи с пръсти с докосване е капацитивен и е патент на Apple, а не резистивен с натиск и стилус.
  • 92 Rado

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "Стамат":

    Точно ъпдейтите "прецакват" телефоните, просто като се качи един или два пъти по-нова версия на Android и почва да се "задъхва". Налагало ми се е да връщам по-стара версия през компютър за да се върне бързината при работа на телефона. Не казвам, че при всеки модел е така, но на мен ми се случи при два телефона, и познати също се оплакват от забавяне след ъпдейт.
  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Мари

    2 0 Отговор
    От 3 години съм на Хуавей, изобщо не ползвам никаква карта, имат си достатъчно памет, в момента ползвам Y7 Prime, перфектен е. Сигурна съм, че ще намерят собствена заместващ технология на всички американски боклуци, а може и да не се наложи, скоро Тръмп ще падне на изборите!

    Коментиран от #95

  • 95 Rado

    0 2 Отговор

    До коментар #94 от "Мари":

    Ще бъде трудно да заменят американския "боклук" интернета, да не говорим, че всяка банкова транзакция по света се синхронизира с американския "боклук" GPS, и 99.9% от компютри, лаптопи работят с американски "боклуци" Intel, AMD.
  • 96 123

    1 0 Отговор
    От кога AMD пък са хамериканци.
  • 97 Инспектор Пикачу

    2 0 Отговор
    Телефоните Ви по-скъпи от bmw-тата Ви....проста нацияяя простааа
  • 98 Баща ти

    3 0 Отговор

    До коментар #73 от "Фен":

    Ти какво искаш, не ти ли стига че Хуауей продава по-хубави телефони на по ниски цени от прословутия чекиджийски бранд Самсунг. Имал съм и Самсунг,беше голяма грешка от моя страна. За тия краварските iPhone пък няма какво да говорим.Тях ако си ги правеха в щатите вероятно щяха да струват колкото къща.
  • 99 DОEJ

    0 1 Отговор

    До коментар #16 от "СКАЙНЕТ":

    Не говори глупости за измислени марки
  • 100 Тута

    0 1 Отговор

    До коментар #62 от "Антиелектрика":

    Защо да си по-голям от мен? Дори и да си, и аз знам за времената когато всеки втори телефон беше Nokia, и не забравяй, че нещата се объркаха с тях защото дойдоха смартфоните, а Nokia Lumia се провали, но сега вече настоящите смартфони Nokia са доста добри откъм цена/качество съотношение, така че без Huawei и Xiaomi, Nokia пак ще са в топ 5.
  • 101 Льольо Килър

    1 0 Отговор

    До коментар #73 от "Фен":

    Льольооо, я се съвземи малко, ако ще си купуваш флагман да няма да си за 70лв., ама иди към средния ценови клас да видим какво ще получиш с Huawei и Xiaomi (иди преди това провери Xiaomi Poco F1 да видиш какво е телефон) за 500лв. и какво ще получиш от Samsung, Sony и HTC за 500лв. Тези марки бяха нещо преди 4 години, сега нали знаеш 4 от компаниите в топ 6 са китайски (Huawei, Xiaomi, Oppo, Vivo)... И се научи да пишеш грамотно в интернет!
  • 102 Рашша

    0 0 Отговор
    Жената е с P30Pro, синът е с Y5, а аз съм P Smart 2019. Лично аз няма да е сменя тази марка а те да си плюят плюят плюят.
  • 103 Ааа

    0 0 Отговор
    Малък пример всеки да го приема както иска .
    На времето от bmw правят проучване на китайския пазар и стигат до извода , че само 5% от населението може да си купи тяхна кола и ги отебават . След 5 г. Пак същото проучване със същите 5 % . Но на някой му светва , чакайте бе хора ма тея 5% са от 1.5 милиарда ! И bmw почва да развива този пазар .