Last news in Fakti

30 Май, 2019 12:44 6 888 6

Най-големият мотоциклетен двигател ще расте още

  • triumph-
  • rocket iii

Освен с богатата си история британската компания Triumph е известна най-вече с естетиката от 50-те и 60-те години на миналия век и мотоциклета с най-голям двигател в света, произвеждан серийно. Съвсем адекватно наречен Rocket III, този круизър има трицилиндрово чудовище с обем 2 294 см3 и мощност 110 кВт/150 к.с. и 196 Нм.

Дори и този хипопотам обаче явно се е сторил недостатъчен на англичаните, защото от тази година "Ракетата" ще се оборудва с още по-грандиозен агрегат, съобщава сайтът Motorcycle News. На конференция на дилърите от Triumph са обявили, че новият двигател ще бъде с обем 2.5 литра.

Тестови мулета на новия Rocket III са били засечени по време на изпитания в Хърватска. По неофициална информация двигателят развива мощност от 185 коня и максимален въртящ момент 230 Нм.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Tribal

    23 3 Отговор
    Oх,на баткo.Веднага бих те купил акo мoга.....
  • 2 Токо

    15 3 Отговор
    Не съм моторист , въпреки ,че винаги ми се е искало да карам мотор ! Проблема е ,че данъка който плащат тези хора е твърде висок за мен. Но ако бях моторист щех да съм в този сегмент - мощни круизери.... А не някви изплякани пистарки

    Коментиран от #3

  • 3 Ивайло

    27 0 Отговор

    До коментар #2 от "Токо":

    Абе не знам колко са "изплякани" пистарките, ама Honda CBR 1000 RR модел 2016 г. вдига 100 за 2,6 секунди, на ПЪРВА скорост прави 150 км/ч, а максималната е над 300! ;))) Иначе това са си различни класове мотори всеки със своите предимства и недостатъци. Фен съм на пистовите мотори, обаче този Триумф много ми харесва, доста е тарикатски! С удоволствие бих карал и такъв!
  • 4 Бай гошо

    3 0 Отговор
    Туй мотори ли са е . . . Какви мотори имаше на врмето МОТОЦИКЛЕТИ !
  • 5 Мани бегай

    1 0 Отговор
    Зверче ще е, но не за нас, тук данъците ще го убият.
  • 6 Борко

    3 0 Отговор
    Този мотор изглежда мощен. Сигурно развива висока скорост на права линия. Не е добре да се завива с висока скорост.