1 Юни, 2019 11:30 3 346 6

Комбинирана виртуална реалност за автомобили

  • volvo-
  • varjo-
  • комбинирана виртуална реалност

Volvo и Varjo, финландският производител на високотехнологични очила за виртуална реалност, успяха да направят възможно задвижването на истински автомобил, добавянето на елементи или цели функции, с помощта на специалните VR очила VARHO XR-1. Всичко това изглежда реално както за шофьора, така и за сензорите на автомобила. Досега никой друг производител на автомобили не е успял да направи това.

Най-новият модел очила VARHO XR-1 осигуряват фотореалистична комбинирана или виртуална реалност при резолюция с висока разделителна способност от ново поколение. XR-1 разполага с високо технологични камери, позволявайки на дизайнерите и инженерите на Volvo да управляват бъдещите автомобили и да оценяват всички характеристики в симулационна среда, много години преди да бъдат създадени. Това дава възможност на компанията да разработи най-безопасните автомобили, отговарящи на най-изискания потребителски вкус.

XR-1 позволява на инженерите на Volvo Cars да намират по-лесно решения по отношение на безопасността. Експертите могат да управляват истински автомобили, докато носят очилата в изследователските съоръжения на Volvo в Швеция, като тестват виртуални системи за безопасност в реалната среда.

Изключително прецизната технология за проследяване на очите, вградена в XR-1, позволява да се проследят нивата на разсеяност при шофьорите, улеснява оценката на това как шофьорите използват нови функционалности в автомобила и дали те са разфокусирани по някакъв начин. Този технологичен подход за измерване на нивата на концентрация гарантира, че Volvo Cars може да развива нови функции, без да предизвиква допълнително разсейване.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 !?!?!

    8 1 Отговор
    Ко!?
  • 2 Путкин

    3 5 Отговор
    Волво, май ще станат лидери сред автомобилите и камионите, досега бяха в десятката ама вече са в петицата.
  • 3 jdm

    4 3 Отговор
    Направо да сложат камери отпред и един голям екран вместо предно стъкло. Пълна простотия
  • 4 Волво

    1 1 Отговор
    Да не се занимават с глупости, а да си правят нормални коли.
  • 5 Никой

    0 0 Отговор
    Да сложат приборо за нощно виждане за зялото предно стъкло ии ще се реши проблема със,каруци,колоездачи,пешеходци който в тъмното в последния момент си забелязал защото естествено малоумниците не са със светлоозтразителни жилетки,и също при мъгла ще се реши и проблема!Сега за критиците боли ме оная работа че не съм сложиш две запетаики...заврете си мненията там дето не ви е огрявало слънцето!!!
  • 6 ДФ1

    0 0 Отговор
    Пич ходи на доктор , че иначе лошо.