3 045 38

Jaguar Land Rover обединява сили с BMW

Jaguar Land Rover обединява сили с BMW

Тази седмица Jaguar Land Rover и BMW Group официално потвърдиха, че съюзяват усилията си в разработването на следващо поколение EDUs(ElectricDriving Units) - електрически задвижващи автомобили. Това партньорство ще развие допълнително технологиите за електрифициране на колите, което е част от прехода на автомобилната индустрия към автономни, свързани, електрически и споделени автомобили (ACES).

Jaguar i-Pace

Jaguar Land Rover обединява сили с BMW

Стратегическото сътрудничество се основава на база значителните знания и опит в електрификацията на двете компании. Jaguar Land Rover постигна успех с представянето на първите по рода си иновативни технологии с премиум електрическото SUV Jaguar i-Pace, който в последствие стана Световен и Европейски автомобил за 2019-а. BMW Group, от друга страна ще допринесат с вече сравнително солидния си опит в разработването и производството на няколко поколения електрически автомобили с логото i3, което излезе на пазара през 2013-а.

BMW i3

Jaguar Land Rover обединява сили с BMW

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 7 гласа.

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Да да
  Отговор
  1 11:47  09.06.19
  Нещо не разбрах! Да не спират от БМВ да бъркат маслото с водата?

  Коментиран от #2

 • Random
  Отговор
  2 12:48  09.06.19

  До коментар #1 от "Да да":

  По-скоро колите на британците ще станат малко по-надеждни.
 • Random
  Отговор
  3 12:50  09.06.19
  Немците ги пишете бегали. Никой не е прокопсал от съюз с островитяните. Горките никакви ги няма в електрониката и механиката, все чужда използват - за макларен ф1 двиг. от БМВ, за новите - от Нисан, ровер В8 - копие на Буик...

  Коментиран от #15


 • Чудя се
  Отговор
  4 13:16  09.06.19
  Според форумните мозъци, стогодишните имали всякакви разработки на по-добри електромобили от Тесла, но не ги прилагали на практика, защото печелили повече от ДВГ. Ако наистина е така, защо върли конкуренти започнаха да се съюзяват, за да настигнат Тесла в технологичното развитие? Как Тесла постигна това технологично предимство само с 6 милиарда загуби за всичките години на съществуването си, а 100 годишните не можаха да ги отделят тези шест милиарда от поне 100 милиарда печалба през това време, та изостанаха толкова?

  Коментиран от #5, #8

 • Random
  Отговор
  5 14:25  09.06.19

  До коментар #4 от "Чудя се":

  Колко пъти трябва да ти се каже че миксерите са по-стара технология за да го запомниш?

  Коментиран от #6, #7

 • Да да
  Отговор
  6 16:05  09.06.19

  До коментар #5 от "Random":

  Обясни ми на мен,че нещо не ти вярвам. Маглев е на ток и сигурно е по-стар от парния локомотив? Литиеви батерии сигурно е имало още през средновековието! И защо никой не вкара тази нова технология на ДВГ в миксерите,а стигнаха само до резачките? Това че един агрегат е открит преди ДВГ и е с по-високо КПД не прави технологията стара,а още по-малко пък неконкурентна. Смятай колко назад са ДВГ щом по-стара технология ги превъзхожда по КПД 3 пъти! Значи ВМЗ се конкурират с коли на 200 год.и пак изостават! Браво.

  Коментиран от #9, #10

 • Не ти разбрах логиката?
  Отговор
  7 17:29  09.06.19

  До коментар #5 от "Random":

  Къде видя да твърдя, че Тесла съществува от 100+ години, откакто са измислени електромобилите? Ти ще дойдеш още по-голямо зомби от всички на които се смееш, щом смяташ че Илон Мъск е измислил електромобила. Би ли споделил някаква логическа причина за да споменеш възрастта на технологията?
 • асддса
  Отговор
  8 18:35  09.06.19

  До коментар #4 от "Чудя се":

  Аз веднага ти казвам защо. Защото си неука овца и не разбираш нищо от бизнес, за това. Тая тесла са я разглобили 20 пъти през годините, да не мислиш че е направена от космически прах ? Нищо специално няма в теслата, както виждаш малко по малко започват да пускат модели. И между другото конкуренцията не е кой ще направи най-бързо ускоряващия електромобил, това е лесно. Конкуренцията е да направят печеливши модели в целия ценови диапазон. Това е бизнес, не състезателен отбор. Както виждаш състезателните отбори вече направиха най-бързия електромобил - VW I.D R. До колкото знам тесла такова животно нямат още.

  Коментиран от #11

 • Антиелектрика
  Отговор
  9 18:36  09.06.19

  До коментар #6 от "Да да":

  Оф, пак ли твоята изкривена логика? Човека ти казва, че има електрички половин век преди ДВГ, ти плямпаш за Маглев, литиеви батерии и КПД! Сега е време да питаш дали се бръсна с ДВГ, за да завършиш стандартната си и заучена простотия.

  Коментиран от #13

 • А не уе шуепс
  Отговор
  10 18:37  09.06.19

  До коментар #6 от "Да да":

  БМВ не се конкурират с никой. Аз никога няма да взема скапания миксер пред М5, дреме ми на оная работа че ускорява малко по-бързо като във всичко друго изпада.
 • Неуката овца пита учената овца
  Отговор
  11 19:10  09.06.19

  До коментар #8 от "асддса":

  Не ми отговори на въпроса, защо като е толкова просто, се налага да се съюзяват откровени конкуренти, за да противодействат на Тесла? Защо не се справят всеки по единично, след като Тесла е толкова слаба според вас? Откъдето и да погледнеш, стогодишните имат всякакви предимства пред tesla, като започнеш с производствени и завършиш с финансови. Да не говорим, че BMW разработва и продава електромобили преди Тесла. Защо никой не купува техният електромобил, който беше такова фиаско че направо му спряха производството, въпреки че го продаваха на загуба под себестойност и и в него имаше много по-високи технологии отколкото в Тесла? Прав си, че ускорението не е всичко. Това е последното, което интересува клиентите. Те искат да пътуват спокойно и сигурно на далечни разстояния, а Тесла е единствената, която може да им го предложи.

  Коментиран от #12

 • здсвнт
  Отговор
  12 22:04  09.06.19

  До коментар #11 от "Неуката овца пита учената овца":

  Защото не могат да изкарат пари от електричките и търсят с кого да си делят загубите, т.е. са в режим на минимизиране на щетите, тъй като еко нормите ги задължават да имат електрички, въпреки, че нито технологията е практична, нито производителите, нито клиентите я искат. Историята се повтаря също, както и преди 100-120 години. Обаче политици, сър! И преди да се пънкяш да ни навираш пак Тесла в очите - те също не могат да изкарат пари от електрички. Само, моля ти, се не започвай пак с безкрайните лакърдии как капиталовите разходи изяждали печалбата от произведените коли, че вече дотегна на всички с тази мантра.

  Коментиран от #14

 • Да да
  Отговор
  13 23:15  09.06.19

  До коментар #9 от "Антиелектрика":

  Човека ми казва че технологията е стара, а не че е имало електрички преди ДВГ.Чети! А за 96-и път обяснявам че развитието в технологията е в батериите и контролера, а на в ел. двигателя. Дали има вече 2 мил. електромобила пи света или викаш още са бутикови?
 • А дали е така?
  Отговор
  14 00:31  10.06.19

  До коментар #12 от "здсвнт":

  "въпреки, че НИТО ТЕХНОЛОГИЯТА Е ПРАКТИЧНА, нито производителите, НИТО КЛИЕНТИТЕ Я ИСКАТ" въртиш, сучиш и пак до Тесла опираме. Защо тогава почти половината от пазара на електромобили в Европа и Щатите се държи от Тесла? Дали не е именно заради НАЙ-ПРАКТИЧНАТА технология? Най-дълъг пробег с най-кратко зареждане съчетано с най-много зарядни станции, позволяващи дълги пътувания, невъзможни за останалите автомобилни марки.

  Коментиран от #16

 • Ягуар
  Отговор
  15 06:46  10.06.19

  До коментар #3 от "Random":

  Само да вметна, че когато човек се изказва неподготвен отстрани изглежда смешен :/
 • иешощг
  Отговор
  16 07:15  10.06.19

  До коментар #14 от "А дали е така?":

  Да се хвалиш, че произвеждаш най-хубавата елекричка е като да се хвалиш, че си най-хубавата жена в МЕИ-то!

  Коментиран от #17

 • Зависи от гледната точка
  Отговор
  17 07:58  10.06.19

  До коментар #16 от "иешощг":

  За мен това би било жена мечта. Умна и красива. Ще мога да разговарям с нея на технически теми, аз няма да срещам затруднения както с техническите инвалиди тук. Вероятно и тя би харесала мен пред тях. От друга страна, за много от пишещите тук, колата трябва да е скъпа лъскава и да бръмчи много, а жената да е с големи цици . Следователно не им трябва нито електромобил нито умна жена.

  Коментиран от #18, #22, #23, #28

 • 3rte
  Отговор
  18 13:15  10.06.19

  До коментар #17 от "Зависи от гледната точка":

  Ех, колко сте малки и неуки. Имаше навремето един виц за една маймуна, която записала да учи в МЕИ-то и взела, че станала отличничка, защото била най-красивата там.

  Коментиран от #19

 • Така става когато интелекта ти се гради
  Отговор
  19 14:33  10.06.19

  До коментар #18 от "3rte":

  ... от вицове. Спокойно можеш да чукнеш в google "мис МЕИ" и да се опиташ да разкажеш същия виц. Гарантирам ти, че жена ти е доста по-грозна от онези "маймуни" които ще видиш на снимките. Информацията ти е за електромобилите, като гледам е от същият източник - крепи се на вицове.

  Коментиран от #20, #27

 • ьяаэо
  Отговор
  20 15:52  10.06.19

  До коментар #19 от "Така става когато интелекта ти се гради":

  Такава "функционална неграмотност" и липса на абстрактно мислене като твоите са учудващи, но може би пък са нормални, когато интелектът ти се крепи на "чукване в Гугъл"...
 • Всяко правило си има изключение
  Отговор
  21 17:05  10.06.19
  Това го знам от преди да бъде създаден google, та дори и преди Интернет. Ти продължавай да слагаш всичко под един знаменател.
 • гост
  Отговор
  22 18:13  10.06.19

  До коментар #17 от "Зависи от гледната точка":

  само да не сбъркам и да вземем да си противоречим та затова питам: Теслата е като жена с големи цици или с малки цици?

  Коментиран от #25

 • Лорчето от МЕИ
  Отговор
  23 18:22  10.06.19

  До коментар #17 от "Зависи от гледната точка":

  Аз завърших с отличие, а казват че изглеждам добре. От много време си търся умен мъж с който да си говорим за техника, и по специално за електромобили, но все попадам на технически инвалиди. Само Вашите коментари са смислени тук. Искате ли да си пишем?

  Коментиран от #24

 • 24 22:34  10.06.19
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Кви цици?
  Отговор
  25 22:39  10.06.19

  До коментар #22 от "гост":

  Една мацка може да е яка независимо от размера на бюста и цвета на косата. Един автомобил също. Хайде стига с тези рамки и клишета. Защо някой друг трябва да ви казва какво ви харесва?

  Коментиран от #26

 • Ръбчо
  Отговор
  26 00:35  11.06.19

  До коментар #25 от "Кви цици?":

  Аз първо гледам на колата емблемата и на жената циците, явно от мен теслараст няма да излезе
 • Фратев
  Отговор
  27 07:45  11.06.19

  До коментар #19 от "Така става когато интелекта ти се гради":

  Приех предложението ти и “чукнах” Мис МЕИ, бате бате, ако харесваш такива “красавици” не е чудно че си станал теслараст.

  Коментиран от #29

 • Лорчето от МЕИ
  Отговор
  28 07:59  11.06.19

  До коментар #17 от "Зависи от гледната точка":

  С интерес следя коментарите в които става въпрос за женските гърди, тъй като съм донякъде надарена в тази област. Ако искате можем заедно да поработим над няколко технически предизвикателства и да изведем формулите за определяне на тяхната площ и обема. Ако се справим добре може заедно определим тяхната твърдост, коефициент на деформация при натиск, коефициент на триене при сухо и мокро плъзгане и много други интересни неща.

  Коментиран от #30

 • за гъби съм
  Отговор
  29 12:09  11.06.19

  До коментар #27 от "Фратев":

  аз лично харесвам сестра ти, както и целия ни отбор от подуяне със все резервите - доволен ли си сега?

  Коментиран от #31

 • за гъби съм
  Отговор
  30 12:10  11.06.19

  До коментар #28 от "Лорчето от МЕИ":

  Стига с тия гейски фантазии - бягай сменяй пола като те влече да си надарена.

  Коментиран от #32

 • Фратев
  Отговор
  31 17:40  11.06.19

  До коментар #29 от "за гъби съм":

  Най доволна е дъщеря ти, но ако пиша от какво ще ме баннат.

  Коментиран от #33

 • 32 18:07  11.06.19
  Този коментар е премахнат от модератор
 • за гъби съм
  Отговор
  33 18:36  11.06.19

  До коментар #31 от "Фратев":

  Е нали беше гей - каква дъщеря какви пет лева?!?

 • за гъби съм
  Отговор
  34 18:38  11.06.19

  До коментар #32 от "Лорчето от МЕИ":

  Ми не разбирам от тия неща ама който мъж пише с женско име как искат да го онождат го броя за гей и тва е. пък после колкото ще да рипа и да обяснява за прайдове мрайдове и секви други термини от неговото ежедневие дето нормалните хора са ги чували по 2 пъти за цял живот.

  Коментиран от #36

 • Илон е велик
  Отговор
  35 19:18  11.06.19
  Не иска да коментира женските гърди, все извърта темата така че да стане въпрос за гейове, харесва миксери, на тесларастия ми намирисва цялата работа
 • Лорчето
  Отговор
  36 20:10  11.06.19

  До коментар #34 от "за гъби съм":

  Като не разбираш - у лево, има форуми IQ < 79

  Коментиран от #37

 • за гъби съм
  Отговор
  37 18:36  12.06.19

  До коментар #36 от "Лорчето":

  Какво е IQ < 79 - пак някаква сложна джендърска терминология използваш :)

  Коментиран от #38

 • Лорчето
  Отговор
  38 19:01  12.06.19

  До коментар #37 от "за гъби съм":

  Леле Гоше, май те надцених с тия 79, пробвай се на форум за под 70.

Напиши коментар:


Публикувай