Last news in Fakti

11 Юни, 2019 11:46 3 081 16

Firefox става платен

  • mozilla-
  • firefox

Популярният браузър Firefox ще се сдобие с платена версия с допълнителни функции, обяви шефът на Mozilla Крис Бърд, цитиран от The Verge. Услугата ще има абонаментен характер, но все още не се знае как ще изглежда и работи.

Платеният Firefox ще бъде базиран на безплатната версия, но ще предоставя неограничен VPN, място в облачно хранилище и други функции. Така от Mozilla се надяват да привлекат клиенти, които държат на личните си данни и анонимността в интернет.

Компанията уверява, че няма да иска пари за функции, които вече съществуват в актуалния Firefox. По план платената му версия трябва да излезе през октомври.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ivan

    16 6 Отговор
    пиираси
  • 2 Андроид фен

    9 26 Отговор
    Мене ме интересува само Хром!

    Коментиран от #3

  • 3 Bubbles

    19 15 Отговор

    До коментар #2 от "Андроид фен":

    БАХАХАХА само най големите идиоти ползват хром.

    Коментиран от #9

  • 4 Bubbles

    16 1 Отговор
    Е ами няма лошо щом като текущото пак ще си е безплатно...
    ...е стига да не се овълчат и да почнат режат от него за сметка на платеното.
  • 5 НАТО ВЕЦ

    14 2 Отговор
    Гольуем праз. Ша одим на Опера.
  • 6 Име

    5 3 Отговор
    Добре са го измизлили, все пак трябва да живеят и те от нещо и да имат приходи да се развиват. А ВПН-а мисл че ще е много полезен със скорошните ЕС регулации за авторското право. Ако цената е ниска, мисля че ще имат доста клиенти. Аз така или иначе всяка година им дарявам по няколко долара, щото ме кефи безплатната версия и наистина е много добър браузър. По едно време, преди 4-5 г., бяха тотална боза, но сега е върха.
  • 7 Orthodox

    7 2 Отговор
    До версия 12 бях на Опера, после минах на Вивалди, а Лисицата ми е "втора цигулка", така че не ме е много грижа какво ще става с нея. Хром пък е елементарен браузър за хора с ниски изисквания и тотално не ме интересува.

    Коментиран от #8, #10

  • 8 НАТО ВЕЦ

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "Orthodox":

    Нали знаеш, че "хром" ще рече куц.
  • 9 кремълски орки

    1 6 Отговор

    До коментар #3 от "Bubbles":

    Орк ,ако имаш претенции винаги можеш да ползваш руски браузър ,а не американските,ама то май руски няма

    Коментиран от #11

  • 10 qwefd

    1 2 Отговор

    До коментар #7 от "Orthodox":

    И ето едва момента, в който разбираш, че Вивалди използва "енджините" на Хром... Висотата на изискванията на ползвателите му ще да е завидна.
  • 11 Bubbles

    3 2 Отговор

    До коментар #9 от "кремълски орки":

    Мнее руски браузъри има при това са по-добри от американските, но не е там въпроса и не е нужно да политизираш темата, тук не става дума за това коя страна е създала браузъра а за това как работи и от кого се ползва, а е ФАКТ при това НЕОСПОРИМ че хром се ползва основно от хотра с ниска или никаква компютърна грамотност както и от такива които изобщо бе си дават сметка, че чичо им Гошо сизавира носа във всичките им действия от ежедневието им.

    Коментиран от #12

  • 12 982

    2 3 Отговор

    До коментар #11 от "Bubbles":

    Имало руски браузъри и били по-добри от американските :D Както Лада е по-добра от Мерцедес нали :D

    Коментиран от #13

  • 13 Bubbles

    3 2 Отговор

    До коментар #12 от "982":

    ИМАААА а проблема си е твой че не фи знаеш.

    Коментиран от #14

  • 14 982

    2 3 Отговор

    До коментар #13 от "Bubbles":

    Е защо пък да ми е проблем ? Ти защо не ползваш ултра мега добрите руски бразуъри щом са по-качествени ? Руски браузър нито се ползва от някой ,нито някой го е чувал.

    Коментиран от #16

  • 15 Master chief 117

    1 1 Отговор
    От много години, не ползвам ,, джамовете" но си спомням че Mozila, Chrome и Opera бяха еднакво добри а IE беше пълна боза, сега съм на ,, роботчето" и Chrome като че ли е най функционалният браузър, естествено тествал съм и други разни. ,,китайци" добри са но все още има какво да се желае, ползвам и Yandex много добър руски браузър. Mozila и Opera са далеч назад.
  • 16 Bubbles

    0 2 Отговор

    До коментар #14 от "982":

    Кой ти каза че не ползвам руски браузър?