2 198 2

IKEA пуска роботизирани мебели (ВИДЕО)

IKEA американският стартъп Ori Living представиха роботизирана мебелна система за маломерни жилища, която обещава решение на почти всички проблеми с недостатъчната площ. Rognan събира в един модул всички необходими мебели и едновременно с това разделя помещението на зони.

Високотехнологичната система се управлява от сензорен панел. Съдържа двойно легло, бюро, диван и шкафове. Движи се по дискретна релса в единия край на стаята според моментните нужди от пространство.

Според шведския производител Rognan спестява около 8 квадратни метра жилищна площ, което е доста за малък апартамент. Вместо с намаляване на размерите на мебелите, системата печели пространство, като "скрива" онези от тях, които не се ползват. Логиката е, че когато човек спи, не се нуждае от диван, а когато ползва гардероба, не е необходимо легло.

Продажбите на Rognan започват догодина. За съжаление обаче поне на първо време системата ще се предлага само на пазарите в Хонконг и Япония, където квадратурата на жилищата е пословично оскъдна.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 11 гласа.

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Крали Марко
  Отговор
  1 17:54  13.06.19
  "- Скъпи, ставай от леглото." "-Защо, спи ми се още..." "- Ставай, защото трябва да отворя гардероба!"
 • Гледач
  Отговор
  2 17:53  15.06.19
  Е шефа на Икея е бил в СС И Е УБИВАЛ ХОРА.

Напиши коментар:


Публикувай