Last news in Fakti

12 Юни, 2019 11:41 3 331 2

IKEA пуска роботизирани мебели (ВИДЕО)

  • ikea-
  • мебел-
  • робот

IKEA американският стартъп Ori Living представиха роботизирана мебелна система за маломерни жилища, която обещава решение на почти всички проблеми с недостатъчната площ. Rognan събира в един модул всички необходими мебели и едновременно с това разделя помещението на зони.

Високотехнологичната система се управлява от сензорен панел. Съдържа двойно легло, бюро, диван и шкафове. Движи се по дискретна релса в единия край на стаята според моментните нужди от пространство.

Според шведския производител Rognan спестява около 8 квадратни метра жилищна площ, което е доста за малък апартамент. Вместо с намаляване на размерите на мебелите, системата печели пространство, като "скрива" онези от тях, които не се ползват. Логиката е, че когато човек спи, не се нуждае от диван, а когато ползва гардероба, не е необходимо легло.

Продажбите на Rognan започват догодина. За съжаление обаче поне на първо време системата ще се предлага само на пазарите в Хонконг и Япония, където квадратурата на жилищата е пословично оскъдна.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Крали Марко

    4 0 Отговор
    "- Скъпи, ставай от леглото." "-Защо, спи ми се още..." "- Ставай, защото трябва да отворя гардероба!"
  • 2 Гледач

    0 0 Отговор
    Е шефа на Икея е бил в СС И Е УБИВАЛ ХОРА.