14 Юни, 2019 09:10, обновена 14 Юни, 2019 12:39 6 737 5

Гуми от Mercedes за всъдехода на Ford

  • ford-
  • explorer-
  • michelin
Гуми от Mercedes за всъдехода на Ford - 1

Преди два месеца стана ясно, че за първи път в историята всъдехода Ford Explorer официално ще се продава в Европа и у нас. По-конкретно става дума за новата генерация на модела. Неговата наточена ST версия пък ще се предлага с гуми, специално разработени за... Mercedes-Benz.

Гумите са Michelin Latitude Sport 3 със специален индекс MO. Разшифроването на това обозначение означава Mercedes Original, а конкретно тези гуми са разработени за версията Mercedes-AMG GLE43 Coupe. Главният инженер на Ford Performance потвърди, че екипът му се е спрял на тези гуми, като първоначално за модела са били предвидени всесезонни гуми Pireli.

В последния момент обаче се е взело решение наточеният Explorer ST да се оборудва с летните специални гуми на Michelin. Те са с21-цолови, но с малко по-различни размери. За Explorer ST ще се използват 275/45R-21, докато Mercedes-Benz GLE43 Coupe използва също 21-цолови, но с размери 275/45 отпред и 315/40 - отзад.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 13 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 AUDI

    12 12 Отговор
    Форд скандални както винаги :D:D:D на ST версия - всесезонни ... направо да слагат SAVA или TIGAR и да не се занимават
  • 3 LL Pirelli

    3 2 Отговор
    Гуми Pirelli
  • 4 Жабара

    5 1 Отговор
    Форд отвяха отдавна клозетите на Опел
  • 5 Иве

    3 1 Отговор
    Ford имат много яки тех разработки. Сега и при камионите стъпиха с F Max живи и здрави да са.