Last news in Fakti

14 Юни, 2019 19:15 3 149 38

Русия готви наказания за използване на чуждестранен интернет

  • спътников интернет-
  • закон-
  • законопроект-
  • глоба-
  • санкция-
  • роскомнадзор-
  • oneweb-
  • русия

Руското Министерството на цифровото развитие, съобщенията и масовите комуникации ("Минкомсвязи") предлага законови промени, които предвиждат финансови санкции за всеки опит за свързване към интернет през точки извън контрола на Федералната служба за надзор в сферата на съобщенията, информационните технологии и масовите комуникации ("Роскомнадзор"), съобщава ТАСС.

Според законопроекта ще бъдат налагани глоби в размер до 20 000 рубли (€277) на длъжностни лица, до 200 000 рубли (€2 771) на частни предприемачи и до 1 000 000 рубли (€13 450) за използване на спътникови комуникационни мрежи на чужди държави. На санкции ще подлежат както обикновени потребители, така и телекомуникационни оператори.

Според предлаганите правила целият спътников трафик на територията на страната ще трябва да преминава през специални наземни станции, които ще бъдат посредник между спътника и устройството на потребителя и задължително ще трябва да бъдат разположени на територията на Руската федерация.

С цел да ограничи разпространението на спътников интернет от проекта OneWeb, който предвижда покриването на цялата Земя с високоскоростен сигнал, през 2018 г. в руската Дума бе внесен законопроект за задължително лицензиране на всички внасяни в страната терминали за спътникова връзка. Още преди гласуването му обаче Държавната комисия по радиочестотите въведе забрана за внос на такова оборудване с аргумента, че то носи заплаха за националната сигурност на Русия.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Не толкова умно комунде,даже хич

    44 23 Отговор
    Много ясно нашият вожд джудже иска пълен котрол над червени сварени мозъци,комунизъм в действие
  • 2 Хишник

    15 25 Отговор
    Москва не вярвя ня сълзи ва соросоидите, хвала, хибридчики идите на х@й!

    Коментиран от #4

  • 3 Соросоид

    14 11 Отговор
    Сега искам да видя умниците, които философстваха, че не било възможно да се контролира сателитен интернет. Наиграха се, плюнчиха по клавиатурите и хоп - какво стана? Ако държавата реши да поеме контрол над някакъв ресурс, нищо не може да я спре. Ще кажете, ще се ползват незаконни сателитни терминали. Абе, нали тези терминали излъчват и могат да бъдат пеленгирани от сателити в орбита за секунди, а след това патрулката е на адреса? При добро желание всичко става. Знам случай у нас, как КРС засякоха един "радиолюбител ентусиаст", позволил си да се бъзика на летищни честоти. Гепиха го за нула време, конфискуваха радиото и го опраскаха с акт.

    Коментиран от #6

  • 4 Реалист

    14 11 Отговор

    До коментар #2 от "Хишник":

    Хахахаха - вярваш си нали, хахахха.... Никой не може да спре дъжда! За този интернет не трябва специална антена - ще му хванеш на хакера ... мишката.

    Коментиран от #36

  • 5 реалиста

    23 11 Отговор
    мдааа руски лаптоп с руска ОС свързан с руски интернет и чайче от руски самовар
    мухахахха
  • 6 Реалист

    18 12 Отговор

    До коментар #3 от "Соросоид":

    глупак ти виждал ли си пеленгатор през живота си че и сателитен, хахахахаха.... капутин ще наложи контрол колкото успяха в китай - зероуууууу... vpn разбиват всяка цензура, отделно няма как да засечеш сателитния интернет.

    Коментиран от #37

  • 7 Руските свине

    25 10 Отговор
    Скоро ще възстановят Гулаг и ще почнат да разстрелват "враговете на народа". Дано и да си вземат русофилите в руската кочина.

    Коментиран от #21

  • 8 кремълски орки

    24 10 Отговор
    Орките ползват интернета който е измислен от американците на компютъра който пак е измислен от американците и влизат само в американски сайтовеа,ама сега искали руски интернет.Тотална изолация в мордор.

    Коментиран от #12

  • 9 Batushka

    14 15 Отговор
    Интернет вече е една клоака!Подклажда самочувствието на идиотите!

    Коментиран от #10, #35

  • 10 Да да

    19 7 Отговор

    До коментар #9 от "Batushka":

    Съдейки по теб, май си 100% прав! Обаче мисля че не интернет създава идиотите, но пък не ги спира да се изявяват.
  • 11 ПОЗНАВАЧ

    13 9 Отговор
    Малоумие в руски мащаб.

    Коментиран от #26

  • 12 Некой

    11 4 Отговор

    До коментар #8 от "кремълски орки":

    Кой беше този Джон Атанасов, че явно съм забравил историята?

    Коментиран от #15, #27

  • 13 Мда

    10 10 Отговор
    Всяка мощна и независима държава задължително се измъква от контрола на натовската банда и тартора и САЩ! Китай и Русия дадоха началото, затова джендърите квичат неистово!
  • 14 Иванов

    13 5 Отговор
    Ма няма нужда да го пеленговат та да го хванат. Мяза ли на бийтълс и е трезвен след 19 часа значи тегли хамерски нет и директно за Сибир. Примерните граждани още в 18,30 са спиртосани и под масите. Слава России, слава Путину!!!
  • 15 ссссс

    21 3 Отговор

    До коментар #12 от "Некой":

    Не си я забравил ,просто никога не си я знаел.Джон Атанасов е американски гражданин роден в Ню Йорк.Майка му е ирландка ,а баща му е българин.Джон Атанасов няма български паспорт,никога не е стъпвал в България и незнае български.

    Коментиран от #20

  • 16 Ганьо

    6 5 Отговор
    Демокрация!
  • 17 outlander

    8 7 Отговор
    Много се смях като прочетох, че азиатските къркачи на бояришник имали министерство на цифровото развитие. Азиатската кочина имала министерство на цифровото развитие бе, обаче във всяко друго отношение тия питекантропи са в 19-ти век.
  • 18 onq s konq

    14 5 Отговор
    ШОКИРАЩО Е как в "Страната на Ленин" системно и неизменно се КОПИРАТ ПОХВАТИ НА "ГЕСТАПО" от ВСВ,когато специално оборудвани военни фургони с Пеленгатори на покрива сновяха из улиците и засичаха нелегални радиопредаватели на Съпротивата...Не че ми пука за това дали руснаците и живеещите там "нашенци" ще ползват или не Интернет - стряскащото е,че Тая Матушка рус изобщо не спира да протяга АЛЧНИ РЪЦЕ към ТЕРИТОРИЯТА "България",използвайки пълен набор от Политически,Икономически и Диверсионни похвати,измислени още от зората на човечеството!

    Коментиран от #19

  • 19 Бай хой

    4 7 Отговор

    До коментар #18 от "onq s konq":

    Конь изми ли чиниите. Бил си професионалист. Почему едни и същи практики в сащ ги определяш като демократични а га се приложат в Русия ривеш че били сталинистки?

    Коментиран от #23

  • 20 Бай хой

    4 6 Отговор

    До коментар #15 от "ссссс":

    Аз пък винаги съм знаел че за да се натегнеш првд козяк си готов да се отречеш от род и родина. Почему сейчас не си под нечий чужд ник?

    Коментиран от #24, #25

  • 21 Бай хой

    4 4 Отговор

    До коментар #7 от "Руските свине":

    Мериканците пък няма да възстановят гуантанамо потому что никога не са го закривали извергите.
  • 22 Яро

    1 2 Отговор
    Щом ползват чежд интернет те са потенциални шпиони, дилъри на наркотици и предатели. Направо до станата и кво им се церемоните.
  • 23 onq s konq

    9 1 Отговор

    До коментар #19 от "Бай хой":

    Казано е:"Накарай мързеливия да работи,че да те научи на акъл".Затова и БЕЗПЛАТЕН СЪВЕТ от мене:Вместо да миеш чинии,яж направо от тенджерата!Специално пък за тебе ще добавя и МОЗЪЧЕН БОНУС- Като ядеш направо от тенджерата и не си сипваш непрекъснато,няма да могат да те хванат Околните КОЛКО МНОГО ПЛЮСКАШ:)
  • 24 руска измет

    12 2 Отговор

    До коментар #20 от "Бай хой":

    Доказал си се като един от най-големите руски слуги тук ,измет долна.С каква наглост пишеш за другите ? Виж ,че даже използваш и някакви руски думи ,болен антибългарски шизофреник.
  • 25 руска измет

    12 1 Отговор

    До коментар #20 от "Бай хой":

    Като те гледам какъв руски продажник си ,нищо чудно да си продал вече майка си в името на руските помияри.За родината е ясно ,че отдавна си я продал !
  • 26 Реалист

    3 2 Отговор

    До коментар #11 от "ПОЗНАВАЧ":

    Хахахаха - МНОГО ДОБРО ПОПАДЕНИЕ - ако успееш да измислиш израз съчетаващ "малоумие в руски мащаб" мисля че ще е много често използван. БРАВО!!! +++++++++
  • 27 запознат

    4 3 Отговор

    До коментар #12 от "Некой":

    Джон Атанасов е български американец допринесъл за чатенето и плюенето по бета, за Фейсбук и Туитър. Ако не в България нямаше да го оставят да изобрети даже рало камо ли комп. Веднага хората на Боко и Цецо щяха да докладват в Уошингтън и ТелАвив и ням а комп. Тук крадец до крадеца, предател до предател са поне 2 млн. души. Бедния Джон, добре, че не работеше тук.

    Коментиран от #28

  • 28 694

    3 1 Отговор

    До коментар #27 от "запознат":

    Джон Атанасов е американец с българску/ирландски корени. Дай да не ставаме като македонците да си присвояваме личности. Джон Атанасов не съм сигурен дали някога е бил в България.

    Коментиран от #29, #30

  • 29 694

    2 1 Отговор

    До коментар #28 от "694":

    Американец с българо/ирландски корени*
  • 30 запознат

    2 1 Отговор

    До коментар #28 от "694":

    Не е бил България. Той е американец, с български корен или родител. И правилно описах нещата. Ако не в България нищо нямаше да се получи. При соца номенклатурата комисари щяха да го спъват, а сега предатели и бюрократи. Я да питай властта, къде е Сливенския скрижал и защо лакеите предатели от БАН и друг крият от нас и викат чужди да вземат и командват тук? И разстрел е малк на такива, чужди слуги по длъжности тук. Никога няма да сме добре с такива. Затова и не си струва да съм патриот.

    Коментиран от #31

  • 31 Реалист

    2 1 Отговор

    До коментар #30 от "запознат":

    По-скоро си НЕзапознат - ето ти инфо - През 1970 г. Атанасов получава покана и посещава България със съпругата си. Второто му посещение е през 1985 г. Нито си патриот, както сам казваш, НИТО СИ ЗАПОЗНАТ КАКТО СЕ ОКАЗВА
  • 32 соросоид безделник

    4 5 Отговор
    Русия има пълното право да се защити. Енергиината система Венецуела беше срината точно чрез кибер-атака от САЩ и страната остана без ток.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Рашка с прашка

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Batushka":

    Не е. В нета има всичко. Какво ще правиш и четеш зависи от интелекта и морала Ти. Същото е и със социалните мрежи.
  • 36 САП

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Реалист":

    При ползване на Интернет връзка не само получаваш информация, но и изпращаш. Това значи, че излъчваш сигнал към спътника в много тесен честотен диапазон. Който се наблюдава автоматично и се следят всички такива излъчватели. Няма значение каква е антената и дали е скрита или не. Методите за засичане на излъчващи радиостанции са известни от втората световна война. Сега са още по бързи и прецизни засичането става за секунди. Има военни техники, които позволяват засичането да не може да бъде извършено, но те трябва да се ползват и от двете страни(излъчващия и получаващия) иначе не става.
  • 37 САП

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Реалист":

    VPN в случая не може да те спаси те удрят връзката между устройствата. Не се опитват да прочетат съдържанието, просто забраняват изпращането на физическо ниво. Все едно да ти отрежат кабела за нета и ти да пращаш по него пакети информация е ми не става. За да имаш Интернет ти трябват физически устройства, които да приемат и изпращат информация към сателитите те спират тях. VPN може да ползваш през руските сървърите това ще защити това , което си пратил, но при нужда могат винаги да проследят от, къде е тръгнала информацията и дойдат да ти конфискуват компютъра и да прочетат точно какво си пратил. Всеки излъчвател на сигнал може да бъде проследен. Въпрос на ресурси и необходимост е. При ползването на Интернет ти излъчваш сигнал постоянно с часове. За всяка отворена страница ти изпращаш информация (значи излъчваш сигнал). Военните за да избягнат засичане излъчват сигнал за секунди и млъкват.
  • 38 Иванов

    2 0 Отговор
    Айде ,кажете ми честно ,руснаците нормални ли са?