Last news in Fakti

17 Юни, 2019 13:47, обновена 17 Юни, 2019 13:52 10 291 63

Руснаците не харесват електромобили

  • електромобили-
  • русия
Руснаците не харесват електромобили - 1
Jaguar I-Pace

Все още не е ясно дали са прави или не, но гледайки статистиката за продажби на електромобили в Русия, е ясно, че руснаците не харесват електромобили. Иначе пазарът на коли със стандартни двигатели с вътрешно горене (основно бензинови) е един от големите в Европа, но що се касае до електромобили, руснаците са на последните места.

Руснаците не харесват електромобили
Nissan Leaf

Цифрите, изнесени от Автостад показват, че през първите пет месеца от настоящата година в Русия са продадени само 119 електромобила. През аналогичния период на миналата година бройката е била едва 41.

Руснаците не харесват електромобили
Tesla Model X

Огромният процентен ръст се дължи на единична поръчка на електромобили Jaguar I-Pace, която обуславя и първото място на модела по продажби на електромобили в Русия. Интересно е, че на второ място е Nissan Leaf, който официално не се продава в Русия. Всъдеходът на Tesla е трети.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    6 10 Отговор
    хахахахахаха - тея ме разсмяха - Публикувано във факти.бг: Огромният процентен ръст се дължи на единична поръчка на електромобили Jaguar I-Pace, която обуславя и първото място на модела по продажби на електромобили в Русия. Интересно е, че на второ място е Nissan Leaf, който официално не се продава в Русия. Всъдеходът на Tesla е трети.
  • 2 Borislav Popov

    26 28 Отговор
    Руснаците ги харесват,вярвайте ми, руснаците (голяма част от тях) просто не могат да си позволят електроавтомобил !

    Коментиран от #3, #6, #7, #17

  • 3 Borislav Popov

    12 17 Отговор

    До коментар #2 от "Borislav Popov":

    Я узнал, что у меня
    Нет в России ничего:
    Нету нефти, нету газа,
    Нету золота, алмазов,
    Нет свободы, правды нет,
    Под угрозой интернет.
    Нет дорог и автобанов,
    Инноваций нету нано.
    Нет науки, школы нет,
    Медицине шлю привет!
    А у Вовы, с дружбанами
    *****, вилы на Майами
    Самолеты и заводы
    Яхты, дачи, пароходы
    Все что нету у меня
    Все у них есть, до х@я.

    Коментиран от #35

  • 4 Хахаха

    12 20 Отговор
    Те нямат една магистрала, ни едничка!, не харесвали електромобили ...

    Коментиран от #12, #16

  • 5 ггг

    28 9 Отговор
    То май и в Африка не ги харесват...
  • 6 Driving pleasure

    35 15 Отговор

    До коментар #2 от "Borislav Popov":

    Просто не са глупави, при студения климат и зверските зими само идиот с промит мозък ще си купи електричка. А при цените на горивата, които имат - за какво им е. Руснаците имат стратегия да минават на газ и тя е евтина за изпълнение и истински работеща за екологията. А малоумниците нека си карат на батерии

    Коментиран от #9, #13, #14, #20, #57

  • 7 божко

    17 3 Отговор

    До коментар #2 от "Borislav Popov":

    ЩО НИЕ МОЖЕМ ЛИ

    Коментиран от #11

  • 8 Миииио

    18 17 Отговор
    Не плювайте по русия. Тя е велика, след няколко века и първата си магистрала масква питер може би ще построят.
  • 9 Хахаха

    13 23 Отговор

    До коментар #6 от "Driving pleasure":

    Много си поЗт, досущ руснак …
    А бе ахмак, как карат електромобили в Дания, Швеция …. Норвегия, дето едва ли не половината й е в над северния полярен кръг.
    Иванушка дурака

    Коментиран от #56

  • 10 Йозеф

    22 11 Отговор
    И в Северна Корея не ги харесват електромобилите.
  • 11 Borislav Popov

    13 11 Отговор

    До коментар #7 от "божко":

    Ак това те успокои, ще ти кажа, не не можем ! Нооооо, да сравнявш нас с руснаците, е меко казано некоректно, ще ти река защо - Ние българите не живеем в най голямата и най богатата в света, на природни ресурси държава, а руснаците живеят !!! Само че кел файда ? Ако панимаеш по руски, прочети кометар № 3 и не задавай по вече глупави въпроси !
  • 12 Хахаха

    8 1 Отговор

    До коментар #4 от "Хахаха":

    Добре, че не знаеш, какво имат, за да спиш спокойно.
    Простота хуже воровства.
    Това че си присвоил моя ник не ти помага да надскочи ш себе си.
  • 13 Borislav Popov

    7 14 Отговор

    До коментар #6 от "Driving pleasure":

    Хайде стга с тези мантри, че електричките не ставали за студен климат бе ! За най големия в Европа пазар на електрички, нрвежския значи стават, а за руския не стават, така ли ? Какво, да не би в Норвегия климата да е по мек, от колкото в Русия ? А ти имаш ли си на хабер, че всичките тези Nissan Leaf, който официално не се продават в Русия, се внасят от Япония през порт Владивосток и основно се експлоатират в руския Далечен изток и в Сибир ! А ти знаеш ли, че зимите в тези руски региони са едни от най суровите в Русия ? Правилно, не знаеш, затова, друг път не се изказвай неподготвен.

    Коментиран от #21

  • 14 ss14

    11 16 Отговор

    До коментар #6 от "Driving pleasure":

    Да бе хич не са глупави... Нация която притежава всичките ресурси на света и въпреки това народа и е тотално деградирал и неможе да се развива. Естествено че харесват електромобилите, но нямат възможност да си ги позволят заради бедния и мизерен стандарт на живот който водят.
  • 15 за гъби съм

    10 17 Отговор
    Не разбирам нас в България какво ни интересува какво харесвали азиатските диваци? И без това са във фалит и няма шанс да се оправят, да си ядат брезовите корички и да си карат ладите от 1986-та големия врив.
  • 16 АнтиЕС

    17 7 Отговор

    До коментар #4 от "Хахаха":

    Ти си голям смотльо!!!! Магистралите са им в пъти по-добри от нашите!

    Коментиран от #53

  • 17 куку руку ку

    13 2 Отговор

    До коментар #2 от "Borislav Popov":

    Ами не, с техните разстояния между градовете по-бързо ще стигнеш с керван камили, неже с електричка и редовното й зареждане.

    Коментиран от #19

  • 18 Супер реалист

    12 1 Отговор
    Какво се очаква от батерията на -30 грдауса-да Ви кажа едно бързо градско от 100-тина километра ,в студен салон.
  • 19 Borislav Popov

    5 6 Отговор

    До коментар #17 от "куку руку ку":

    Нормални разстояния, особенно в европейската част, на всеки 5 -10 км. населен пункт, на изток от Уралските планини разстоянията са малко по големи, но не са чак толкова, колкото ти си мислиш. Единствено съм съгласен за северните райони на Красноярски край, Тюменска област, Ямало-Ненецки автономен окръг, Саха Якутия и Магаданска област, там разстоянията са наистина по големи, но там и пътища почти няма и климата е доста екстремален ! Зимата може да пукнеш дето се вика от студ, а лятото мошкарата и комарите, може да те изядат за нула време, като малки крокодилчета са !

    Коментиран от #31

  • 20 В бензин газят,

    12 4 Отговор

    До коментар #6 от "Driving pleasure":

    тъпи гърмящи електрически коли да купуват? Да не са луди.
  • 21 Driving pleasure

    17 5 Отговор

    До коментар #13 от "Borislav Popov":

    Няма мантри, не случайно казах ПРОМИТИ МОЗЪЦИ, собственици на тесла, които не са ектремисти сектанти с чисто сърце си признават, че появи ли се първа наченка на сняг пробега им пада с по 30%. Това че скандинавците с техните тотално промити мозъци ги пупуват нищо не значи - просто имат огромни субсидии при полупка и това е стимула им да се мъчат с безумно малък пробег в студа. Там данъците могат да стигнат до 10 000 евра, на ел кочините за сега са опростени, за да се зарибяват. Но и това няма да е безкрайно!

    Коментиран от #22

  • 22 Borislav Popov

    5 8 Отговор

    До коментар #21 от "Driving pleasure":

    Ми добре. а какво ще кажеш тогава за южните руски области, където са с много по топъл и благоприятен за електрическите коли , климат - Крим, Краснодар, Саратов, Воронеж, Ставропол, Ростов на Дон, кавказките републики където живеят милиони и милиони руснаци. Те защо не ги купуват защото нямат мъни или защото имат мъни , но не са им промити мозъците.

    Коментиран от #24, #25

  • 23 Да го кажем направо

    17 2 Отговор
    Истината е една-евтин бензин..и големият студ.Нека някой професор като Борислав ми обясни при как ще сгрееш сутрин електричката при -30-40 градуса като трябва да трьгнеш за работа? При положение,че на колите си слагат системата "Вебасто" и колата се грее поне един час преди трьгване,за да е комфортен пьтя до работа-как ще стане това с електричката? Да не говорим за огромните растояния.Лично сьм виждал в Швеция как освен Теслата-стои и старото Волво-защото електричката засега е само рекламен продукт-при това ненадежден.Та рашките не са тьпи-евтин бензин-защо да хвьрля един чувал с пари за недоказана и много сьмнителна кола?
  • 24 Driving pleasure

    12 3 Отговор

    До коментар #22 от "Borislav Popov":

    И това е обяснено в първия коментар! Щото цената на литър гориво е 1.2 лева, а в Норвегия е 3 лева. Електричката ще се избие точно никога при такава цена.
  • 25 Абе Пеп..нчо

    13 3 Отговор

    До коментар #22 от "Borislav Popov":

    Евтин бензин Борянке-евтин бензин.Защо ще троша пари за Тесла-като тунджата ми е евтина-за да сьм в крак с джендьризма?

    Коментиран от #26

  • 26 Borislav Popov

    6 11 Отговор

    До коментар #25 от "Абе Пеп..нчо":

    А бе, каскет, ти си същия идиот като трола Driving pleasure ! Толкова ли ви не ви идва на акъла, че щом бензина в Русия е евтен, че електрическата енергия е още по евтина и е почти без пари бе, каскети ?? Знаете ли колко общо атомни централи има в Русия и колко струва там келепетриката ? Не знаете нали, тогава не се изказвайте неподготвени. Не ми се ще да се увличам тук и да наливам прясна вода в кухите ви лейки, обеснявайки ви, че освен големите икономии, които се правят от бензин, хазяина на електричката прави икономии още на масла, на скъпи ремонти и на резервни части, които пък в Русия са много по скъпи, особенно за вносните автомобили.

    Коментиран от #27, #30

  • 27 Driving pleasure

    11 4 Отговор

    До коментар #26 от "Borislav Popov":

    Оф... наиш кво... Вземи молива и сметни колко Струва електричка, колко струва същия по размер бензинов автомобил и направи сметка с евтин руски бензин и ток и такъв във скандинавието и ако изкараш електричката по-изгодна ше се замисля през 2055та да си взема една за проба ;)

    Коментиран от #29

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Borislav Popov

    4 8 Отговор

    До коментар #27 от "Driving pleasure":

    Направих ти намек, с кухи лейки и сектанти, не споря, понеже като се увлечеш да спориш с глупака, без да искаш се превръщаш в глупак и сектант, като него, тоест като теб ! На тебе като ти тряба много сам си вземай молив и си изчислявай там, каквото искаш да изчисляваш. Аз тези изчисления отдааавна съм ги направил за себе си и относно тази статия за електричките в Русия аз казах вече, каквото исках да кажа, а сега кавам ХАУ !

    Коментиран от #32

  • 30 Ти иди..т ли си или да?

    10 6 Отговор

    До коментар #26 от "Borislav Popov":

    Не е рентабилно бе джендю.Евтин бензин-колко години трябва да кара тази Тесла за да си избие инвестицията при този евтин бензин? Губи се логиката джендю-логиката...
  • 31 Сашо

    12 6 Отговор

    До коментар #19 от "Borislav Popov":

    Какви нормални разстояния бе умник? Какви населени пунктове на десетина-петнайсет км бе.... Там има пътни знаци на които пише например "най-близката бензиностанция на 150 км". А като прибавиш и студовете и снеговете.... Не пиши глупости, ставаш смешен.
  • 32 Driving pleasure

    7 5 Отговор

    До коментар #29 от "Borislav Popov":

    Сега излизам, ама довечера ще седна да ти направя сметките, ще да мирнеш и белким проумееш, че единствения сектант си ти :)
  • 33 Gogo

    5 8 Отговор
    Ватенките обичат водка и само водка... е понякога, когато няма пият соли за вана.

    Коментиран от #37

  • 34 Бот

    9 3 Отговор
    Чета тъпите разсъждения за бедни руснаци, за богати руснаци за студ и тем подобни и истината както винаги е по средата. Първо има много богати руснаци, но разстоянията са големи, а няма създадена инфраструктура, която ще излезе много скъпо, а бензиностанции си има навсякъде и не ми сравнявайте европейски държави с Русия, та те са една плюнка в сравнение с Раша, 20 бензиностанции и готово, в Русия трябва да се направят милиони за да са на същата гъстота. Второ - по голямата част от годината е студено, автоматично пробега пада с 1/3 и пак стигаме до проблема с инфраструктурата. Затворен кръг.
  • 35 Реалист

    8 3 Отговор

    До коментар #3 от "Borislav Popov":

    Стига бе, хахахаха - това не е ли на Семьон Слепаков от едната песен текста??? БРАВООООО!!!! Страхотен певец е със невероятни текстове - новия бард на Русия. Браво! Сега ще си пусна "Дебиль" в чест на "професора"-дебил Христов, хахахаа…. Пусни си група "Ленинград" и "Не хочу бьт москвичом". Ще ти хареса... Мааааму стара - аз обичам по-вече рашка от половината педали русороби тука щото съм бил там и има страхотни хора. Но тоя ботокс е...мамата на народа си. също като ердомуз.

    Коментиран от #45

  • 36 Мммм, да

    6 1 Отговор
    Ами при този евтин бензин в Русия, кой ще е луд да купува електрички?
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 нервен

    0 2 Отговор
    Ами явно никой не им е казал че при тях проблем с радиацията няма
  • 39 Driving pleasure

    7 1 Отговор
    Обещах ти сметки ето ги – взимам Хюндай Кона като пример, защото има бензинов, дизелов и електрически вариант и сравняваме лесно. Взимаме малкият електрически вариант еквивалент на 136 коня цена с най-ниското оборудване 66 870 лв. Срещу това взимам и най-малкия бензинов вариант със същото оборудване и приблизително еднакво ускорени 10 сек за електрическия срещу 12 за бензиновия – цената му е 35 990 лв. РАЗЛИКА 30 880 ЛЕВА!!!

    Средния разход на електричката по книжка е 13.9 кВч/100, средният разход на бензиновия е 5.5 л/100. Има много варианти на за изчисление, но да приемем, че ще притежаваш колата 8 години, колкото е гаранцията на батерията А НЕ НА ЗАДВИЖВАНЕТО. Средния пробег в Европа е 13000 км – нека ги закрглим на 15 000. 8 год х 15 хил – 120 000 км.

    Смятаме за Финландия при 3 лева литър гориво и 26 стотинки за кВч енергия (според глобал петрол прайсес), та : 120 000 : 100 х 5.5 = 6 600 литра или 19 800 лева. Ще добавя и още 8 х 600 лева за годишно обслужване и смяна на масла (а годишно обслужване имаш и при електричката но нейсе) + 4800 лв общо 24 600 лв разходи (повярвай за 120 хил нищо няма да му се счупи и на бензиновия)! До тук над 6280 лева си на + за тези години. За да измине същите тези километри електричката се нуждае от 16 680 кВч електроенергия или още 4336 лв – общо значи разликата за едни и същи километри се равнява на 10616 лв. Това при субсидиите в Норвегия се избива, въпреки, че лично мнение непотвърдено все още от емпирични да
  • 40 Driving pleasure

    7 1 Отговор
    данни електричка без гаранция няма как да запази стойността си след 8мата година при продажба, за това няма да я смятам.

    Смятаме същото за русия при 1.2 лв горивото и 10 стотинки за киловат час според същия сайти цифрите са: 7920 лева за гориво и още 4800 за обслужване 12 700 лв. Значи до тук до тук печалбата ни е 18 180 лева. Добавяме разходи за електричката от 1668 лв и излиза че при един и същ пробег електрическата излиза с 19 840 лева ПОВЕЧЕ това е близо 2/3 от цената на колата като нова! А при 1.20 горивото това е гориво за още 300 727 километра!!! ОЩЕ ТРИСТА ХИЛЯДИ КИЛОМЕТРА или ако приложим 13те хил средногодишен пробег за европа това е горивото за още 23 години ДВАДЕСЕТ И ТРИ докато се изравнят като цена... а ти ще си дал близо 5 бона за ток през това време значи увеличаваме на 350-380 хил км щото наистина не ми се смята! Ето защо руснака не е глупав да си троши парите за ел. шитня! А представи си каква ще е сметката и в Норвегия ако вместо бензин от 3 лева караш на Газ за 1.20 е там... Ами ако колата беше дизелова и харчеше с над литър по-малко?!!!
    Има да чакаш сметките ти да излязат на + с електрически кошник отдавна ще съм покойник когато това стане, а аз съм сравнително млад да знаеш ;)

    Коментиран от #58

  • 41 Driving pleasure

    6 0 Отговор
    P.S. Смятаме за Финландя да се смята като Норвегия, не знам какво съм се замислил за финландиците :)

    Коментиран от #43

  • 42 Subaru

    5 0 Отговор
    В Русия-само бензин!
  • 43 retyu

    6 1 Отговор

    До коментар #41 от "Driving pleasure":

    Сега ще доприпка норвежкия "гост" да ти обяснява, че Тесла Модел 3 е много по-изгодна, защото трябва да се сравнява с някакви БМВ-та със същата начална цена, а Хюндай нарочно ти продават електричката скъпо. По принцип с религиозни хора няма как да се излезе на глава - те си знаят, че някъде пише нещо и това е истината и живота, и грам не го подлагат на съмнение. В случая с електрофилите, "Библията" им най-често е Ютюб, т.е. щом го има в клип в Ютюб значи е вярно. Признавам си, това мислене все още не мога да го проумея.
  • 44 Смешници

    9 4 Отговор
    Намерил се кой да критикува руските пътища. БГ е 400 км дълга, 300 км широка но за 3/4 от пътищата човек се нуждае от всъдеход за да пътува спокойно. ОК, в Русия е студено, растоянията са големи и руснаците са бедни, тъпи, пияни, не знам си какво, затова нямало миксери. Ами в БГ климатът е умерен, разстоянията са малки и сте уж богати европейци, но нещо няма електрички а автомобилния ви парк е като в Сомалия или Бангладеш, така че си налягайте парцалите и не се тревожете за Русия а вижте как да си оправите кочината че сте затънъли до уши в ..,.

    Коментиран от #50

  • 45 Смешници

    7 5 Отговор

    До коментар #35 от "Реалист":

    Ботокса бил е... мамата, защо не дадете на заем вашия умник да оправи и Русия така както оправи България, като отиде в чужбина да гледа като теле защото освен шопски не знае друг език и да си подлага умната главица да го галят, и те да му се радват и да му дават нареждания чрез преводачките, че нали той слуша "големите началници" и да се бута да се ръкува с Тръмп за селфи. Ха ха ха, смешници, тръгнали да коментират Русия.

    Коментиран от #47

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 цървули болшевишки

    2 5 Отговор

    До коментар #45 от "Смешници":

    Сельо, "шопския", за разлика от селяндурския е много по-автентичен бъгларски език. Вие кога ще се отучите да говорите на турски диалект в източна България? Предците ви са говорили повече турски, отколкото български, доказен факт и отам миекането!

    Коментиран от #52

  • 48 Блядчо

    1 4 Отговор
    Рашките са скъсаняци ама много обичат да казват кое как е и кое е хубаво и кое не.На кого му пука за мнението им?
  • 49 Четящ

    1 2 Отговор
    Наскоро четох, че великите инженери в Ижевск подготвят електрически ИЖ(оня който прилича на Москвич, забравих кой модел беше), които ще удари Тесла в земята.Много жалко.СъвеЦките учени ще им направят такъв хубав ИЖ, пък рашките няма да го карат, защото е електрически.
  • 50 Блядко

    2 5 Отговор

    До коментар #44 от "Смешници":

    Палячо, България е много по-напред от Русия в световната класация са състояние на пътната мрежа.ФАКТ!

    Коментиран от #51

  • 51 Смешници

    7 1 Отговор

    До коментар #50 от "Блядко":

    Кой ти казА че БГ има хубави пътища, дето е една въшка в сравнение с Русия, трябва да е бил Суджука, той обикаля с жибката и много разбира от магистрали, пътища, че и от паркинги, нали беше пазач невъоръжена охрана на паркинга на бай Миле и отваряше вратата на лимузините на Маджо и Маргините, а на Пашата даже козируваше.
  • 52 Смешници

    9 2 Отговор

    До коментар #47 от "цървули болшевишки":

    Русия ако кихне ще ви издуха от лицето на земята без дори да забележи че изобщо някога сте водили мизерното си съществуване, но вие си въобразявайте че сте нещо повече от мишоци, вярвайте си че сте приети в Европейското семейство за нещо повече от берачи на боровинки и проститутки, а с тези 8 бройки Ф18 за които поколения наред ще плащат ще кефите малките деца на Гергьовденския парад, ще плашите гаргите и ще се мислите за велики. Истината обаче е че когато бяхте на страната на Русия имаше някакво уважение към вас а сега всеки знае какви сте измекяри и ви третира като такива.

    Коментиран от #55

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Смешници

    5 0 Отговор

    До коментар #46 от "Българин":

    Хахаха ха ха ха, били в А Група, ха ха, така се разхилих че си разсипах кафето, значи в А група казваш, в коя А група си бе селски, освен да е А групата по тутурутки, че вече и едни краставици и чушки не можете да си насадите а внасяте от чужбина, даже чесъна ви е от Китай.

    Коментиран от #59

  • 55 Госта

    1 4 Отговор

    До коментар #52 от "Смешници":

    Ушанке,ама ти си изтрезняла ли ма,я наливай одеколона и заспивай,паляк
  • 56 Ами

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Хахаха":

    Да гледах филма пропуснал си че шефа дето караше теслата имаше имение гараж отопляем😆. И задължително няколко бензинови джипа с работници нещо носеха кокаин. Не знам какво е ама много стрелба 😈
  • 57 альоша

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Driving pleasure":

    Един смислен коментар да прочета най после
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Българин

    0 4 Отговор

    До коментар #54 от "Смешници":

    В сравнение с вас сме направо в друго измерение бе - азиатски селяни дето ходят в дървен кенеф на двора и пият препарат за бяня щото и без друго нямат баня хахахахааха! Къде си тръгнал с българите да се мериш, бягай да белиш брезови корички, домат само на снимка си виждал 100%. Ти какво правиш във български форум между другото - путиняка ли ти плаща да тролиш?

    Коментиран от #60, #61

  • 60 Смешници

    4 0 Отговор

    До коментар #59 от "Българин":

    Коментирам в Български форум който се е загрижил какво харесват и купуват руснаците, вместо да пише какво харесвате в кочинката и какво може да си позволите с пършивите си заплати. Излез на улицата и виж че сте бананова република, в Центъра на София и горе по Драгалевци са последните модели на най скъпите марки, карани от маймуночовеци с един пръст челце, и всичко останало е разпадащи се, димящи 25-30 годишни дрънгели десета употреба, но нашия бил в друго измерение, вероятно след петата ракия фалшименто, и понеже имате много бани смърдите като порове, добре че жените ви са по чисти и спретнати, забравих че сте и футболисти но който ви докопа ви бие като маче в дирек, но щели да кандидатстват за футболно първенство, е Нема такива лузъри
  • 61 Смешници

    5 0 Отговор

    До коментар #59 от "Българин":

    И може би не забелязваш че вече една трета сте цигани, но много знаеш какво е в Азия. Затова отиди да видиш какво става у маалата, какви луксозни бани и кензефи имат мангасарите, качи се на Юндола да видиш в какъв "лукс" живеят берачите на гъби и тогава ръси тъпните за брезови корички

    Коментиран от #62

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Факт

    0 0 Отговор
    Па това кола ли е с едно зареждане да не обиколиш москва!?