Last news in Fakti

18 Юни, 2019 15:08 5 930

Ревю на ASUS VivoBook 15 (X512UF) – свеж и достъпен ултрабук

  • asus-
  • лаптоп-
  • технологии
Ревю на ASUS VivoBook 15 (X512UF) – свеж и достъпен ултрабук - 1

ASUS разполага с доста обширна гама от преносими компютри, в която всеки може да намери подходящ модел за себе си. Днес ще ви запознаем с едно от актуалните предложения на компанията – VivoBook 15 –изключително малък, 15-инчов ултрабук със завидна производителност за размерите си. В редакцията получихме възможност да тестваме модела и да се запознаем от близо с неговите възможности. Ето какви са впечатленията ни.

VivoBook 15 се отличава със свежа визия, която се дължи на различните му цветови варианти – син, сив, сребрист и червен. За настоящото ревю разполагахме със сребристия му вариант, който е много стилен и с изчистен дизайн, без каквито и да е излишни елементи. Интересно е, че е използван еднакъв цвят за целия корпус с изключение на рамките около дисплея, което създава много по-цялостна и хомогенна визия.

Веднага прави впечатление компактният корпус на устройството, лаптопът е с дебелина 19.9 мм и тегло от 1.75 кг, което е впечатляващо, имайки предвид наличието на 15.6-инчов екран. Това е постижимо благодарение на NanoEdge дизайнa на дисплея с максимално изтънени странични рамки до 5.7 мм и съотношение на екран към тяло от цели 88%. Концепция, която до сега беше достъпна само в по-скъпите модели на компанията.

Параметрите са в тон с очакваното от този по-достъпен сегмент. Те включват 15.6” Full HD екран, Intel Core i5 8250U процесор, 8GB RAM, NVIDIA GeForce MX130 (2GB GDDR5), 1TB HDD и 2-Клетъчна батерия. Параметри, които са повече от впечатляващи, предвид компактния дизайн на устройството.

Благодарение на тези компоненти, моделът се справя безпроблемно с ежедневните задачи и е подходящ за използване както в домашни, така и в офис условия. Конфигурацията позволява дори да се забавлявате с някои игри в свободното време. За целите на тестовете използвахме няколко ресурсоемки игри, както и редица офис приложения и лаптопът не е показал признаци на забавяне.

Препоръчваме да изберете комбинация със SSD, което ще съкрати значително времето за старт на операционната система и инсталираните там апликации. Серията предлага множество възможности за персонализиране с избор на повече памет (RAM и сторидж), по-мощен процесор и др.

Друг елемент, който прави приятно впечатление е ErgoLift пантата, която е разработка на ASUS и води до някои улеснения. На първо място това е повдигането на корпуса под ъгъл, който е удобен за продължително писане. Определено мога да кажа от първа рака, че тази опция променя изцяло комфорта при дълго създаване на текстово съдържание. Този ефект се подсилва и от хода на клавишите от 1.4 мм.

Освен това повдигането оптимизира охлаждането на лаптопа като позволява преминаването на по-силен въздушен поток. Връщайки се към клавиатурата, препоръчваме избора на опция с подсветка, което ще е от полза при писане в тъмна околна обстановка.

ASUS VivoBook 15 предлага прилична издръжливост на батерията, която зависи от начина на употреба. Освен това се поддържа технологията за бързо зареждане, която позволява зареждането до 60% от капацитета на батерията за 49 минути. Много полезна функционалност, особено когато сте на път.

Не са пренебрегнати и опциите за свързаност като в това отношение са налични Wi-Fi 5 (802.11 ac), Bluetooth, 2 x USB 2.0, USB 3.1, USB Type-C и HDMI портове, 3.5 мм жак и четец на microSD карти. Това дава гъвкавост при свързване на различни периферни устройства като монитор, мишка, клавиатура или флашки за прехвърляне на файлове.

В заключение можем да кажем, че VivoBook 15 е свежо и компактно попълнение в редиците на ASUS, което може да допадне на тези от вас, търсещи елегантен ултрабук с прилични параметри и достъпна цена. Оставаме с добри впечатления от модела и това, което предлага той и спокойно можем да го препоръчаме на тези от вас, които търсят добър баланс между цена, производителност и качество.



Свързани новини