3 182 3

Технология против кражба на смартфони

Технология против кражба на смартфони

Съвременните смартфони представляват високотехнологични и доста скъпи джаджи, които обаче използваме всички. Точно поради тези причини те са обект на сериозен интерес от страна на крадците. За намаляване на опасността от кражби, производителите използват различни способи, като отключване с пръстов отпечатък, възможност за определяне на местоположението на смартфона и т.н.

Сега обаче ще стане дума за един иновационен метод, разработен от специалистите от Ericsson. Оригиналното шведско решение позволява на смартфона да прави оценка на околната среда. Специалистите от Ericsson патентоваха смартфон, снабден със система от датчици, позволяващи да бъде определен характерът на средата около апарата. Така смартфонът "разбира" дали е в джоб, на масата или се намира в чанта.

Технология против кражба на смартфони

При хващане на смартфона с ръка, той може да определи дали това прави неговият собственик или друго лице. За целта се използват, както пръстови отпечатъци, така и сърдечен ритъм. При идентификация на чужд човек устройството започва да вибрира на ултразвукови честоти.

Именно те, според разработчиците, не позволяват на крадеца да извади от джоба ви например устройството, особено ако се стреми да прави това с два пръста и незабележимо. Технологията обаче все още не е тогава за масово производство, а от компанията не уточняват кога ще се случи това.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 8 гласа.

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Хасан
  Отговор
  1 14:28  19.06.19
  А може ли да се използва вместо вибратор?

  Коментиран от #2

 • 2 18:01  19.06.19
  Този коментар е премахнат от модератор
 • незнайко
  Отговор
  3 19:26  19.06.19
  Просто си ги ПАЗЕТЕ !!! Не ги оставяйте на ПЛАЖА безстопанственни !!! Ако това не можете си купете ОБИКНОВЕН ТЕЛЕФОН !!! ПОКАЗНОСТА ИСКА ЖЕРТВИ !!!

Напиши коментар:


Публикувай