Last news in Fakti

20 Юни, 2019 15:10 8 101 24

Лаптопът на Владимир Путин

  • hewlett-packard-
  • pavilion 15-
  • лаптоп-
  • владимир путин

Журналисти идентифицираха преносимия компютър, използван от Владимир Путин по време на последната му работна среща. Оказва се, че лаптопът на президента е производство на американската компания Hewlett-Packard, а моделът е Pavilion 15, но за съжаление на него не е инсталирана операционна система "Эльбрус".

Ноутбукът на Путин има процесор Intel Core i5 9300H с тактова честота 2.4 GHz, видеокарта Nvidia GeForce GTX 1050 с памет 3 GB, оперативна памет 8 GB, твърд диск с капацитет 1 TB. Цената на този модел в Русия е около 50 000 рубли (€700).

Преди две години по време на снимките за филма "Путин" режисьорът Оливър Стоун хвърли поглед върху техниката на бюрото на руския президент. На кадрите се виждат 12-инчов таблет Wacom Cintiq 12wx от 2007 г. с разделителна способност 1 280 на 800 пиксела и настолен компютър с операционна система Windows XP, чиято поддръжка Microsoft преустанови през 2014 г.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Владимир Путин

    34 32 Отговор
    Лаптопа ми е мек и го лапа Бойко тиквата

    Коментиран от #5

  • 2 El chochone

    30 21 Отговор
    Руски е на 100% пхахахах
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Townboy

    14 9 Отговор
    ХашПе-то е добър избор за лаптоп и със сигурност е добре защитен от руските специалисти.
  • 5 Ново

    15 16 Отговор

    До коментар #1 от "Владимир Путин":

    Защо не пишеш эта лаптопа на радев кауна

    Коментиран от #10

  • 6 Behemoth

    16 5 Отговор
    А какъв е лаптопа на ПРЕМИЕРА?

    Коментиран от #11

  • 7 Random

    11 8 Отговор
    Като е на срещата какво? Ползва го да гледа документи и клипчета, не за работа. А и за работа да го ползва сигурно е изключен от мрежата

    Коментиран от #9

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 реалиста

    12 12 Отговор

    До коментар #7 от "Random":

    дааа преглежда клипчетата от Мосфилмс
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 ЗайоБайо

    6 2 Отговор

    До коментар #6 от "Behemoth":

    Той и без лаптоп топа и лапа
  • 12 Зозар Заев

    18 2 Отговор
    Епа ова е мекдонски лаптоп со маk ос
  • 13 Василев

    2 5 Отговор
    Селяни, за гледане на порно с М. Захариева, става!
    Агент Роко Сифреди, ЦРУ!!!
  • 14 maria booo

    1 9 Отговор
    Добър ден - моите хора в България
    МОЯТА СВИДЕТЕЛСТВО ЗА КАК ПОЛУЧАВА КРЕДИТ ЗА КУПУВАНЕ НА КЪЩА ОТ РЕАЛНА И ИНЖЕНЕРНА КРЕДИТНА КОМПАНИЯ, КАТО ИЗПОЛЗВА КОМПАНИЯТА ЗА КРЕДИТИ НА JOSE LUIS.
    ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
    Казвам се (Мария), аз съм от Стара Загора в България, търся истинска заемна компания през последните 5 месеца, за да си купя къща в София, имам само няколко измами, които ме направиха за да им се доверя и в края на деня, те взеха парите ми, без да дават нищо в замяна, цялата ми надежда беше загубена, аз се обърках и разочаровах, никога не съм искал да имам нещо общо с кредитни компании в интернет, така че отидох да взема назаем пари от приятел, казах й всичко, което се случи и тя каза, че може да ми помогне, това
    познава кредитна компания, която може да ми помогне с всякакви суми по кредита
    необходима от мен с много нисък лихвен процент от 2%, че тя просто е получила
    заем от тях, тя ме насочи как да кандидатства за заем, аз го направих
    точно както ми каза, кандидатствах с тях на имейл: ([email protected]), никога не съм вярвал, но се опитах и ​​най-голямата ми изненада получих заема в рамките на 24 часа, не можех да повярвам,
    Аз съм щастлив и богат отново и аз благодаря на Бог за този заем
    подобни фирми все още съществуват по тези измами навсякъде,
    Моля, аз съветвам всички там, които се нуждаят от заема им имейл
    ([email protected]) те никога няма да ви провалят и
    Животът ви ще се промени, както и моят. Скоро се свържете
  • 15 Те Така Те

    8 9 Отговор
    Що не е руски? Щото най-великата държава на света не може да произведе един свестен компютър. Факт!

    Коментиран от #16

  • 16 Е гоУем си

    3 8 Отговор

    До коментар #15 от "Те Така Те":

    Е гоУем си умник ... да се произведе лаптоп не е най - труудното нещо в срета ... даже Северна Корея произвежда два вида собствени лаптопи , за вътрешна употреба ...номерът е, че американските компании произвеждат процесора по най -евтиния възможен технологичен път , но лицензират и защитават с патенти и всички останали схеми ... резултатът е ,че всичко е патентно защитено и няма как да почнеш да го продаваш т.е. равно е на безсмислено да го произвеждаш ... иначе , що се отнася до софтуер и хардуер за военната област Краваристан гълта прах и семенна течност на парсеци зад руснаците, а отскоро и зад китайците.

    Коментиран от #19

  • 17 Не разбирам

    8 2 Отговор
    Руснаците направиха най-тежкия лаптоп в света, който с едно зареждане работи цял час, а Путин не иска да го използва.Е може ли такава антиреклама да прави на руските учени?
  • 18 bmw

    1 4 Отговор
    Личи си ,че не рязбира от техника.HP са може би най-смотаните лаптопи(може да не се сещам за някой по-зле).
  • 19 Иванов

    8 5 Отговор

    До коментар #16 от "Е гоУем си":

    Ти верваш ли си ,като ги пишеш тия глупости? А една пералня свестна , кога са произвели руснаците? А телевизор? А усилвател?А двигател /без чужда подкрепа/?А един електронен компонет(транзистор)?Брато , 87 година бях в Москва. Видял съм с очите си ,опашка дълга поне 30-40 метра - за кренвирши. Да, за кренвирши. Магазин 3 пъти колкото ЦУМ - абсолютно празни рафтове. Е тва представлява мечтания от вас рай- Русия. Не ми говори. Бил съм там и съм видял. Тогава си помислих, че у нас наистина е рая. Не бях ходил на друго място. Само България и СССР. Една прахосмукачка не могат да направят за толкова десетилетия. Айде не ми говори.

    Коментиран от #20

  • 20 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "Иванов":

    Колега,не им говори така! Ще ги отчаеш от живота русофилите! Веднага ще ти кажат че не тези неща са важни ( някакви си уреди за бита) . Важни са оръжията! Онези хипер звуковите ракети от Мосфилм. Важни са танковете които закъсват на парада. Важни са "шесто" поколение самолети с части от трето! Трябва да се пазят за да не ги завладеят "краварите"! А друг е въпроса че никой не иска да управлява 160 милиона пияни глави! Опа те вече са 140 , защото 20 избягаха да живеят в Западна Европа и при краварите! Защо ли??? А колко ли човка от западна Европа и САЩ са отишли да живеят в Русия???

    Коментиран от #24

  • 21 РУСИЯ

    0 0 Отговор
    Путин е последната стена пред комунизмът. Но средно положение няма, комунизъм или край. Горбачов и Елцин, биха били по-лоши от Путин, срещу Западът, това е ясно. Червената олигархия желаеща да е кафява плутокрация, очакваше - че Западът ще им донесе пари, технологии, чалъми, и търговско разгръщане, като това им коства само 20%. Но разбраха, че цената е 120%. Бразилската олигархия - капиталистическата върхушка, също се разправяше със синдикати и леви движения с помоща на ЦРУ и САЩ. Но ЦРУ и САЩ не просто мразят синдикализмът и правата на човекът, не, те мислят за пари. И когато ЦРУ и американската олигархия, почнаха да отнемат икономическият ресурс и да източват финансовият ресурс на Бразилия, те олигархията им -капиталистическата върхушка, сложиха леви на власт. Руската олигархия - капиталистическата върхушка пък сложи Путин. Социализмът и фашизмът, са инструметите в борбата между външната и вътрешната олигархия. Путин и Орбан, са фашисти. Отначало са агенти на репресивния апарат на партията, червената олигархия. Посля червената олигархия ги назначава за либерали антикомунисти. Така антикомунизмът и либерализмът, превръща червената олигархия в плутокрация. След това Путин и Орбан стават фашисти, назначени за такива, да ограничат демокрацията и консервират постигнатото от олигархията. Либерализмът ги застрашава. Либерализмът се използва за външно източване на държава, или за вътрешно. Фашизмът консервира усвоеното от вътрешната олигархия, или спира либерали
  • 22 ФАКТ

    0 0 Отговор
    ДА ГО ДУХАТ АНТИКОМУНИСТИТЕ! Но цялата БКП и ДС, олигархията сега и БСП, и мафията се кефят на всякакъв антикомунист и антикомунизъм, и се страхуват от истински комунисти и комунизъм. Както кучето се кефи на наденица и се страхува от пръчка. Те са антикомунисти в истински фашистки смисъл, и докараха антикомунизмът и го финансират, и го натрапват от техните собствени медии и държавни такива. Който обича дясното - прави най готините минети и оргазъм на живковистите - фашагите.
  • 23 документите

    1 1 Отговор
    Краят на социализмът започна с корекомите. Партийците си купуваха всичко от корекомът и показният, ако замръкнат в някое село там имаше марлборо, кока кола, балантайнс, в хоремаг, всякакви вкусни бонбониери, и са забравили за това какво реално може да купи всеки българин. И сравнявайки изостаналата структура заради тях, но не знаейки за грешката си, те сравняват кореком и другите магазини, и казват социализмът е недоносче. Така е и с болниците, едни за тях други за народът. А командната икономика е отлична, стига да знаеш нуждите, а качеството също е командно - стандарт - стандартизация, ако стандартът включва златна опаковка с цветни надписи и картинки и гурме продукт, то така ще е. Социализмът е като семеен дом, няма нужда от етикети на бурканите и домашната фанела. Но настойниците в това семейство ядяха и се обличаха от комерсиалната търговия. Я купи Лаваца в някое село, само Нова Бразилия. През соцът имаше по голям избор. Шпеков от онова време нямя, и никога няма да има. Пилешко беше вкусно и ароматно, сега гадост. 120 лева минимална заплата, колкото сега 600лв, 100лв средно на човек доход, сега 250лв, но покупателно 100лв тогава са 500лв сега. Масово ядяхме краве масло, хляб топъл и ароматен, сега от мухлясало брашно от фуражна пшеница, пилешки пастет - чудо чудо, сега мирише на мръсни чинии и гъз, евтина създърма - чудо, сега мърша. Имаха пари купуваха, сега доходът два пъти по-нисък покупателно, и половината отива за ток и вода.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.