Last news in Fakti

21 Юни, 2019 19:42 2 883 4

Nissan влезе в сладоледения бизнес

  • nissan-
  • mackie’s of scotland-
  • e-nv200-
  • сладолед-
  • фургон

Nissan представи електрически фургон за сладолед, разработен съвместно със семейната компания Mackie’s of Scotland, която използва само продукти от собствени ферми и възобновяеми източници на енергия. Проектът има за цел да докаже, че зависимостта от въглеродни горива може да се избегне на всички стадии от производството на лакомството.

Повечето фургони за сладолед са оборудвани с дизелови двигатели, които захранват хладилната техника и димят дори когато са спрели. Законодателите в много европейски страни вече предлагат такива автомобили да бъдат забранени или да бъдат облагани с допълнителни данъци.

Nissan предлага решение на проблема за търговците на сладолед със своя изцяло електрически фургон e-NV200, който е снабден с 40-киловатчасова акумулаторна батерия. Тя осигурява автономен пробег от 200 км, а зареждането става са около час от битовата мрежа и между 2 и 4 часа от слънчевите панели на покрива.

Във фургона има умен бутон, с чието натискане се изпраща туит с точното местоположение в приложението What3Words. Така любителите на сладоледа могат да го открият дори в парка или на крайбрежната улица, където точните адреси са неприложими.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дявола

    9 17 Отговор
    Поредната смешка

    Коментиран от #2

  • 2 Лъки

    12 5 Отговор

    До коментар #1 от "дявола":

    Поне намират начин да се справят с глобалното затопляне, не като Volkswagen да го причиняват.

    Коментиран от #3

  • 3 Случаен

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "Лъки":

    Какво ти справяне с естествен феномен?
  • 4 куку руку ку

    1 1 Отговор
    Nissan на клечка. Само, че колко ли ще издаяни батерията да охлажда.