Last news in Fakti

27 Юни, 2019 13:47 2 771 6

Въпреки забраната, американците продължават да търгуват с Huawei

  • huawei-
  • сащ-
  • санкции-
  • търговия
Въпреки забраната, американците продължават да търгуват с Huawei - 1

Американските производители на чипове и електроника продължават да търгуват с китайския гигант Huawei, въпреки забраната на властите и лично на Доналд Тръмп за това. Сделките след санкциите се изчисляват на милиони долари.

Информацията е на The New York Times, които се позовават на четирима анонимни източници, според които компаниите Intel и Micron са намерили "вратичка" в закона и продължават да търгуват с китайците. Към момента няма коментар по случая от Intel и Micron.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 асддса

    15 1 Отговор
    Еми естествено, Тръмп да не си мисли че са за благотворителност, че правят услуга на китайците ? Напротив, обратното е.
    Ами ако китайците спрат айфоните какво става ? Дай да видим кой ще загуби повече.
  • 2 El traficante

    2 18 Отговор
    СЛАВА НА САЩ
  • 3 El chochone

    1 13 Отговор
    СЛАВА УКРАИНЕ
  • 4 1234

    11 1 Отговор
    Всички трябва да направят това да видим сащ какво ще извадят от ръкава.... Холивудските чифути приключват, енд ъф стори!
  • 5 гост

    10 1 Отговор
    По същата логика всички комапнии имали общи разработки с военните на САЩ не трябва да продават извън САЩ. Точно в това обвиняват най-големият китайски производител на мобилни устройства, имали общи проекти с военните. Да, ама всяка една страна с големи производители има такава. Все едно Спейс Х да спре да изстрелва спътници на други държави освен САЩ понеже работи съвместно с военните на САЩ. Разбирам САЩ, искат да всеят смут на пазарите и да извлекат краткотрайни ползи. Но не разбирам защо останалите страни се повиличат по техните безумици и хабят енергия и ресурс чисто на вятъра, без какъвто и да е ефект като изключим влошаване на обстановката? Когато ползваш продуктите на Гугъл системата ти събира всички данни от камера, микрофон и местоположение, с уиндоус е същото, това как ви се струва?
  • 6 kjl

    8 1 Отговор
    Те ограниченията и санкциите важат само за другите страни и най-вече за Германия. Въпросът е как да спънем всички останали, защото нас вече ни болят краката.