Last news in Fakti

27 Юни, 2019 15:03 7 942 22

Адските горещини рушат немските аутобани

  • магистрала-
  • аутобан-
  • жеги-
  • горещини-
  • ограничение-
  • германия

Германските власти въвеждат временни ограничения на известните по цял свят магистрали в страната заради топлинната вълна, която залива Европа, съобщава Bloomberg. В някои участъци по немските аутобани максималната скорост е намалена на 100 км/ч заради опасност от дефекти по пътната настилка, които увеличават риска от катастрофи.

Адските горещини, прииждащи от Северна Африка, предизвикват разширяване на материалите. На места настилката се надига, образуват се кухини и в крайна сметка "балоните" на пътя се пукат.

Според германските служби за поддръжка на пътната мрежа вече са регистрирани десетки случаи на подобни дефекти по аутобаните. Засега обаче нямало сведения за катастрофи, причинени от образувалите се неравности и дупки.

Този юни ще бъде най-горещият в Германия от 2003 г. насам, съобщават от метеорологичната служба в Потсдам. Очаква се температурите да достигнат 45 градуса или с 2 повече, отколкото тогава, когато по различни оценки жегите причиниха смъртта на между 50 000 и 70 000 души.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да да

    41 14 Отговор
    оставка на Бойко - незабавно !

    Коментиран от #2, #3

  • 2 гоуст

    14 9 Отговор

    До коментар #1 от "да да":

    А ти коуко си доуен..... :)
  • 3 Келнер Три мастики

    21 2 Отговор

    До коментар #1 от "да да":

    И на Путин и на Тръмп.......
  • 4 ????? Луди хора

    10 4 Отговор
    50 000-70 000 немци са затрили 2003 от жегите
    Четете преди да побликувате

    Коментиран от #5

  • 5 😍 джиксън брадърс

    7 7 Отговор

    До коментар #4 от "????? Луди хора":

    Dano taq godina 20-30 miliona se zatriqt i da se prikliuchwa s nemcite da ostanem samo mangalite 😍

    Коментиран от #8

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Гост

    22 4 Отговор
    Явно авторчето, псевди журнслистчето никога, ама никога не е бил в Германия. Напукани или разрушени от топлината магистрали никога няма да се видят, защото хората там строят качествено! Налага ми се често да пътувсм в Германия и съм виждал германски ремонт ма магистрала. Чакъла който са положили е поне половин метър, после следва бетон, 30см и след това асфалт, 20 см. Това няма напукване! Преди 3 дни минах през Германия и не видвх нито един коюовоз от жегата както е при нас. Тава, че Бойко краде не означава, че той трябва да се оправдава с Германия. Виждате ли и при тях магистрслите са на коловози като в България, защото е жега,!?!? Тъпо много тъпо опраедание, Бойко!!!

    Коментиран от #11, #13, #20, #22

  • 10 Рангел

    3 3 Отговор
    Новото климатично оръжие на Путин. Ша видите какво следва после, наводнения и незапомнени урагани ще пометат западна европа
  • 11 Ганьо

    12 1 Отговор

    До коментар #9 от "Гост":

    Така е, дори да има някъде дефект бива оправян и то качествено.... Писна ми от смотани български кърпежи и по 3 шахти напреко лентата.... Тъпа българска мизерия, кога ли ще разберат че икономията ще им излезе скъпо, защото и техните деца трябва да пресекат път, където шофьорите са принудени гледат кърпежите вместо знаците....
  • 12 Сики-джаксоне

    1 6 Отговор
    Да да добре,те затова ,,жьлтурите"( холандските регистрационни табели са жьлти),идват у швабско,да си карат колите,защото в Холандия огр. е 130. Авторчето знаеш ли какво е да изпреварваш с 240 и Паскалис Теризис да ти пее от колоните(Харман Кардьн),и да те изпреварва Ламбо Авентадор с 300. Ще сменям бавареца.... Почнаха тия 272 коня,да малеят, требва нещо по-мощно ..... М или Алпина, дамм....
  • 13 германостан

    1 3 Отговор

    До коментар #9 от "Гост":

    Магистралата е или от бетон, или от асфалт. Асфалт върху бетон слагат само в градовете, на бавни улици. Защото асфалта се пука по фугите на бетона. Асфалт на магистрали и междуградски пътища полагат на три слоя. Като първият е най-широк, вторият е по-тесен, а третият е истинската ширина на пътя. Така банкетът не поддава и не става на юфка. А като кърпят, винаги заливат каната със смола.
  • 14 германостан

    2 0 Отговор
    А това на снимката е напукал се бетон. Бетонът е подходящ за по-студени, северни ширини, защото издържа на солта. Но в горещи дни фугата не стига и разширеният бетон се руши сам.
  • 15 Някой

    3 2 Отговор
    Много глупава стария, аз живея от много години в германия и досега не съм видял такова нещо, а снимката която е поставена това е временен асвалт от ремонтна дейност, а репортерчето явно не е излизало от селото си
  • 16 Borislav Popov

    3 3 Отговор
    Какви разрушения, какви 5 лева, в Германия дори и аутобаните на Хитлер са още като нови бе, какво говорите вие тук ?!?
  • 17 2131231

    1 5 Отговор
    Нал' са смяхте на Русия бре, че нямали пътища?
    Кво стана тя?
  • 18 Як Копелдак

    1 1 Отговор
    Сигурно е ремонтирана от Бойковата фирма- GP Group
  • 19 Да да

    3 0 Отговор
    Отново крайни и неточни коментари и супер куха статия ! В Германия 50 % от задръстванията (щау) стават заради ремонтите на пътя. Самия факт че има по 500 ремонта ежедневно говори само за едно - много задръствания. Навсякъде пътищата се разрушават,няма нищо вечно. И мостове са им падали на швабите и има такива дето едвам се крепят. Те обаче не спират да ремонтират и да строят нови. Разбира се пари идват най-вече от тол системата за камиони и малка част от данъците и таксите за колите. Колкото и качествено да строят днес, пак не са застраховани от дупки, пропадания, напуквания. Те правят каквото е нужно,а когато се налага ремонт и могат да го направят,действат. Навсякъде е така. В целия свят. Само в Русия не е! Там пътищата са супер! Нямат дупки в асфалта! Имат асфалт в дупките!
  • 20 Видял

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Гост":

    Публикувано във факти.бг: Явно авторчето, псевди журнслистчето никога, ама никога не е бил в Германия. Напукани или разрушени от топлината магистрали никога няма да се видят, защото хората там строят качествено!
    .
    .Достатъчно е само да гледаш ревютата на автомобили по АМС и можеш да видиш напукани пътища навсякъде в Германия.Тия глупости колко сме зле и колко лоши са ни магистралите вече не вървят.
  • 21 Команиз

    1 0 Отговор
    Меркел оставка!
  • 22 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Гост":

    Обикалям доста света напоследък, в момента съм в Калифорния и повярвай и аше ужасни дупки по кварталите из Лос Анджелис. Наскоро бях в Япония, в северната част също има доста кръпки и неравности, такива има и в Германия. Мога само да се съглася, че в Холанфия дупка никъде не видях, но те са друга бира.