9 Юли, 2019 16:32 15 042 38

Операционната система на Huawei била по-бърза и от Android, и от macOS

  • huawei-
  • hongmeng-
  • android-
  • операционна система

Китайският портал Gizchina разкри подробности от първите потребителски тестове на новата операционна система на Huawei. HongMeng OS предлага богат набор от възможности за персонализиране в зависимост от личните предпочитания.

От Huawei са се постарали да създадат привлекателен вид на интерфейса с помощта на нови икони за приложенията и множество анимации. HongMeng OS има напълно нов панел за уведомленията и голям прозорец за търсене.

За да подчертаят оригиналността на операционната си система, китайците са създали уникален рингтон. Тествалите HongMeng OS обаче отбелязват, че наборът от настройки на камерите е доста оскъден в сравнение с работещия под Android Huawei P30.

Много от функциите на новата операционна система все още са недостъпни. Възможно е компанията все още да доработва някои от тях и да не иска да разкрива подробности предварително.

Според генералния директор на Huawei Рен Женгфей HongMeng OS работи с 60% по-бързо от Android и превъзхожда по скорост дори macOS на Apple. Компанията планира да използва операционната система за компютри и телекомуникационно оборудван като комутатори, рутери и сървъри.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анти милиционер

    70 7 Отговор
    Андроид и Мак се правят от индийци.... та, по-добре китайци.

    Коментиран от #33

  • 2 Batushka

    29 92 Отговор
    Ха-ха-ха - Хонгменг - не благодаря, аз ще пропусна - ще чакам следващата версия - Чангчунг - тя вече ще е хиперзвукова! :)))))

    Коментиран от #4, #19, #31

  • 3 Потребител

    88 14 Отговор
    В природата всяко действие има противодействие. Та и тук - трябва да си много т...п да оставиш пазар от близо милиард потребители. С държавна помощ Huawei ще наложат тяхната ОС като стой та гледай. Ситуацията няма да има нищо общо с неуспешния опит на Майкрософт с тяхната Windows Phone, която между другото беше перфектна ОС. Още имам една Lumia 950, интерфейсът на която е бърз и плавен колкото на днешни флагмани от 1000+ лева.

    Коментиран от #8

  • 4 Иванов

    11 21 Отговор

    До коментар #2 от "Batushka":

    А версия резанчук не щеш ли?))))
  • 5 Див селянин

    24 88 Отговор
    А бе Хуйвей и Мяу мяу много ги хвалят ама Самсунга си е Самсунг.

    Коментиран от #22, #29, #36

  • 6 Спокоен

    59 9 Отговор
    До дивия...влез в YouTube напиши Samsung s10plus vs Huawei p30pro аз няма да коментирам специалистите са казали кой е по добър

    Коментиран от #7

  • 7 Да да

    11 38 Отговор

    До коментар #6 от "Спокоен":

    Според това видео са равни ,ама Самсунг няма Face Unlock!!! Дали? Горила глас 6 е равно на неназовано стъкло!!! Айде бе. Не са дали и колко кара батерията. Имам Хуявей в момента ,но няма да си купя друг,точно заради ОС. Не съм див фен и на Самсунг,макар да ползваме С8 и С9 в семейството. Айфон,ай сиктир щото Ай пай,пък е поизрязан малко откъм хард(ако го качат на същите параметри като Самсунг,бих си взел). Не бих платил за телефон с Хонгменг ОС, освен ако не го направят да ми чете мислите, да не се чупи,да е свръхиновативен и да е много по-напред от конкурентните модели! Дали имат такъв?

    Коментиран от #20

  • 8 гост

    25 28 Отговор

    До коментар #3 от "Потребител":

    Няма абсолютно никакво значение колко бърза е ОС , ако ги няма приложенията , които и дават смисъла !!! Познай колко хора дори в Китай , да не говорим другаде , ще си купят телефон , на който НЕ РАБОТЯТ Гугъл , Фейсбук , Туитър , Инстаграм и всичките други от тоя сорт !!!! Дори чиповете за навигацията са с американски патент и не могат да ги произвеждат без разрешение !! Който си въобразява , че то това е проста работа , решили някакви китайци да произвеждат и всички само това чакат , хахаххах !!!! Даже в Китай не могат цъфна , на вън да не говорим !!!

    Коментиран от #10, #13, #21

  • 9 Оставам си на ябълките хонконгменга дасе

    14 14 Отговор
    Хонгменг ли аз ше изчакам хонгченг. Апък от андроида е ясно, че всичко е по бързо даже и починала костенурка
  • 10 асддса

    44 3 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    Гугъл, фейсбук, инстаграм в китай няма, забранени са. Китай е по-голям пазар от европа и америка заедно, не случайно там се бутат всички и им правят специални продукти.

    Коментиран от #11, #12

  • 11 гост

    15 30 Отговор

    До коментар #10 от "асддса":

    Верно ли бе , не думай , хахахахах !!! Значи тия десетки , да не кажа стотици милиони китайци и във фейсбук и във инстаграм и т.н. са фейк профили , поддържани от китайските власти , а ???? Ахахахахахах !!! И Епъл продава по стотина милиона телефона ГОДИШНО в Китай , та да играят на покемони сигурно , а , хахаххаха !!!! Да не говорим за Самсунг и другите ??!!! Озаптете комунистическите си полюции , русколизци , хаххахахах !!!!!

    Коментиран от #17

  • 12 гост

    9 5 Отговор

    До коментар #10 от "асддса":

    А за навигацията кво каза , че не разбрах ??? Или и тя е "забранена" в Китай , ахаххахахахха !!!!!
  • 13 Фен

    8 15 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    Добавям Гугъл Диск,Карти,Ютюб и Документи.Телефон без тези приложения си е куц кон.
  • 14 Фен

    8 11 Отговор
    ХонгМенг ОС е бърза,мноооого бърза.
    Когато и липсват приложенията,които ползваме всички и ежедневието и жизнеса ни зависи от тях няма какво да я забави.
    Ааа,сетих се-Байду(китайската търсачка) ще ни оправи а всички необходими инструменти и апове ще ни ги даде Тенсент(дали?).
    Не мерси,пропускам!
  • 15 Фен

    6 11 Отговор
    А и самият Рън Джънфей каза,че ХонгМенг е оптимизирана за уреди и е ориентирана към IoT,със смартфоните трудно се погажда.
    Ха честито на печелившите,които се натискат за ХънМън
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Крали Марко

    29 10 Отговор

    До коментар #11 от "гост":

    Ид...оте , първо отиди в Китай, остани 10ина дни,поразходи се, разгледай отблизо 22 век и после се изхождай ! 99% от тях НЕ ползват и не искат да ползват плодове и корейци ! В ес, Австралия, Канада и фащ има пълно инф. мълчание за социалния напредък в Китай . Е вярно е че са огромен "биг брадър" но имат спокойствие и сигурност! ЯСНО!

    Коментиран от #38

  • 18 Дядо ви господ

    9 1 Отговор
    Тук горе ви не требе фейс и туб, всички са с нокии.
  • 19 Манав

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Batushka":

    ти казаголяма глупост, наборе
  • 20 Dido

    6 2 Отговор

    До коментар #7 от "Да да":

    И преди всички други екстри, да прави свирки 😂😂😂😜😜
  • 21 Потребител

    10 3 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    Прочети отново какво написах. Един милиард потребители и подкрепа от държавата! Няма антимонополни регулации, няма глоби за "държавна помощ". Ако искаш да вземеш парички от тези един милиард, ще си пренапишеш програмата и за тази ОС. Не съм фен на китайците, и вероятно ще съм последния човек, който ще си купи китайска марка телефон, но не може да се отрече реалността, че китайците бавно и постепенно завладяват технологичния свят. Само за миналата година - "According to a report from Bloomberg, Huawei has spent more around $15.3 billion on research last year. " Това е много сериозна сума, а и аз познавам няколко човека, които се преместиха да работят от "традиционна" компания при китайците. Засега твърдят, че са читави работодатели.
  • 22 _he_

    9 3 Отговор

    До коментар #5 от "Див селянин":

    Само ще ти кажа, че Huawei е китаец, почти колкото теб, но малко повече европеец от теб!
    Вярно, прави се в Китай, собственика и марката са китайски, НО се проектира в ... Германия, в Мюнхен. Вече къде пишат въпросната ОС не знам, но не подценявайте китайците. В световен мащаб са едни от най-добрите математици, а това е особено важно и необходимо условие за да си добър програмист!
    И още нещо Huawei не е само Huawei, а е и Honor. Това е по-евтиния им бранд, но вътре е същото и пак е немски проект!
  • 23 Телекомчо

    23 1 Отговор
    Чудя се кой ви кара всички вас да ползвате операционната система. Аз лично нямам любима марка. Преди харесвах Sony, но нещо започнаха да куцат. След това ползвах OnePlus, а сега Xiaomi. От последните два съм доста доволен.
    А феновете на ябълката да не мрънкат, че няма да си купят китайски телефон, защото вече са го направили. Обърнете си пръчките и вижте какво пише там. О, чудо, пише "Made in China". Това, че софтуера се пише в САЩ не го прави уникален. Просто излишно прехвалване на отхапаната и гнила ябълка, който някой решил да обяви за премиум марка. И единственото премиум в нея е цената. Частите в телефона са на Samsung, Sony и LG, на които иначе казвате, че няма да си купите телефон. 😂😂😂
  • 24 Иванов

    8 16 Отговор
    Аз съм специалист и се занимавам с ремонт на телефонни апарати.Дори с андроид Хуауей са много зле,като дисплей,процесори и т.н.
    Единствено камерите в най-високия клас (P-серията),са им много добри.В друго отношение въобще не могат да се сравняват със Samsung,iPhone,HTC и Pixel .При всичките тези марки, качеството е в пъти по-голямо от това на Хуауей.Просто китайците станаха номер едно по продажби ,заради агресивната реклама,която залива отвсякъде потребителите,и заради която, се отпускат безпрецедентни суми от порядъка на милиарди,която никоя марка не си е позволявала и заради политиката на сключване на договори с оператори и големите търговски вериги,при които от Хуауей дават проценти и бонуси на консултант продавачите за всеки продаден смартфон.

    Коментиран от #25

  • 25 Потребител

    10 2 Отговор

    До коментар #24 от "Иванов":

    Не си съвсем прав. Търкалям един евтин HUAWEI MediaPad T1-701u (под 100 лв.) като монитор за видеонаблюдение. От две години стои включен 24 ч, и не изгаря пущината. Батерията отдавна е отишла и стои само на зарядното. Говорим за евтина пръчка с андроид 4, от тези, които Виваком раздава при преподписване. Мисля, че китайците са ОК с качеството на сглобка и части, стига да не "програмират" да изгори няколко месеца след края на гаранцията.

    Коментиран от #37

  • 26 1234578

    8 9 Отговор
    Ето това вече е фалшива новина.

    Ядрото на операционната система на Huawei "се базира нa пpoeĸтa Аndrоіd c oтвopeн ĸoд" ... "ce пpeдпoлaгaшe чe e cъвмecтимa c Аndrоіd пpилoжeниятa"

    Как от две еднакви неща едното ще е мнгого по-бързо от другото?

    Предтавяте ли си два еднакви Мерцедеса. Единият сглобен в Германия, а другят сглобен от същите части но в Китай. И китайският Мерцедеса се оказва 60% по-бърз от германският.

    Чак пък за толкова тъпи ли нси смятат, че да вярваме на такива глупости.
  • 27 тъп ватник

    5 8 Отговор
    Поживьом - увидем, както казват московци за своя СУ 57, били направили това- ама никой не го е виждал, щели да направят онова- ама още го избистрят. Знаем ги тия работи до къде водят, пълни боклуци.
  • 28 Болен русофил

    5 17 Отговор
    Най-добрата операционна система е "Путиноид". Инсталирана е на 86% от 140 милионното население на руската федерация и работи безотказно при команди от типа на "Крим наш", "Гейропа", "пиндоси", слава Росии и зруги от този род.

    Коментиран от #30, #34

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 многосипрост

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Batushka":

    много си прост
  • 32 некойси

    4 0 Отговор
    iOS искате да кажете нали, не MAC OS?
  • 33 asdas

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Анти милиционер":

    ти нормален ли си ? кви глупости говориш ?
  • 34 антисоросоид

    3 1 Отговор

    До коментар #28 от "Болен русофил":

    твоята ос сигурно е соросогендарОс
  • 35 1488

    4 2 Отговор
    И руската и американската техника се прави в Китай.По вероятно е руснак да измисли нещо ново полезно за света отколкото американец да си смени сам крушката в къщи.
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 donbarito

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "Крали Марко":

    А що не идеш да поживееш в спокойната и сигурна страна на 22 век!!!