Last news in Fakti

14 Юли, 2019 11:30 2 183 7

Bosch инвестира милиони в изкуствен интелект

  • bosch-
  • ai-
  • изкуствен интелект

Bosch разширява значително дейността си в областта на изкуствения интелект. В Тюбинген технологичният концерн планира да изгради "Bosch AI Campus". Там ще работят около 700 експерти върху приложението на изкуствен интелект в реални условия.


От компанията заявяват, че се стремят да бъдат един от световните лидери в разработването на "индустриален изкуствен интелект". "С изграждането на новия кампус ще бъдем една стъпка по-близо до постигането на тази цел", коментира Майкъл Боле - директорът на отдела за изследванията и дигитализация на Bosch, намиращ се в т.нар. кибер долина, която бе създадена през 2016-та в Тюбинген от няколко предприятия.


В новият кампус за изкуствен интелект Bosch ще инвестира 35 милиона евро. Той ще се разпростира на 12 000 кв. м. площ и е планирано да влезе в експлоатация до края на 2022-ра. Освен офиси и лаборатории, в кампуса ще има и места предназначени за стартъпи, външни изследователски групи и публично достъпни зони.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 нервен ( разбивача на тролове )

    6 3 Отговор
    Искам да ми се дефинира значението на "изкуствен интелект" защото почвам да се обърквам
  • 2 Име

    11 3 Отговор
    35 млн. евро за развитие на изкуствен интелект. Е ми супер, така се прави. Не е като да купиш 8 самолета за 3 милиарда
  • 3 322

    7 1 Отговор
    Русия произвежда пето поколение терминатори, тея хвърлят милиони за ИИ за индустриални цели. Скоро ще изпратят един в миналото да убие Рейгън. Ха ха

    Коментиран от #7

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Random

    6 0 Отговор
    ИИ е пълна безсмислица. 5G също.
  • 6 Госあ

    0 0 Отговор
    Спомням си преди време некъв ме дразнеше пак,като му обяснявах за боша при теслите, а тоа ми говореше че правели само свещи. Обаче противоречат бе. Ама какво е това възпитание какво е това нещо...
  • 7 Rado

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "322":

    Русофил - ще си карам москвича без ABS Bosch и без борд компютър, защото е нужен CAN Bus Bosch.